Wat spelen jullie dit weekend? [11 juni]

  • Special

  • 11-06-2022 11:40

  • Erik

2

Tijd voor het weekend! En net als afgelopen week, zijn wij heel benieuwd wat jullie dit weekend allemaal spelen!

Maar eerst:

Dit gebeurde er afgelopen week

Jawel, Mario Strikers is hier! Haal jij ‘m in huis? Onze review volgt zo spoedig mogelijk, maar de eerste geluiden zijn positief. Daarnaast is het de Niet-E3. Hoewel groot Switch-nieuws nog op zich laat wachten, komt de art director van Pokémon Sword & Shield met zijn eigen game: The Plucky Squire. Ook TMNT: Shredder’s Revenge en Neon White ontvingen releasedata (waarbij ze helaas tegelijkertijd een Nintendo Direct-gerucht neersabelden).

Verder is de kans heul groot op een re-release van GoldenEye 007 (ook een Switch-versie, please?), drukt PlatinumGames ons op het hart om écht eerst Bayonetta 1 & 2 te spelen en… heeft Fire Emblem Warriors: Three Hopes een super dikke demo gekregen. Daarnaast was er nog veel meer nieuws: dus scroll zeker even door N1-UP als je de tijd hebt.

Opvallende releases:

Wat spelen jullie dit weekend?

Dan is het nu tijd voor jullie speelplannen! Welke games houd jij je dit weekend mee bezig? De N1-UP-redactie trapt af!

Erik

Ik ben er nog niet helemaal over uit of ik Mario Strikers ga kopen of niet. Het ziet eruit als een competitief spelletje; en ik weet nog niet of ik zin heb om daar episch veel tijd in te steken. Then again; het begint wel een beetje te prikkelen, dus wie weet! In ieder geval ga ik dit weekend aan de slag met Gamestudio; dit maak-een-spelletje-spelletje, heb ik recent aangeschaft – en ik ben nu helemaal al gecharmeerd van al die verschillende Knopixen. Hopelijk straks tijd voor mijn eigen spelletje!

Robin

De Fire Emblem Warriors: Three Hopes-demo heeft mij momenteel erg gegrepen en zal vast nog wat door grinden in mijn run. Ik zit helaas al bij de laatste missie en wil dit toch even uitstellen voordat ik de demo uitspeel. Ik ben enorm verrast van de game en had niet verwacht dat ik het zo leuk zou vinden. Daarnaast zal ik tussendoor nog Monster Hunter opstarten en verder heb ik nog geen idee!

Robin reigt dit weekend duizenden vijanden aan zijn zwaard, lans of bijl.

Dreon

Ik was op zoek naar een nieuwe toffe indie game, al zoekend op N1-UP kwam ik hem tegen: Loop Hero. Onze eigen Willem was laaiend enthousiast over het spel, dus leek het mij goed om daar ook maar eens aan te beginnen. Wat een toffe game, in Loop Hero loop je eigenlijk alleen maar dezelfde ronde. Terwijl je dit pad bewandelt, kun je de kaart aanpassen door kaarten te plaatsen. Deze kaarten hebben allemaal een eigen effect en zullen er uiteindelijk voor moeten zorgen dat je zo lang mogelijk met je run door kunt blijven gaan. Ik ben inmiddels aardig verslaafd en ben benieuwd wat het spel nog meer allemaal te bieden heeft. Eén ding is in ieder geval zeker: Loop Hero is waanzinnig, uniek in z’n soort en een genot om te spelen op de Nintendo Switch.

Rik

Zeer binnenkort kunnen jullie mijn review van Souldiers verwachten, dus ik besteed dit weekend aan de laatste loodjes van deze indie-Metroidvania. Er zijn overigens drie classes om de game mee af te leggen (scout, archer en mage) waar je tussentijds niet tussen kunt wisselen, dus ook na het schrijven van mijn review ga ik hier denk ik nog even mee aan de slag. Gewoon om te kijken hoe de andere classes spelen. Daarna ga ik gelijk door met mijn volgende review-game, waarvan de demo afgelopen week al beschikbaar kwam. De progressie die je in de eerste drie hoofdstukken maakt van de Fire Emblem Warriors: Three Hopes demo kun je meenemen naar de volledige game, dus die kleine voorsprong is zeker handig.

Ook speel ik nog altijd trouw elke dag een potje Mario Kart Tour voor de dagelijkse bonussen. Wie dat doet hoeft namelijk geen cent aan de in-game aankopen uit te geven en ik blijf natuurlijk wel een Nederlander. Over Nederland gesproken, vanaf volgende week woensdag kunnen we weer door Amsterdam racen! Dus ik zou zeggen: stof die MKT-skills weer af, allemaal! De Amsterdamse grachten wachten op ons! Start your engines!

Willem was al enthousiast, en Dreon zegt het nog maar eens: Loop Hero is episch!

Dennis

Ik heb de online test vorige week helemaal moeten missen. Maar gelukkig lag ie vrijdag op de mat: Mario Strikers: Battle League Football! Ik heb meteen wat potjes gespeeld met wat Discord-vrienden en wat een chaos! Er is zoveel om over na te denken qua controls, dus dat wordt flink oefenen. Zeker omdat het de eerste keer is dat ik een Strikers-game speel. Ik denk dat ik hier wel heel wat plezier aan ga beleven!

Mitch

Dit weekend is Strikers weekend! Na een stroeve start begint mijn team van Rosalina, Bowser, Mario en Peach (zei er iemand Team Galaxy???) al aardig wat overwinning binnen te slepen! Het is nog vroeg, maar dit zou zomaar wel eens één van de beste multiplayer games op de Switch kunnen zijn.

In de N1 Discord is er ondertussen al een heuse N1-UP Strikers Club gestart. Neem een kijkje en wordt lid, dan gaan we straks samen voor punten spelen ter eer en glorie van de N1-Club!

Martijn

Aangezien ik Mario Strikers: Battle League Football nog even niet heb gehaald, ga ik dit weekend voornamelijk weer verder met Xenoblade Chronicles: Definitive Edition. Intussen ben ik al een heel eind op weg, maar het einde is nog altijd niet in zicht. Vanuit het niets ineens ook weer aan het racen in Mario Kart 8 Deluxe, ook vanwege de nieuwe tracks. Daarnaast heb ik nu ook Hollow Knight als fysieke uitgave gehaald en wil ik dat spel nu eens echt gaan spelen. Niet dat ik dit weekend zoveel tijd heb, maar qua gamen heb ik zeker nog genoeg liggen om mij nog lange tijd mee te vermaken.

Mario Strikers kan natuurlijk niet ontbreken. Join jij met ons de N1-UP Strikers Club?

Deel dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan acht jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

3

Livestream DonderdagStream - Let's Play Bayonetta 2 in het Koopa Café!

28-09-2022

6

Mitch

0

Nieuws Capcom Fighting Collection krijgt gratis QoL-update

28-09-2022

2

Robin

1

Nieuws Fan maakt Super Mario Bros. 5 in Super Mario Maker 2

28-09-2022

4

Robin

Discussieer met ons mee!

ageQned

11-06-2022

#5358

Mario Strikers Battle League, Pokemon Unite, Demon Slayer  en Asphalt 9 Legends.

Vooral Demon Slayer wat ziet dat er voor Switch begrippen goed uit zeg en draait ook nog eens goed.

oldman86

11-06-2022

#5359

Pokémon pearl remake en farm sim 17 switch