Nintendo kijkt al verder dan alleen Super Mario bij creëren animatiefilm

  • Nieuws

  • 2 mei 21 om 13:45

  • Erik

  • 0

Nintendo-president Shuntaro Furukawa laat weten dat Nintendo kijkt naar de mogelijkheden van animatie. En deze gaan verder dan alleen Super Mario!

“Animatie in het algemeen is iets waar de mogelijkheden van bekijken – niet alleen deze franchise [Super Mario, red.]” zegt Furukawa in een interview met Fast Company. Hij vertelt verder niet om welke franchises het dan gaat.

Daarnaast laat hij weten dat Illumination niet de gehele productie verzorgd van de film. Ook Shigeru Miyamoto is “staat heel dichtbij” het maken.

Games blijven prioriteit

Daarnaast komt in het interview de zorg naar voren dat Nintendo met nieuwe projecten als een themapark en natuurlijk deze Mario-film, minder geld overhield aan het maken van games. Furukawa wuift deze zorgen gelukkig weg.

“We wilden er zeker van zijn dat we, naast het ontwikkelen van games, niet in onze spelontwikkelingsmiddelen zouden snijden als we met IP-expansie bezig waren. Om dit te bewerkstelligen zorgden we ervoor dat, hoewel er mensen bij betrokken zijn die alles weten over de game en haar personages, we het aantal betrokken personen zo laag mogelijk houden.”

Nintendo is samen met Illumination Studios druk aan de slag voor een Super Mario-animatiefilm. Deze moet in 2022 uitkomen. Ook openden ze onlangs Super Nintendo World in Japan (al moesten ze die vanwege corona een maand later alweer sluiten).

Like dit bericht:

Recente artikelen

Gerucht: Xbox brengt handheldconcurrent uit voor Nintendo Switch

2

Nieuws Gerucht: Xbox brengt handheldconcurrent uit voor Nintendo Switch

28-03-2024

0

Thijmen

New Pokémon Snap – Geen spat veranderd

0

Review New Pokémon Snap - Geen spat veranderd

03-05-2021

3

Willem

Subnautica: Below Zero – Gaat je niet in de koude kleren zitten

0

Review Subnautica: Below Zero - Gaat je niet in de koude kleren zitten

02-05-2021

0

Kitty

Reageer als eerste!