Opbrengsten Fire Emblem Heroes passeren 1 miljard dollar

  • Nieuws

  • 30 jun 22 om 16:47

  • Rik

  • 2

Volgens de firma Sensor Tower, die opbrengsten van mobiele apps en games bijhoudt, is de smartphone-game Fire Emblem Heroes onlangs de grens van 1 miljard dollar aan opbrengsten gepasseerd.

Fire Emblem Heroes is de eerste Nintendo smartphone-game die deze grens weet te passeren. Mario Kart Tour is de tweede best verdienende smartphone-game van Nintendo en heeft ‘slechts’ 282 miljoen dollar opgebracht. MKT wordt op de hielen gezeten door Animal Crossing: Pocket Camp, met een opbrengst van 281,6 miljoen dollar. In totaal hebben Nintendo’s smartphone-avonturen The Big N zo’n 1,8 miljard dollar opgeleverd.

Fire Emblem Heroes is 17,8 miljoen keer geïnstalleerd, wat vrij weinig is ten opzichte van de installatie-aantallen van Super Mario Run (310,7 miljoen), Mario Kart Tour (227,2 miljoen) en Animal Crossing: Pocket Camp (65,4 miljoen). Het grootste succes voor Fire Emblem Heroes komt uit Japan: ongeveer 54% van de opbrengsten van de smartphone-titel komen uit de thuismarkt. De VS zijn de tweede markt met een aandeel van 32,4%. De game kwam uit op zowel Android als iOS-apparaten, die elk ongeveer 50% van de downloads voor hun rekening nemen. Android-gebruikers zijn echter meer bereid tot het uitgeven van geld in Fire Emblem Heroes. 58,3% van de opbrengsten komen van Android-gebruikers.

Fire Emblem Heroes kwam op 2 februari 2017 uit voor Android en iOS-apparaten. Nintendo brengt tweewekelijks nieuwe content naar de game.

Heb jij ooit geld uitgegeven aan een (Nintendo) mobile game? Laat het ons weten in de comments!

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

Lanceertrailer voor TMNT Arcade: Wrath of the Mutants

0

Media Lanceertrailer voor TMNT Arcade: Wrath of the Mutants

24-04-2024

0

Martijn

Pokémon GO viert zesde verjaardag met speciaal evenement

4

Nieuws Pokémon GO viert zesde verjaardag met speciaal evenement

30-06-2022

2

Evelyne

Ontwikkelaar Spellbreak opgekocht door Blizzard

0

Nieuws Ontwikkelaar Spellbreak opgekocht door Blizzard

30-06-2022

2

Rik

Discussieer met ons mee! 2

platoqp

30 jun 22 om 17:58

#5713‍

50 XP | 8 comments

Wel jammer eigenlijk dat spellen met een verdienmodel als die het zo goed doen. Ik mis de oude spin-off titels wel een beetje erdoor. Niet dat Nintendo hier heel veel aan kan doen, dit is gewoon een force of nature.

Duncmasta

1 jul 22 om 01:15

#5722‍

1251 XP | 245 comments

Ik snap de verleiding wel. Sommige hele sterke heroes zijn voor de meeste free 2 play spelers onhaalbaar.