Trinity Trigger (Project TRITRI) lekt vroegtijdig

4

Vorige week konden we al melden dat een ‘all star team van JRPG-veteranen‘ werkten aan een nieuwe JRPG. Ook lieten we toen weten dat er op 26 mei meer informatie beschikbaar komt. Dankzij een te vroeg online gekomen productpagina op een Japanse website weten we al een paar dagen eerder meer zaken over ‘Trinity Trigger’.

De Japanse retailer Biccamera had hun productpagina te vroeg online gezet. Deze is inmiddels offline gehaald, maar alle informatie én nieuwe afbeeldingen zijn al veiliggesteld door Gematsu. Trinity Trigger wordt uitgegeven door FuRyu en de ontwikkeling wordt verzorgd door de nieuwe studio Three Rings. In Japan moet Trinity Trigger uitkomen op 15 september voor Nintendo Switch, Playstation 4 & 5. Het is echter nog niet bekend of de game gelijktijdig uitkomt in het Westen.

Bekijk hieronder de productomschrijving (vertaald) van Biccamera en een aantal nieuwe plaatjes van de game:

Over de game

Een traditionele jaren 90 RPG-ervaring voor de moderne tijd.
Een compleet nieuwe titel van ontwikkelaars die eerder hebben gewerkt aan traditionele fantasy RPG’s.
Een verhaal over een jongeman die verstrikt raakt door het lot en de wereld zal redden. De spanning van het verkennen van velden en het ontdekken van schatten. En action-based gameplay waarin je je eigen weg naar de overwinning baant.
Dit is een pure fantasy-RPG zoals nooit tevoren – voor hen die ooit kinderen waren en nu volwassen zijn, en voor de kinderen van nu – alleen of met anderen speelbaar.

Verhaal

De legende vertelt…
Lang geleden vochten de “Gods of Order” en de “Gods of Chaos” om de controle over de wereld.
Grootse wapens vielen op het land, en de wereld begon in te storten.
Elke God koos een vertegenwoordiger – een “Warrior of the Gods” – en er werd besloten dat de winnaar zou worden bepaald door de gevechten tussen de warriors.

En zo ging de tijd voorbij…
Cyan, een jonge man die een rustig leven leidt in een klein dorp, komt er op een dag achter dat hij een “Warrior of Chaos” is, gekozen door de Goden. Belast met een wreed lot, gaat hij op reis om het lot te bestrijden met Eris en Xanthys, die zich bij hem aansluiten alsof ze naar hem geleid werden.

Samen kunnen de drie hun lot veranderen… Althans dat gelooft men…

Belangrijkste eigenschappen

  • Klassieke isometrische actie voor de moderne tijd – Klassieke isometrische actie met een jaren ’90-gevoel, aangepast aan de moderne tijd.
  • Voel spanning, verheffing en druk door de drie concepten van ontdekking
    • Ontdekking in de strijd – Vecht in action-based gevechten door te wisselen tussen wel acht wapentypes met behulp van het “Ring Change”-systeem. De overwinning wordt niet alleen bepaald door het vinden van de opening van de vijand en omstandigheden, maar ook door het gebruiken van de wapens waartegen ze het zwakst zijn. Creëer een geheel eigen gevechtsstijl door je eigen combo’s, wapenupgrades en effecten samen te stellen.
    • Ontdekking op het terrein – Met meer dan 60 gebieden – waaronder weelderige bossen, bossen met gloeiende paddenstoelen, besneeuwde bergen, woestijnen, ijs en vuur – met talloze schatkisten, kapbare gewassen, breekbare rotsen en paden die op het eerste gezicht niet voor de hand liggen, biedt de verkenning van dungeons een eindeloos gevoel van ontdekking. De vele verschillende mechanieken zorgen ervoor dat je niet elke kaart op een lineaire manier aflegt.
    • Ontdekkingen in steden – Er zijn tal van ontdekkingen te doen via de mensen die je in steden ontmoet. Je kunt zelfs schatten ontdekken door met ze te praten. Om de waarheid van deze wereld te ontdekken, is het essentieel om naar de verhalen van haar onderdrukte volk te luisteren.

De officiële onthulling van Project TRITRI/Trinity Trigger is op 26 mei, mogelijk krijgen we dan nog meer nieuwe informatie. Als dit zo is lees je dat natuurlijk op N1-UP!

Wordt jij enthousiast van de eerste beelden van Trinity Trigger? Laat het ons weten in de comments! 

Deel dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

1

Nieuws Monster Hunter Rise: Sunbreak's Title Update 3 komt in november

05-10-2022

1

Erik

1

Nieuws Nieuwe stemactrice voor Bayonetta 3

04-10-2022

2

Jeroen

0

Nieuws Divine Harvest-event Fire Emblem Heroes roept Halloweengevoelens op

04-10-2022

1

Erik

Discussieer met ons mee!

Fl@ppy

25-05-2022

#5059

Ziet er heel tof uit

Mitch

25-05-2022

#5060

Een JRPG specifiek gericht op volwassenen, kom maar door!

Zool

25-05-2022

#5063

Er zit het woord ‘trigger’ in de titel dus het moet goed zijn!

Mitch

25-05-2022

#5067

My man!