Nintendo Switch: 13 demo's die je moet uitproberen

  • Special

  • 4 jan 23 om 16:30

  • Robin

Heb je een nieuwe Nintendo Switch? Deze 13 gratis demo’s moet je zeker als eerste uitproberen!

De Nintendo Switch is bijna zes jaar oud en in die zes jaar zijn er een hoop prachtige games uitgekomen. Misschien heb je al een tijdje een Nintendo Switch of heb je er net één gekocht. Misschien ken je iemand die net een Nintendo Switch heeft gehaald? Dan kan het best moeilijk zijn om nieuwe games te kopen. Gelukkig heeft de Nintendo eShop verschillende demo’s die je gratis kunt uitproberen. Hieronder vind je een selectie van onze favoriete games die een demo hebben. Je kunt de reviews van de games bekijken door op de links achter de titels te klikken.

Nintendo Switch: 13 demo’s die je moet uitproberen

 

Monster Hunter Rise: Sunbreak – (N1-UP Monster Hunter Rise Review 8/10) & (N1-UP Monster Hunter Rise: Sunbreak Review 9.8/10)

Jaag op monsters in uitgestrekte gebieden die zijn geïnspireerd door het oude Japan en de middeleeuwen, neem het alleen of met vrienden op tegen woeste monsters en vervaardig sterke wapens en uitrusting met de spullen die je tijdens de jacht hebt buitgemaakt in deze spectaculaire actie-RPG. Dreon en Robin waren in ieder geval enthousiast over de game en uitbreiding. Zelf eens proberen?

Download de demo in de Nintendo eShop.

Kirby en de Vergeten Wereld – (N1-UP Review 9.7/10)

Kirby’s grote 3D-avontuur start in een mysterieuze nieuwe wereld. Welke je alleen en samen kan gaan verkennen. Red Waddle Dees en gebruik nieuwe kopieer krachten zoals de Avonturier en upgrade deze zodat je nog sterker wordt. Daarnaast kan Kirby ook gebruik maken van objecten in de wereld dankzij de Mondvol-vorm denk hierbij aan een auto of een lamp bijvoorbeeld. Kitty was het in ieder geval een onvergetelijke ervaring lees haar volledige mening in haar review.

Download de demo in de Nintendo eShop.

Triangle Strategy – (N1-UP Review 9/10)

Jij speelt als Serenoa Wolffort in een tijd waar een oorlog het continent Norzelia teistert. Jouw verhaal verandert met de keuzes die jij maakt: volg jij het pad van moraliteit, vrijheid of nut? In dit strategische spel kies jij de weg van Serenoa. Nog niet helemaal overtuigd? Je kan de proloog gratis spelen als demo en de je save file gaat mee naar het uiteindelijke spel. Dreon vond het in ieder geval ‘een samenkomst van pracht en praal’… wat hij er verder van vond kan je lezen in zijn review.

Download de demo in de Nintendo eShop.

Metroid Dread – (N1-UP Review 9/10)

“Metroid Dread is een fenomenaal vervolg” aldus Dreon in zijn review voor Metroid Dread. Na bijna twintig jaar zet je het avontuur van Samus Aran in Metroid Dread voort. Metroid Dread is een 2D Metroidvania. Samus raakt in het verhaal haar krachten kwijt en het is aan jou om haar te helpen met deze terug te vinden en de mysteries op planeet ZDR op te lossen.

Download de demo  in de Nintendo eShop en neem je save file mee naar het volledige spel.

Fire Emblem Warriors: Three Hopes – (N1-UP Review 8.7/10)

Fire Emblem Warriors: Three Hopes is een spin-off van het uiterst succesvolle Fire Emblem Three Houses. Waarbij Mink al enorm te spreken was over het origineel, was Rik ook erg blij met deze spin-off. Het bracht elementen van twee werelden bij elkaar en gaf een unieke wending aan de personages die je had leren kennen in Three Houses. Rik die nieuw was in het verhaal gaf het volgende aan: “Wie geen terugkerende fan is zal de eerste paar uur wat moeten zoeken om zijn draai te vinden. Ben je die drempel eenmaal over biedt Fódlan ook een warm Huis voor nieuwe spelers. Of dat Huis nu Black Eagles, Blue Lions of Golden Deer heet.”

Mocht je nog twijfelen? Lees de review van Rik en download de demo van Fire Emblem Warriors: Three Hopes. Mocht je het originele verhaal willen weten? Kijk dan eens naar de review van Mink, misschien is Fire Emblem Three Houses ook iets voor jou!

20 januari 2023 komt ook een nieuwe game van de Fire Emblem-franchise uit: Fire Emblem Engage. Meer weten? Bekijk onze game pagina.

Pikmin 3: Deluxe – (N1-UP Review 8/10)

Leidt een groep kleine wezentjes genaamd Pikmin en verken een gevaarlijke planeet in deze spannende mix van actie en strategie. Voor Dreon is het één van zijn favoriete games om co-op te spelen. Download de demo in de Nintendo eShop en neem je save file mee naar het volledige spel.

Dragon Quest XI S: Echoes of an Elusive Age – Definitive Edition – (N1-UP Review 9.5/10)

Kruip in de huid van de Luminary, een jonge man die afstamt van een legendarische held die in het verleden de krachten van de duisternis heeft verslagen. Daan was erg enthousiast over Dragon Quest XI en noemde het één van de betere role playing games op de Nintendo Switch.

Heb je interesse in een goede RPG? Download dan de demo waar je zeker rond de acht (!) uur aan speeltijd hebt en je save file kan je overzetten naar de betaalde versie van de game.

Gamestudio – (N1-UP Review 8/10)

Heb je altijd al je eigen 3D-platformer, racegame of zijwaarts bewegende alienshooter willen maken? Breng je ideeën tot leven met Gamestudio voor de Nintendo Switch, een leuke manier om je eigen games te maken. Paul vond dat Gamestudio niet zomaar een game is waar je alleen je eigen spellen kunt maken. Het geeft je ook een mooi inzicht in de uitdagingen en obstakels die een game programmeur kan tegenkomen.

Download de demo in de Nintendo eShop en neem je save file mee naar het volledige spel.

Pokémon Mystery Dungeon: Rescue Team DX – (N1-UP Review 8/10)

“Kernwoorden als ‘aangenaam’, ‘laagdrempelig’ en ‘vertrouwd’ zijn zaken die Pokémon Mystery Dungeon: Rescue Team DX beschrijven. Je waant je even letterlijk in de wereld van Pokémon. Bijzonder is dat het spel niet bang is om af en toe met deze gedachte te spelen” aldus Erik.

In Pokémon Mystery Dungeon word je zelf dus de Pokémon en stel je reddingsteam samen met Pokémon als Pikachu, Eevee en Charmander. Wil je zelf ervaren wat voor Pokémon jij kunt zijn? Download de demo in de Nintendo eShop en neem je save file mee naar het volledige spel.

Cadence of Hyrule – Crypt of the NecroDancer Ft The Legend of Zelda – (N1-UP Review 8.3/10)

Cadence of Hyrule is zonder twijfel een muzikale aanrader. Ness was erg te spreken over de kruising van Crypt of the Necrodancer en The Legend of Zelda. In deze game speel je door bekende gebieden van The Legend of Zelda-franchise. Met prachtige remixes van gevierde nummers speel je op de beat van de muziek en versla je bekende vijanden.

Download de demo van Cadence of Hyrule en ervaar de beat zelf.

Yoshi’s Crafted World – (N1-UP Review 9/10)

Ga met de Yoshi’s op avontuur in een handgemaakte knutselwereld vol geheimen om te ontdekken in Yoshi’s Crafted World, alleen of met zijn tweeën. Ook is het de perfecte game voor kinderen om voor het eerst in aanraking te komen met een leuke platformer. Mocht je eerst meer willen weten over Yoshi’s Crafted World dan vertelt Dreon jou daar graag meer over in zijn review. Download de demo in de Nintendo eShop.

Snipperclips Plus – Geknipt om samen te spelen- (N1-UP Review 8/10)

Maak kennis met Snip en Clip – twee papieren vrienden die dol zijn op puzzels! Of er nu een vorm gevuld moet worden, een basketbal gedunkt moet worden, of een hamster in nood verkeert, Snip en Clip doen wat ze kunnen om het probleem op te lossen. Voor de co-op speler de perfecte game om samen thuis op de bank te spelen. Ness vindt dat ook en vertelt je graag meer over Snipperclips Plus in haar review. Download de demo in de Nintendo eShop.

Ori and the Blind Forest: Definitive Edition – (N1-UP Review 9/10)

Zoek jij nog een uitdagende platformer? Erik kent wel een goede game voor je en dat is Ori and the Blind Forest: Definitive Edition. Het meermaals bekroonde Ori and the Blind Forest vertelt het verhaal van een jonge wees die is voorbestemd om de wereld te redden.

De door Moon Studios ontwikkelde actieplatformgame wordt bovendien op adembenemende wijze gepresenteerd. De handgetekende artwork, de op sublieme wijze geanimeerde personages, de volledig orkestrale soundtrack en de enorme hoeveelheid extra’s in de Definitive Edition van Ori and the Blind Forest zorgen voor een waanzinnige ervaring waarin je als speler een bewogen verhaal over liefde, opoffering en hoop beleeft. Download hier de demo om zelf je eerste stap in dit prachtige verhaal.

Start je Nintendo Switch-collectie
11 spellen voor minder dan 10 euro
Onze hoogst beoordeelde reviewgames van 2021
Onze hoogst beoordeelde reviewgames van 2022

Nu zijn wij erg benieuwd met wie ga jij deze lijst delen en welke game zou je graag willen proberen. Of heb je zelf nog goede demo’s om aan te raden? Laat het ons horen in de comments.

Like dit bericht:

Over Robin

Sinds de NES is Robin actief in het gamen. Zijn eerste console was dan een SNES die hij van Sinterklaas kreeg en waar hij erg druk was met Lufia II: Rise of the Sinistrals. Nu kan je hem blij maken met o.a Monster Hunter, Fire Emblem en Xenoblade. Ook hoopt hij elke dag stilletjes dat Golden Sun terug komt.

Lees meer over Robin

Recente artikelen

waluigi movie

0

Nieuws The Super Mario Bros. Movie krijgt Waluigi-DLC

01-04-2023

3

Kitty

LEVEL-5 keert toch niet volledig terug in het Westen

3

Nieuws LEVEL-5 keert toch niet volledig terug in het Westen

01-04-2023

5

Rik

Splatoon 3: nieuw Splatfest over legendarische wezens [nu live]

7

Nieuws Splatoon 3: nieuw Splatfest over legendarische wezens [nu live]

01-04-2023

4

Ness

Discussieer met ons mee! 2

Bestrafer

06-12-2022

#7802‍

63 comments

Top dit! Ik ben altijd wel in voor een dagje demootjes spelen✌🏻

DenHette

06-12-2022

#7803‍

36 comments

Tof artikel, nog een aanrader voor een demo: Disgaea 5

De demo geeft je de eerste chapter van het spel geloof ik, maar er zijn veel youtube filmpjes van mensen die hun units tot het maximumlevel krijgen in de demo. De systemen van Disgaea lenen zich heel goed tot experimentatie zonder per sé verder te komen in het spel, en de demo geeft je toegang tot een heel aantal van die systemen.