Wat spelen jullie dit weekend? [2 juli]

  • Special

  • 02-07-2022 11:25

  • Erik

7

Tijd voor het weekend! En net als afgelopen week, zijn wij heel benieuwd wat jullie dit weekend allemaal spelen!

Maar eerst:

Dit gebeurde er afgelopen week

Ah, Nintendo-land stond deze week natuurlijk in teken van de lancering van het Koopa Café! Hét nieuwe jasje voor alles met de community. Het eerste resultaat konden jullie gisteren al uitgebreid proeven. Zei ik Nintendo-land? Ik bedoelde natuurlijk N1-UP-land. Hopelijk worden jullie er net zo blij van als wij!

In Nintendo-land gebeurde overigens ook een hoop leuke dingen. Niet in de eerste plaats een Nintendo Direct Mini: Partner Showcase. Die zowaar een aantal geruchten waarmaakte: NIeR: Automata komt naar de Switch, alsmede Persona. Maar dat is nog maar het topje van de ijsberg: Harvestella, Mega Man Battle Network, Dragon Quest Treasures, Mario + Rabbids Sparks of Hope en Super Bomberman R 2. EN NOG VEEL MEER. Zeker kijken, als je dat nog niet gedaan hebt!

Verder doet Fire Emblem Heroes het nog altijd bizar goed, viert Pokémon GO haar zesde verjaardag en heeft Live A Live een demo gekregen.

Opvallende releases

 

Het was een gezellige boel in het nieuw geopende Koopa Café!

Wat spelen jullie dit weekend?

Dan is het nu tijd voor jullie speelplannen! Welke games houd jij je dit weekend mee bezig? De N1-UP-redactie trapt af!

Erik

Erik is begonnen aan de demo van Live a Live. Ik zit nu in ‘The Distant Future’-tijdlijn, en hoewel het nu nog vooral de manschappen leren kennen op het ruimteschip is, ben ik zeker geïntrigeerd. De voice-acting voelt in eerste instantie een beetje raar (je bent immers een top-down-game aan het spelen) maar werkt na een tijdje erg prettig. Ik ben benieuwd hoe deze RPG zich ontvouwt!

Robin

Monster Hunter Rise: Sunbreak

Voor Robin zeggen vier woorden soms meer dan duizend screenshots.

Evelyne

Na de elke avond besteed te hebben aan Demon Slayer Kimetsu no Yaiba: The Hinokami Chronicles, ben ik even toe aan wat anders. Ik besteedde vrijdag aan Pokémon GO en niet zomaar Pokémon Go, nee de Pokémon Go TCG- set! Sinds 1 juli is deze nieuwe TCG-set uit. Een tijdje geleden werden de geheime Ditto-kaarten al geïntroduceerd() die zich in deze set bevinden. Daar kijk ik natuurlijk met het openen goed naar, maar ik haal de sticker er pas af als ik een dubbele heb. Ten slotte is er zondag ook een Nintendo-Day evenement in Scheveningen waar ik naartoe ga. Het evenement bestaat onder andere uit een Mario kart-toernooi, Fortnite-toernooi en een Pokémon ruildag. Natuurlijk ga ik meedoen met het Mario Kart-toernooi, of ik iets ga winnen? De lat ligt daarvoor veel te hoog!

Kitty

Dit weekend leg ik de laatste hand aan Gamedec, een lekkere verhaalgedreven RPG in een cyberpunk-setting. Lees vooral mijn uitgebreide mening in de aankomende review!

Kitty is in een naargeestige cyberpunk wereld dit weekend.

Willem

Al bijna een week zit ik in de ban van Neon White. Een razendsnelle 3D platformer/speedrunning-game waarbij je zo snel mogelijk je een weg baant langs demonen als opruimingsdienst in het hiernamaals. Ik hoop volgende week hier nog een review voor neer te zetten, want dit is ongetwijfeld één van de beste games uit de eerste helft van dit jaar. Daarnaast zag ik dat het MechaGodzilla-pak is toegevoegd aan de seizoenspas van Fall Guys, dus het wordt tijd om weer wat extra kroontjes te scoren. Tussendoor hopelijk nog een paar minuten voor de demo van Live A Live. Tenminste, als ik eindelijk mijn ogen kan wegslaan van Neon White…

Dreon

Ik ben begonnen aan een spel dat al een tijdje in mijn voorraadkast ligt: Torna the Golden Country. Ik ben echt een enorme fan van Xenoblade Chronicles 2, maar op de één of andere manier ben ik nooit aan de DLC toegekomen. Nu Xenoblade Chronicles 3 toch wel erg dichtbij komt, leek het me goed om nu dan toch echt te starten. Het verhaal is tot nu toe nog niet zo heel spannend geweest maar het vechtsysteem is geweldig. Het wisselen tussen Drivers en Blades is erg tof gedaan en het maken van combo’s is waar het natuurlijk echt om draait. Al met al een genot om te spelen!

Willem bevindt zich in de stylistische, bliksemsnelle, gruwelijke en… romantische (?) wereld van Neon White.

Rik

Ik heb de afgelopen week eigenlijk geen game aangeraakt. En de reden daarvoor hebben jullie kunnen lezen in mijn review van Fire Emblem Warriors: Three Hopes. Het doorspelen was zeker geen straf, maar ik heb voor de reviewdeadline toch net even iets té intensief gespeeld en dus waren een paar rustige balansdagen op zijn plaats. Dit weekend pak ik de game weer op! Want zoals iedereen heeft gelezen in mijn review (of dat nu natuurlijk gelijk gaat inhalen) vertakken de verhalen én gevechten enorm op basis van welk van de drie huizen je kiest na de tutorial. Ergens zou je dus kunnen zeggen dat ik nog maar een derde van de game heb gezien. Alle reden dus om in dit laatste maandje tot aan Xenoblade Chronicles 3 lekker op mijn gemak de rest van de content uit Three Hopes door te spelen. Want spoiler-alert voor wie mijn review toch niet gelezen heeft: hij speelt heer-lijk weg!

Oh, en hebben jullie het nieuwe Bankok Rush-circuit al uitgeprobeerd in Mario Kart Tour? Hopelijk komt die op termijn ook naar de Mario Kart 8-DLC want hij is weer tof! Ik race dit weekend in ieder geval ook een paar rondes in mijn Tuk-tuk door de Thaise hoofdstad. Wie komt er met me mee?

Rik hakt lekker door in Fire Emblem Warriors: Three Hopes.

Deel dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan acht jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

2

Nieuws Alle Mystery Gift-codes voor Ash zijn team in Pokémon Sword & Shield

12-08-2022

3

Erik

12

Column Vijfendertig jaar Street Fighter!

12-08-2022

10

Martijn

18

Review Xenoblade Chronicles 3 - Zeg maar dag tegen je nachtrust

12-08-2022

12

Dreon

Discussieer met ons mee!

Dabsol-Tamadachi

02-07-2022

#5751

Dit weekend speel ik het deze week uitgekomen Portal Companion Collection want met toevoegingen als HD Rumble en Gyroscoop vermaak ik mij prima met deze klassieker en daarnaast blijf ik fanatiek rond rennen in Fall Guys om de Halo beloningen vrij te spelen.

oldman86

02-07-2022

#5752

Ik speel dit weekend vooral Pokémon pearl remake ben hard bezig voor een shiny te breeden en miss dat ik nog even ga oefenen met fall guys voor de stream van maandag 

Fl@ppy

02-07-2022

#5753

Net toch Baldo aangeschaft in de eshop. Na het nieuws dat er een update met verbeteringen is doorgevoert, leek het me tijd. Hij was ook nog in de aanbieding. Dus eens zien of het leuk is.

Rik

02-07-2022

#5754

Oeh, laat het me weten hoe de game je bevalt Fl@ppy, ik ben ook al lang een twijfelkont over Baldo...

Fl@ppy

03-07-2022

#5762

Heb er nu 3 uur in zitten en ben verliefd. Je merkt aan alles dat er geen groot team achter zit, maar je speelt echt iets moois en creatiefs. Zeker het geld waard tot nog toe!

Rik

03-07-2022

#5763

Misschien dan toch maar overstag, als het goed is tot de 7e in de aanbieding had ik al gezien

ageQned

02-07-2022

#5756

Wreckfest, Monster Hunter Rise Sunbreak en Fire Emblem Warriors Three Hopes.