Wat spelen jullie dit weekend? [28 mei]

  • Special

  • 28-05-2022 10:45

  • Erik

11

Tijd voor het weekend! En net als afgelopen week, zijn wij heel benieuwd wat jullie dit weekend allemaal spelen!

Maar eerst:

Dit gebeurde er afgelopen week

Het was de week van Mario Strikers: Battle League Football! Zo kondigde Nintendo aan dat er een demo kwam én gratis DLC na launch. Vervolgens wijst een datamine uit dat er waarschijnlijk tien DLC-personages aan zitten te komen. Wij mochten de game al spelen: Evelyne vertelt je dol- en dolgraag hoe dat was!

Verder komt Baby Park eindelijk naar Mario Kart Tour, krijgt NSO drie nieuwe NES & SNES-games en is Trinity Trigger officieel uit de doeken gedaan; een RPG van diverse grootheden uit het genre. Over rollenspellen gesproken: Eiyuden Chronicle: Hundred Heroes komt, jawel, tóch naar de Switch. Awesome! Tot slot praat onze Reggie Fils-Aime over Nintendo’s trage online aanpak en staat No Man’s Sky nog op de planning voor deze zomer.

Opvallende releases:

Wat spelen jullie dit weekend?

Dan is het nu tijd voor jullie speelplannen! Welke games houd jij je dit weekend mee bezig? De N1-UP-redactie trapt af!

Erik
Tijdens de N1-UP Podcast werd het nog besproken: Xenoblade Chronicles 2 is een beetje love it or hate it. En nu ik zo’n dertig uur in deze game gestoken heb, snap ik een beetje waarom. Waar deel 1 een prachtig verhaal vertelde vanuit het oogpunt van de makers, probeert deeltje 2 soms geforceerd wat jongere doelgroepen aan te spreken. Zo zijn er (voor nu) niets toevoegende comic relief-personages en zijn de dialogen een tikkeltje zoetsappiger gemaakt. Dreon verzekerde mij er echter van dat het verhaal later beter wordt, dus we knallen voor nu gewoon door!

Dreon

Ook dit weekend ga ik weer verder met het ontleden van lijken en verkopen van hun ingewanden aan nietsvermoedende dorpelingen als vlees in Graveyard Keeper. Inmiddels is mijn kerkhof van flink formaat en ben ik een duistere shrine aan het bouwen om een wat duisterdere missie te volbrengen.

Erik stoomt door met Xenoblade Chronicles 2. Hij zou toch niet langzaam zelf in een waifu veranderen?

Robin

Dit weekend speel ik nog wat Monster Hunter Rise op de Nintendo Switch. Daarnaast ga ik ook verder met Trek to Yomi op mijn Series S. Ik heb een vrij druk weekend dus verwacht ook niet teveel tijd te hebben om te gamen.

Dennis

Het survival-spel Green Hell is op dit moment flink in de aanbieding in de Nintendo Switch eShop, dus deze ga ik aanschaffen en proberen! Dit is een genre wat ik eigenlijk nooit heb gespeeld, dus voor deze prijs wil ik wel eens proberen of het iets voor mij is. Het schijnt wel een pittige game te zijn dus maar eens kijken of ik in de jungle kan overleven.

Evelyne 

Dit weekend wordt een drukke gezellige boel voor me met het SPAM-event. Ik ga daar Pokémon Trading Card Game pakjes van de Astral Radiance openen in de hoop dat ik de prachtige Origin Forme Palkia in Escher-stijl eruit ga halen. Daarnaast ga ik me lekker bezig houden met Nintendo Switch Sports. Er is een nieuwe Tennis-stijl kaart beschikbaar die je vrij kan spelen.

Dennis ploegt dit weekend door de groene hel van… ehm, ja Green Hell.

Rik

Mijn eerste playthrough van Triangle Strategy nadert zijn einde! Dit weekend denk ik het verhaal af te kunnen ronden. Niet onbelangrijk, mijn ambities van vorige week zijn waarheid geworden! Ik ben inmiddels namelijk de koning van Glennbrook. Het leuke aan het enorm vertakkende verhaal van de game is dat je dit soort ‘kleine’ spoilers gewoon kunt delen, want voor veel van jullie zal het verhaal een totaal andere wending nemen en dát het mogelijk moet zijn om op de troon te belanden is al vrij snel duidelijk. De laatste grote keuze van de game (de geheime vierde Golden Route niet meegerekend) is gelijk de belangrijkste keuze met een enorm effect op zowel de gameplay als het verhaal van de endgame. Zonder te veel weg te geven kan ik zeggen dat ik mij achter Benedict heb geschaard.

Een new game+ lonkt om de andere zijde van het verhaal te kunnen zien, maar stiekem had ik ook nog gehoopt om minstens een eindje onderweg te zijn met Fire Emblem: Three Houses voordat Fire Emblem Warriors: Three Hopes volgende maand uitkomt. Als ik dat nog wil halen zal ik de game toch langzamerhand wel eens in huis moeten halen en snel een beginnetje moeten maken. Minder stressvol zijn de rondjes die ik in Mario Kart Tour rij over Koopa Cape. Dit is het laatste weekend dat dat circuit voorlopig beschikbaar is, maar vanaf volgende week kunnen we voor het eerst aan de slag met de MKT-versie van Baby Park.

Buigen jullie allemaal voor de nieuwe koning?

Deel dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan acht jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

1

Nieuws Monster Hunter Rise: Sunbreak's Title Update 3 komt in november

05-10-2022

1

Erik

1

Nieuws Nieuwe stemactrice voor Bayonetta 3

04-10-2022

2

Jeroen

0

Nieuws Divine Harvest-event Fire Emblem Heroes roept Halloweengevoelens op

04-10-2022

1

Erik

Discussieer met ons mee!

Mitch

28-05-2022

#5090

All hail Koning Rik!

Apenknul

28-05-2022

#5097

zonder baard geen koning

lifegiving

28-05-2022

#5100

Hij heeft een sik, dat is baard genoeg!

Rik

28-05-2022

#5103

"It's not the beard on the outside that counts, it's the beard on the inside."

Rik

28-05-2022

#5102

Off with your head, gij landverrader!

Rik

28-05-2022

#5101

Uw loyaliteit wordt op prijs gesteld, Heer Mitch Musou-slayer! 

DenDen64

28-05-2022

#5092

Dit weekend speel ik:

mario kart 8 deluxe wat online potjes en verder had ik nog kirby the forgotten land op de planning staan

Mitch

28-05-2022

#5093

Zeker doen, Kirby is awesome!

Apenknul

28-05-2022

#5098

Ik speel, uh, uh, Animal Crossing en Mario Kart. Misschien cowboi spelen in Red Dead Redemption 2 voor PC

ageQned

28-05-2022

#5099

Asphalt 9 Legends, Kao the Kangaroo, Deadcraft en Dysmantle. De demo van Mario Strikers sla ik over wacht gewoon op de release dag dat ik de game ga spelen. Heb de pre-order toch al gedaan en dan maar gewoon echt fresh de game spelen zonder voor proefje.

oldman86

29-05-2022

#5107

Mario kart 8 deluxe en fall Guys op de ps4 met smart Wachten op de switch release