Xenoblade Chronicles 3 krijgt amiibo-support, Monado 'speelbaar'

  • Nieuws

  • 22 jun 22 om 18:28

  • Rik

Tijdens de Xenoblade Chronicles 3 Direct hebben we 20 minuten lang nieuwe informatie over de game gekregen. Een van de nieuwe zaken is de amiibo-support voor de game. 

Elke amiibo wordt ondersteund door de game. Het scannen van amiibo levert in-game items op. De Shulk-amiibo uit de Super Smash Bros. Ultimate-serie heeft echter een speciale functie in de game: wie Shulk’s amiibo-figuur scant speelt de Monado vrij voor de party. De Monado is alleen beschikbaar voor Noah’s Swordfighter-klasse, maar deze is voor alle (hoofd)personages vrij te spelen tijdens de game. De Monado is enkel een cosmetische aanpassing, de gameplay wordt niet aangepast als je met de Monado vecht.

Noah met de Monado in Xenoblade Chronicles 3

Ook Pyra en Mythra uit Xenoblade Chronicles 2 krijgen hun eigen amiibo in de Super Smash Bros. Ultimate-serie. Het is op dit moment nog onbekend of ook zij speciale items vrijspelen, zoals hun iconische zwaarden.

Xenoblade Chronicles 3 komt op 29 juli uit voor de Nintendo Switch. De game vormt het vervolg op zowel de originele Xenoblade Chronicles als Xenoblade Chronicles 2.

Heb jij de Shulk amiibo in huis? Of ga jij deze nu gauw aanschaffen? Laat het ons weten in de comments!

Like dit bericht:

Deel dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

Lijst met alle Mystery Gift-codes in Pokémon Scarlet & Violet

0

Nieuws Lijst met alle Mystery Gift-codes in Pokémon Scarlet & Violet

03-12-2022

3

Erik

Wat spelen jullie dit weekend? [3 december]

1

Nieuws Wat spelen jullie dit weekend? [3 december]

03-12-2022

2

Erik

8 Nintendo Switch-games voor december 2022

0

Nieuws 8 Nintendo Switch-games voor december 2022

03-12-2022

3

Erik

Discussieer met ons mee! 2

Yosher

22-06-2022

#5556

668 comments

Vind het overigens nog steeds een beetje raar dat de Shulk amiibo in Xenoblade Chronicles 3DS te gebruiken was maar niet op de Switch versie. En dan nog raarder dat hij weer wel hier te gebruiken is. Alsof ze niet tot een besluit kunnen komen of ze amiibo support leuk vinden of niet.

Robin

23-06-2022

#5561

233 comments

Ik denk dat Nintendo zelf niet weet wat ze met amiibo moeten.