Xenoblade Chronicles 3 komt vroeger dan verwacht, krijgt nieuwe trailer en Collector's Edition

9

Eigenlijk stond het voor september van dit jaar op de planning, maar de releasedatum van Xenoblade Chronicles 3 is vervroegd naar 29 juli!

Volgens de aankondiging van vandaag is “leven” het centrale thema van Xenoblade Chronicles 3. In de game kruipen spelers in de huid van hoofdrolspelers Noah en Mio te midden van de onrust tussen de naties Keves en Agnus. Zes personages uit deze naties komen samen om de waarheid achter hun conflict te achterhalen, en zetten hun zinnen op Swordsmarch, een land dat wordt doorboord door een gigantisch zwaard.

In de trailer worden nieuwe elementen geïntroduceerd, zoals de Ouroboros-vormen (vertaald):

Strijd met maximaal zeven personages: net als in eerdere Xenoblade Chronicles-games beginnen gevechten door direct in de overwereld tegenover vijanden te staan. Spelers kunnen Noah’s groep van zes besturen, evenals extra personages die ze tijdens het avontuur zullen ontmoeten. Elk personage heeft zijn eigen rol in de strijd, wat verschillende strategieën mogelijk maakt.

Klasseverandering: Noah is een Swordfighter, gespecialiseerd in close-range aanvallen, terwijl Mio een Zephyr is, die de aandacht van de vijand trekt terwijl zij hun aanvallen ontwijkt. Zo heeft elk personage zijn eigen klasse met zijn eigen sterke punten. Naarmate je verder komt in het avontuur, kun je de klassen van je personage veranderen, zodat je je eigen groep kunt samenstellen.

Nieuw Interlink-systeem: Elk van de tag-team paren – Noah en Mio, Lanz en Sena, Eunie en Taion – kan gebruikmaken van het Interlink systeem als aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan. Ze zullen dan samenkomen in een reusachtige vorm die Ouroboros heet. Elke Ouroboros heeft zijn eigen krachtige move set, en beslissen wanneer je transformeert kan de sleutel zijn tot het winnen van een gevecht.

Ook komt er een Collector’s Edition, die alleen te krijgen is via de My Nintendo Store. Hierin zit een boek vol met artwork en een steelcase voor je game.

Xenoblade Chronicles 3 special edition

Wat vind je van de vervroegde releasedatum én de special edition? Deel het in de comments!

Deel dit bericht:

Over Kitty

Kitty houdt van helemaal opgaan in andere werelden. Of het nou een door verhaal gedreven avontuur is als advocaat, een open wereld waar een prinses gered moet worden, of een wereld die nog helemaal gebouwd moet worden. Verder checkt ze als eindredacteur alle teksten op N1-UP, om de wereld voor verdere taalfouten te behoeden.

Lees meer over Kitty

Recente artikelen

1

Review Captain Velvet Meteor: The Jump+ Dimensions

17-08-2022

1

Mitch

2

Review Kokoro Clover: Een klaver juweeltje

17-08-2022

3

Evelyne

2

Nieuws Fire Emblem Warriors: Three Hopes passeert de 1 miljoen verkopen

17-08-2022

1

Rik

Discussieer met ons mee!

Rik

19-04-2022

#4586

Die verdraaide rekels van Monolith Soft toch ook! Een beetje zo ver op schema voorlopen dat de game twee maanden vervroegd wordt... Tot zover mijn planning voor dit jaar! 

Wel heel toffe trailer, eindelijk duidelijkheid wat 'Ouroboros' is en de game ziet er ook nog eens een stukje gelikter uit dan in de eerste trailer!

Na donderdag maar eens lekker alle analyse-video's op Youtube bingen.

Dreon

19-04-2022

#4587

Oh yeah, ik kan niet wachten! Die ouroboros vormen zijn tof, en zes(!) Partymembers nog wel!!

Rik

19-04-2022

#4588

Zeven/acht party members zelfs! Check maar vanaf 2:08, Riku en Manana vormen samen een team als zevende party member + de personages 'Zeon' en 'Valdi' verschijnen ook als tijdelijke party members in de trailer. En daar zal het vast niet bij blijven... 

Erik

19-04-2022

#4589

Episch nieuws! Maar dan begin ik me toch af te vragen: zou Splatoon 3 dan uitgesteld worden?

ageQned

19-04-2022

#4590

Dat is geweldig nieuws zeg.

Robin

19-04-2022

#4592

July wordt idioot met Live A Live en Xenoblade Chronicles 3.

Selan

19-04-2022

#4593

Maar echt! Was aan het overwegen om Live a Live te kopen met release, maar met Sunbreak en Fire Emblem Warriors eind juni en nu Xenoblade eind juli, wordt het een té drukke maand 😝

Fl@ppy

19-04-2022

#4599

Kijk hier zo naar uit, heb ook zo min mogelijk info bekeken van deze game. Maar heb te veel werk om het huis deze zomer, dus september kwam me eigenlijk beter uit. Ben wel erg benieuwd welke game er in september uitkomt dan... Toch een Zelda game? Heel vreemd dat botw2 naar achteren wordt geschoven xc3 naar voren. Lijkt mij dat er op die manier plaats wordt gemaakt voor een anders grote game.

Robin

19-04-2022

#4603

Sommige games van Nintendo zijn al af waardoor ze dit kunnen bijv Xenoblade Chronicles 3. Vele van deze games zijn nooit officieel aangekondigd dus zien we ook niet persé of ze waren uitgesteld of voor op schema waren. We weten nu bijvoorbeeld ook dat Advance Wars dus ergens klaar ligt om op een bepaald moment uit te komen. Splatoon 3, Bayonetta 3 hebben beide ook nog geen datum en kunnen dus nu in september vallen.

Zelda was duidelijk nog niet klaar wat ook heel eigen is voor een grotere 3D-Zelda game. Vele van de voorgaande Zelda games zijn ook vaak uitgesteld dus op zich niet heel raar dat ze daar hun tijd voor nemen. Soms heb ik wel iets van Nintendo wat doe je nu, maar qua game development en hun tijd nemen doen ze vaak goed .