Nintendo Switch Online krijgt bezoek van drie NES & SNES-games

1

Nintendo heeft de NES en Super NES-spellen van mei 2022 onthuld. Congo’s Caper, Rival Turf! en Pinball zijn aan Nintendo Switch Online toegevoegd.

Nintendo introduceert de spellen via een trailer. Een van de games is een first party-titel: Pinball.

  • Congo’s Caper (1993) is een 2D-platformspel voor de Super Nintendo. Je speelt als de half-aap, half-jongen Congo en gaat op queeste om je vriendin te redden van een demoon. Word één keer geraakt, en je verandert in een aap. Nog een keer, en je verliest een leven.
  • Rival Turf! (1993) is een klassieke beat’em up. De vriendin van hoofdpersoon Jack Flak is gekindnapped door de beruchte Street Kings-gang – en dit houdt in dat het aan jou is om gehakt te maken van al hun leden.
  • Pinball (1986) is een flipperspel voor de NES, gemaakt door Nintendo. Aan jou om zoveel mogelijk punten te scoren! De flipperkast kent twee schermen; en als je ‘m door de bovenste laat gelippen, keer je weer terug naar onder. Zit vol primitieve Mario-easter eggs!

Ook in Japan zijn er vandaag drie nieuwe spellen toegevoegd aan Nintendo Switch Online. Het gaat om Rival Turf! (Rushing Beat in Japan), Pinball en een volledig andere titel: 2D-platformer Umihara Kawase.

Nintendo voegt regelmatig nieuwe NES- en SNES-spellen toe aan Nintendo Switch Online. Om deze games te spelen, heb je een abonnement nodig op het reguliere pakket. De laatste drie nieuwe games stammen uit maart.

Deel dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan acht jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

3

Livestream DonderdagStream - Let's Play Bayonetta 2 in het Koopa Café!

28-09-2022

6

Mitch

0

Nieuws Capcom Fighting Collection krijgt gratis QoL-update

28-09-2022

2

Robin

1

Nieuws Fan maakt Super Mario Bros. 5 in Super Mario Maker 2

28-09-2022

4

Robin

Discussieer met ons mee!

Yosher

27-05-2022

#5073

Japan krijgt "Umihara Kawase" in plaats van Congo's Caper, ook een platformer, wat er in mijn ogen veel interessanter uitziet. 

https://www.youtube.com/watch?v=T0POVi_YY8Q

Hoe dan ook, niet heel erg interessant, maar leuk om even te checken. Al blijft het erg traag gaan allemaal. Vraag me toch af of we ook GB(A) games gaan krijgen. Als dat zo is, dan krijgen we toch minimaal twee games meer per maand erbij lijkt me. Zal wel weer rond september zijn omdat rond die tijd veel abonnementen verlopen, als het waar is natuurlijk.