Wat spelen jullie dit weekend? [25 juni]

  • Special

  • 25-06-2022 10:25

  • Erik

11

Tijd voor het weekend! En net als afgelopen week, zijn wij heel benieuwd wat jullie dit weekend allemaal spelen!

Maar eerst:

Dit gebeurde er afgelopen week

Deze week was de… Xenoblade Chronicles 3 Direct! De Direct gaf ons een uitgebreide (en spoilervrije) blik op Nintendo’s aankomende RPG-topper. We zagen een epische trailer, kregen de plannen over DLC-content te horen en ontdekten dat je de Monado op kan roepen via amiibo. Verder was de media positief over Fire Emblem Warriors: Three Hopes, kwam Fall Guys eindelijk naar Switch (al was Evelyne niet super enthousiast) en legt de tweede Sonic-film SEGA geen windeieren.

Stiekem was het verder een best rustig nieuwsweekje! Daarom nog wat kleine dingetjes: Mario Kart Tour gaat naar Bangkok, de laatste aflevering van Pokémon: Hisuian Snow is uit en de Super Mario-film is voor driekwart klaar. Gelukkig hadden de N1-UP-redacteuren een hoop specials voor jullie klaar: we speculeerden over de volgende Warriors-game, Mitch bracht een ode uit aan Sonic the Hedgehog en Rik nam je mee naar een werkend Green Hill Zone-circuit in Mario Kart.

Opvallende releases deze week

Wat spelen jullie dit weekend?

Dan is het nu tijd voor jullie speelplannen! Welke games houd jij je dit weekend mee bezig? De N1-UP-redactie trapt af!

Erik

To Fire Emblem Warriors or not to Fire Emblem Warriors? Ik denk dat ik nog even ga wachten, maar de eerste reviews én mijn voorliefde voor het genre (Hyrule Warriors: Age of Calamity was echt goed) zorgen er vast voor dat ik de game uiteindelijk ga halen. Tot die tijd vermaak ik me vast met Gamestudio en Xenoblade Chronicles 2. En met “tot die tijd”, bedoel ik natuurlijk ook dit weekend! Man, wat was die Direct voor Xenoblade Chronicles 3 trouwens awesome. Heel veel zin in die game!

Mitch

*Dit bericht staat onder NDA*

 

Sorry, deze afbeelding van Mitch staat onder NDA.

Rik

Ik ben naar Fódlan vertrokken om te strijden in Fire Emblem Warriors: Three Hopes. Ik heb Three Houses (nog) niet gespeeld, dus hier en daar gaan het verhaal en sommige mechanics mij nog boven de pet. Het blijft immers een game die vooral voor de fans van Three Houses is gemaakt. Toch is het mij al duidelijk dat er echt een stijgende lijn zit in de Warriors cross-overs. Het team heeft heel goed zijn best gedaan om het Fire Emblem-gevoel over te brengen naar de game. Dit is niet zomaar een knoppenrammer: er zit – zoals het een Fire Emblem-titel betaamd – zowaar wat strategie achter! Dit weekend is overigens voorlopig weer de laatste kans om in Amsterdam te rijden in Mario Kart Tour, dus ook daar maak ik gebruik van! Net als Erik ben ik trouwens helemaal happy met de Xenoblade Chronicles 3 Direct. Dus terwijl ik duizenden soldaten aan mijn lans rijg in Fódlan, ga ik op de achtergrond eens lekker naar een aantal Xeno-analisten luisteren op Youtube. Ik heb er al eentje gevonden van twee en half uur, reken maar dat ik daarna geen detail heb gemist!

Robin

Net zoals Rik ben ik ook bezig met Fire Emblem Warriors: Three Hopes. Wat een game! Tot nu toe ben ik nog steeds enorm tevreden met de game en ik was zo onder de indruk van de demo dat ik de Collector’s Edition thuis heb liggen. Net zoals in Three Houses ben ik begonnen met Black Eagles. Het verhaal is nu al heel anders dus eens zien waar ze verder mee komen.

Daarnaast zal ik misschien nog even Monster Hunter Rise aanzetten in voorbereiding voor Sunbreak aanstaande donderdag. Ik heb nu nog de tijd want maandag start ik een nieuwe baan dus heel benieuwd hoe`ook dat allemaal gaat zijn!

Ons musou-fanduo Rik en Robin is heerlijk bezig met Fire Emblem Warriors: Three Hopes.

Ness

Na een hele rits aan reviewgames te hebben gespeeld, wil ik dit weekend mijn rust opzoeken in het oude vertrouwde Hyrule! Yep, het is weer eens tijd voor The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Heerlijk weer breinloos dwalen door Hyrule’s grasvelden. Het icoontje van Kirby and the Forgotten Land is me trouwens ook al enige tijd aan het aanstaren. Hoog tijd om dat ook weer verder te spelen dus!

Jeroen

Ik speel deze week op de Switch Capcom Belt Action Collection, een verzameling arcadespellen waarin de side-scrolling beat ‘em up als genre centraal staat. Als eerste heb ik een van mn favoriete spellen uit het genre gespeeld, Final Fight. Maar deze collectie staat vol met allerlei andere toffe titels! De meest interessante hiervan zijn Armored Warriors en Battle Circuit, want deze kwam tot nu toe niet eerder op een console uit. En dan nog het beste: van alle spellen staan de superieure arcade-versies op de cartridge.

Daarnaast heb ik sinds enkele weken weer een PlayStation 5. Hierop ben ik momenteel bezig met Ghostwire Tokyo. Heerlijk, door de straten van deze enorme Japanse stad heen wandelen om allerlei spoken en ander gespuis aan te pakken!

Het is altijd tijd voor Breath of the Wild, Ness!

Deel dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan acht jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

3

Livestream DonderdagStream - Let's Play Bayonetta 2 in het Koopa Café!

28-09-2022

6

Mitch

0

Nieuws Capcom Fighting Collection krijgt gratis QoL-update

28-09-2022

2

Robin

1

Nieuws Fan maakt Super Mario Bros. 5 in Super Mario Maker 2

28-09-2022

4

Robin

Discussieer met ons mee!

ageQned

25-06-2022

#5588

Fire Emblem Warriors Three Hopes, Fall Guys and Wreckfest. Wreckfest is een geweldige port geworden op de Switch had ik exht niet verwacht.

Rik

25-06-2022

#5595

Tof! Welk huis heb jij gekozen in Three Hopes, ageQned?

Yosher

25-06-2022

#5589

Xenoblade Chronicles 1 voor mij! Moet deze nog altijd uitspelen maar man wat geniet ik van deze game. 

Misschien nog een beetje Fall Guys erdoorheen. 

Selan

25-06-2022

#5590

Fire Emblem Warriors: Three Hopes gaat het voornamelijk zijn. Maar ook lokaal met vrienden TMNT, Smash en Mario Kart een middagje. Heb er zin in

Rik

25-06-2022

#5594

Veel plezier, Selan! Welk huis heb jij gekozen in Three Hopes? 

Selan

25-06-2022

#5596

Black Eagles! Net als toen ik Three Houses speelde. All hail queen Edelgard 🪓 🛡 🔥 

Rik

25-06-2022

#5598

🔥🔥🔥

*All hail emperor Edelgard!

Goede keuze iig!

Apenknul

25-06-2022

#5591

Waar is Evelyn?

DetectivePikachu

25-06-2022

#5592

Spel van Mitch is dus een game die nog uit moet komen en wordt doorgespeeld voor een review…

Rik

25-06-2022

#5593

Zelda Breath of the Wild 2.... je hebt het niet van mij!

DetectivePikachu

25-06-2022

#5597

Ik gok op Rabbids: Party of Legends… 🤔