Fan Friday: werkend Green Hill Zone-circuit in Mario Kart

  • Special

  • 24 jun 22 om 00:00

  • Rik

  • 4

Het is weer vrijdag en dat betekent dat het weer tijd is voor Fan Friday! Ter ere van de 31e verjaardag van Sonic the Hedgehog krijgt deze Fan Friday een Sonic-sausje! Vandaag nemen we namelijk een kijkje binnen de modding scene, waar de Youtuber Squadaloo een volledig werkend Mario Kart 8-circuit heeft gemaakt… met Green Hill Zone als thema!

Green Hill Zone kennen we natuurlijk als het iconische eerste level uit de Sonic-games. Op het bord boven de start/finishlijn prijkt dan ook het logo van Sonic the Hedgehog in plaats van het Mario Kart-logo. Dit sluit aan bij de DLC-tracks voor de originele Mario Kart 8. Hyrule Circuit had ook het Zelda-logo boven de finish geplaatst. In Mario Kart 8 Deluxe voor de Nintendo Switch zat dit circuit overigens gewoon opgenomen in de standaardselectie circuits. Squadaloo maakte gebruik van fan-software die speciaal ontworpen is om custom Mario Kart-circuits te maken. Omdat deze software strikt genomen illegaal gebruik van Nintendo-software in de hand werkt zal N1-UP niet linken naar dit programma. Ook maakte de Youtuber gebruik van het 3D-programma Blender om de nieuwe elementen te maken. Deze laadde hij vervolgens in het circuit met de genoemde software. Wie benieuwd is naar het proces achter het Green Hill Zone-circuit kan terecht op Squadaloo’s Youtube-kanaal. Squadaloo heeft daar een kleine documentatie aangelegd over het ontstaan van het circuit. De iconische loopings uit Green Hill Zone hebben een prominente plek gekregen in het circuit. De loopings maken gebruik van het anti-gravity mechanisme uit Mario Kart 8 (Deluxe).

Werkend circuit

Hoewel het custom circuit volledig werkend is, heeft ‘Green Hill Zone’ last van een aantal kleine bugs. Welke dit zijn noemde Squadaloo niet bij naam. In theorie is het mogelijk Green Hill Zone Circuit in te laden in zowel de Wii U als Switch-versie van Mario Kart 8. Bovenstaand filmpje is opgenomen in de Wii U-versie, maar Squadaloo heeft het circuit getest op beide apparaten. N1-UP benadrukt dat de aanpassingen die nodig zijn om custom tracks in te laden illegaal zijn en raadt onze lezers ten zeerste af hiervan gebruik te maken.

Lijkt Green Hill Zone jou een leuk circuit om op te racen? En hoe vind je dit fan-project verhouden ten opzichte van de officiële Mario Kart 8 Deluxe DLC? Laat het ons weten in de comments!

Ben jij een Fan Friday-waardig project tegengekomen of heb je zelf iets moois gemaakt dat een Fan Friday-spotlight verdient? Stuur dan een mailtje of link naar rik@n1up.nl met het onderwerp Fan Friday en wie weet zie je het binnenkort op de site terug!

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

Hoofdafbeelding bij Paper Mario: The Thousand-Year Door krijgt uitgebreide overzichtstrailer

0

Media Paper Mario: The Thousand-Year Door krijgt uitgebreide overzichtstrailer

25-04-2024

1

Erik

Releasedatum voor No Man’s Sky bekendgemaakt in gloednieuwe trailer

0

Nieuws Releasedatum voor No Man's Sky bekendgemaakt in gloednieuwe trailer

24-06-2022

3

Jeroen

De tweede Sonic-film brengt flink geld in het laatje

0

Nieuws De tweede Sonic-film brengt flink geld in het laatje

23-06-2022

0

Jeroen

Discussieer met ons mee! 4

rob1N

24 jun 22 om 00:29

#5565‍

5411 XP | 1042 comments

Whoa, netjes gemaakt zeg! Je merkt wel dat het wat 'leeg' oogt in die loopings en dat dit niet echt een passende Mario Kart 8D baan is, maar qua textures en omgeving is dit echt wel heel tof gedaan!

Yosher

24 jun 22 om 11:15

#5569‍

5881 XP | 1089 comments

Altijd leuk als fan mods een stuk beter ogen dan officiële banen....

Rik

25 jun 22 om 21:15

#5599‍

4693 XP | 668 comments

Ik vraag me wel af in hoeverre meneer Squadaloo zelf die texturen heeft gemaakt, maar het ziet er inderdaad heel indrukwekkend uit! (En reken maar dat de echte MK-peeps dit ook hadden kunnen doen als ze er hun zinnen op hadden gezet...)

Monokuma

26 jun 22 om 19:43

#5607‍

807 XP | 137 comments

Als ik niks verteld werd, zou ik bijna geloofd hebben dat dit een echte baan is.