Eiyuden Chronicle: Hundred Heroes komt tóch naar de Nintendo Switch

  • Nieuws

  • 25 mei 22 om 17:14

  • Rik

  • 1

In eerste instantie gaf ontwikkelaar Rabbit & Bear Studios op hun Kickstarter aan dat Eiyuden Chronicle: Hundred Heroes wegens technische beperkingen niet naar de Nintendo Switch zou komen. Om de Nintendo-fans onder hun backers tegemoet te komen beloofden ze wel dat de game naar de volgende generatie Nintendo hardware zou komen. Vandaag komt de studio terug op hun eerdere statement: Hundred Heroes komt toch naar de Nintendo Switch.

In een update op hun Kickstarter-pagina schrijft het team het volgende (vertaald):

Dat klopt! Gezien de recente speculatie over de Nintendo Switch en mogelijke next generation Nintendo opvolgers, wilden we op veilig spelen en onderzoeken welke opties we hadden voordat we ons definitief vastlegden op een Nintendo Switch versie.

Maar nu is het wachten voorbij en kunnen we met groot genoegen bevestigen dat Eiyuden Chronicle: Hundred Heroes ook op Nintendo Switch zal verschijnen.

Eiyuden Chronicle en de Nintendo Switch

De companion prequel (ondersteunende proloog) Eiyuden Chronicle: Rising die de wereld van Eiyuden Chronicle alvast introduceert zou altijd al naar de Nintendo Switch komen. Die game kwam eerder deze maand beschikbaar in de Nintendo eShop. Beide Eiyuden Chronicle-games hebben een art style die vergelijkbaar is met de 2D-HD stijl van Square Enix-games zoals Triangle Strategy, Octopath Traveller en Live a Live. Door Hundred Heroes in 2022 alsnog voor de Nintendo Switch aan te kondigen houdt het team zich aan een belofte die ze in 2020 deden aan hun backers. Als Nintendo niet binnen twee jaar een nieuwe console zou aankondigen, kwam Eiyuden Chronicle: Hundred Heroes mogelijk alsnog naar de Switch.

Eiyuden Chronicle: Hundred Heroes komt ergens in 2023 naar de Nintendo Switch

Wordt jij blij van deze ontwikkeling? En heb jij de companion prequel al gespeeld? Laat het ons weten in de comments!

Bron: Kickstarter-update

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

Nintendo Live 2024 komt naar Sydney

0

Nieuws Nintendo Live 2024 komt naar Sydney

23-04-2024

1

Rik

Mario Kart 8 Deluxe Seasonal Circuit Benelux keert terug op 28 mei

1

Nieuws Mario Kart 8 Deluxe Seasonal Circuit Benelux keert terug op 28 mei

25-05-2022

6

Robin

No Man’s Sky nog steeds op schema voor een release deze zomer

0

Nieuws No Man's Sky nog steeds op schema voor een release deze zomer

25-05-2022

3

Erik

Discussieer met ons mee! 1

Robin

25 mei 22 om 20:13

#5065‍

3175 XP | 469 comments

In andere woorden; "Eiyuden Chronicle: Rising verkocht zo goed op de Nintendo Switch dat we Hundred Heroes ook op de Switch willen"