Eiyuden Chronicle: Hundred Heroes doorgezet naar nieuwe generatie Nintendo-hardware

  • Nieuws

  • 27 jun 21 om 10:49

  • Erik

  • 1

Hoewel het er eerst op leek dat Eiyuden Chronicles: Hundred Heroes naar de Nintendo Switch kon komen, maakt ontwikkelaar Rabbit & Bear Studios officieel bekend dat het spel op de planning staat voor de ‘volgende generatie Nintendo-hardware’.

“Zoals in ons originele voorstel naar backers stond, komt het spel naar Xbox One, Xbox Series X/S, de PlayStation 4, PlayStation 5, Steam, Epic Games Store en de volgende generatie Nintendo-hardware”, schrijft het in een Q&A op Kickstarter. De eerste aankondiging voor een eventuele next-gen Nintendo-console is hiermee een feit!

Hiermee maakt Rabbit & Bear Studios een einde aan een mogelijke release op de Nintendo Switch. Op Kickstarter in 2020 stond nog dat het spel mogelijk tóch naar de hybride console kon komen, als Nintendo in de komende twee jaar geen nieuwe console zou aankondigen.

Omdat het spel na een jaar afwezigheid tijdens de E3 enkel in de Xbox & Bethesda Showcase naar voren kwam, waren er daarnaast twijfels over de precieze consoles waar het op uitkwam. De Q&A behandelt daarom verder een hoop zaken die daarmee te maken hebben.

Eiyuden Chronicle: Hundred Heroes is een klassieke JRPG met een stijltje dat veel doet denken aan Octopath Traveler. Mocht er in 2023 een opvolger van de Nintendo Switch zijn, dan verschijnt het spelleke in datzelfde jaar. Het spel wist vorig jaar meer dan 3,6 miljoen euro op te halen tijdens een crowdfundingsactie op Kickstarter.

Bron:

Like dit bericht:

Recente artikelen

stitch. – Handwerk wordt puzzelwerk

0

Review stitch. - Handwerk wordt puzzelwerk

03-05-2024

3

Dennis

Square Enix onthult hoe lang het duurt om NEO: The World Ends With You uit te spelen

0

Nieuws Square Enix onthult hoe lang het duurt om NEO: The World Ends With You uit te spelen

27-06-2021

0

Erik

Opgepast: verwacht de komende week extra veel Bidoof in Pokémon GO

0

Nieuws Opgepast: verwacht de komende week extra veel Bidoof in Pokémon GO

25-06-2021

0

Erik

Discussieer met ons mee! 1

Rik

1 jul 21 om 02:16

#66‍

4717 XP | 670 comments

Tja, de Switch is dan 6 jaar oud en afhankelijk van hoe makkelijk deze game überhaupt zou kunnen draaien op de Switch is het geen onbegrijpelijke keuze... Zeker als ze het van tevoren netjes aangeven, ben ik bij Kickstarter-projecten meer vergevingsgezind als er een current-gen systeem wordt geskipt ten faveure van een next-gen. 

 

Al staat er me ook een project bij waarbij het technisch gezien wel mogelijk was de game uit te brengen op de oude hardware & ze expliciet Wii U(?) exemplaren verkochten in de kickstarter... om vervolgens toch geen Wii U versie uit te brengen omdat het niet commercieel aantrekkelijk voor ze was. Daar heb ik dan weer minder begrip voor.

 

Hoe dan ook, de game zag er gelijk prachtig uit, en ben benieuwd of het ook een beetje lekker weg zal spelen. Time will tell