Illumination: "Super Mario-film voor 75% af"

  • Nieuws

  • 21 jun 22 om 08:40

  • Erik

Chris Meledandri, CEO van Illumination, zegt dat de Super Mario-film nu voor driekwart af is. Dit rapporteert het Amerikaanse Variety.

Ze hebben nu vijftien opnamesessies gedaan met de stemacteurs, vertelt hij.

In ditzelfde citaat praat hij over de casting van Chris Pratt in de hoofdrol. Meledandri vindt hem een geweldige keuze als Mario. Ook omdat hij zowel een Italiaanse als een Amerikaanse achtergrond heeft.  Hij zegt het volgende:

“Chris is gekozen omdat we het gevoel hadden dat hij het geweldig zou doen als Mario. En nu we vijftien opnamesessies gedaan hebben en zo’n driekwart klaar zijn, kan ik hier zitten en zeggen dat ik helemaal gek ben op zijn uitvoering van Mario.”

De animatie met Super Mario in de hoofdrol staat op de planning voor de lente van 2023, dus ze hebben nog een klein jaar te gaan. Eerder zou het deze feestdagen uitkomen, maar helaas is het in april uitgesteld.

Meer over de Super Mario-film
Stem van Luigi noemt alles topgeheim
Nintendo kijkt verder dan alleen Mario bij creëren animatiefilm
Chris Pratt speelt Mario in aankomende Super Maro-film

Bron: Variety

Like dit bericht:

Deel dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan acht jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

Lijst met alle Mystery Gift-codes in Pokémon Scarlet & Violet

0

Nieuws Lijst met alle Mystery Gift-codes in Pokémon Scarlet & Violet

03-12-2022

3

Erik

Wat spelen jullie dit weekend? [3 december]

1

Nieuws Wat spelen jullie dit weekend? [3 december]

03-12-2022

2

Erik

8 Nintendo Switch-games voor december 2022

0

Nieuws 8 Nintendo Switch-games voor december 2022

03-12-2022

3

Erik

Discussieer met ons mee! 4

Martijn

21-06-2022

#5533

160 comments

Toch een aparte keuze. Ik ga niet naar deze film voor Chris Pratt en wil ook niet continu horen dat hij het is, in een Mario-film. OK, hij sprak ook de hoofdrol in, in The LEGO Movie. Hij heeft dus ervaring met stemmen inspreken, dus mogelijk had het veel erger gekund. Neem aan dat we ook niet teruggaan naar de jaren '80 en vroege jaren '90, met een zware Mario-stem. Ligt hopelijk in lijn der verwachting met Charles Martinet's Mario-stem. Bij Sonic bleef zijn stem in de film ook van een zelfde toonsoort, ondanks dat het een andere stemacteur was.

Weet niet of zoveel bekende namen wel zo'n groot voordeel zijn. Je weet nooit of ze bij een vervolg, serie, etc. nog eens willen opdraven. Ook: laat Mario NIET in "de echte wereld" terecht komen, zingen of rappen. Vermijdt de clichés. Nóg een interessante vraag: wie gaat de Nederlandse stemmen inspreken? Buddy Vedder als Mario? Pip Pellens als Peach? Frank Lammers als Bowser? Carlo Boszhard als Donkey Kong? Ik gooi maar wat namen op, maar gaat mogelijk heel "apart" klinken in het Nederlands. Een officiële en herkenbare Nederlandse stem is er eigenlijk nooit geweest voor deze personages. Van mij hoeven ze niet vast te houden aan stemmen van bekende Nederlanders.

rob1N

21-06-2022

#5541

624 comments

als er nederlandse stemacteurs zijn voor dit soort dingen, dan zijn het diezelfde verschrikkelijke acteurs die ook de huidige cartoons en series inspreken. 

Yosher

21-06-2022

#5543

668 comments

Hoeft gelukkig niet altijd slecht te zijn. De Avatar animatie serie is een voorbeeld van gebruik van echt goede Nederlandse stemacteurs. Maar over het algemeen zijn de Nederlandse stemmen wel vaak bagger inderdaad. 

Martijn

22-06-2022

#5549

160 comments

Kan goed, kan slecht. Heb persoonlijk meestal liever niet dat bekende Nederlanders de stemmen doen, want dan verbindt je zo iemand aan die rol. Misschien wel iemand die op het moment populair is, maar geen stemacteur. In Nederland komt er, voor zover ik weet, niemand naar een film om een bepaalde stem in een rol te horen. In Amerika vind ik dat ook vergezocht, maar meestal is het daar de originele stem, dus de originele opname. De animatie wordt op basis daarvan gemaakt. Op die manier kom je er meer mee weg, dan dat één of andere ongetrainde BN'er ineens een 'leuk' stemmetje wil doen, eenmalig. En bij een deel twee? Recasten?

Bij Avatar vind ik de stemmen op zich goed gecast. Heb vooral de Engelse versie gezien, maar wat ik van de Nederlandse hoorde was niet verkeerd. Bij de vervolgserie, The Legend of Korra, vond ik de stemmen niet zo goed kloppen. Pip Pellens als Korra vond ik niet zo'n goede keuze voor de rol. Zij kan best goed stemmen inspreken, maar haar stem klinkt eigenlijk veel te jong en meisjesachtig voor de stoere rebelse tiener. Korra is niet vrolijk of meisjesachtig, maar een koppige vechter. Waarom toch Pip Pellens? Omdat ze toen een populaire rol in Goede Tijden Slechte Tijden had? Niets ten nadele van haar, maar bij deze rol klopte de puzzel niet helemaal. Zij als Peach zou dan weer niet zo slecht matchen, lijkt mij.