Kamiya: 'speel de eerste twee games voor je aan Bayonetta 3 begint'

0

Hideki Kamiya, de man achter de Bayonetta-serie, heeft op Twitter laten weten dat spelers er goed aan doen om Bayonetta 1 en 2 te spelen voordat ze aan deel 3 beginnen. Volgens hem zou dit een veel betere speelervaring opleveren.

Het is niet de eerste keer dat Kamiya dit aangeeft. In meerdere interviews over de aanstaande Bayonetta-titel heeft hij dit al eerder aangegeven. In zijn tweet benadrukt hij dat het gewoon ‘nogmaals’ wil aangeven. De tweet was in het Japans, maar de vertaling komt ongeveer neer op:

Toch wilde ik dit nogmaals zeggen, maar als je er over denkt om Bayonetta 3 te spelen, dan wil ik zeker dat je dan Bayonetta 1 en Bayonetta 2 hebt gespeeld… Ik denk dat zo iemand het verhaal 100 keer meer gaat begrijpen.

Ook in een interview met IGN Japan liet Kamiya weten dat Bayonetta 3 een veel interessantere ervaring zou zijn voor terugkerende spelers, destijds zei hij (vertaald):

Ik zou graag willen dat je Bayonetta 3 speelt nadat je de vorige spellen hebt gespeeld. We hebben de verhaallijnen voor de eerste en tweede game zo geschreven dat je er plezier aan kunt beleven, ongeacht met welke game je bent begonnen, en er is geen reden waarom je het verhaal niet zou kunnen volgen en er geen plezier aan zou kunnen beleven als je met Bayonetta 3 begint. Maar ik ben ervan overtuigd dat als je Bayonetta en Bayonetta 2 hebt gespeeld, je het nog interessanter zult vinden. Dus ik hoop dat je ze [speelt om] je voor te bereiden op het derde spel. Als je de eerste en tweede games niet hebt gespeeld, denk ik dat je iets mist.

Wie nog geen ervaring heeft met de Bayonetta-serie kan gewoon terecht op de Nintendo Switch. Zowel Bayonetta 1 als 2 zijn beschikbaar op het hybride apparaat. Dit sluit aan bij Kamiya’s opvattingen over het behoud van games op de lange termijn.

De ‘Bitching Witch’ moet later dit jaar haar rentree maken op de Nintendo Switch

Er is nog steeds geen releasedatum bekend voor Bayonetta 3, al houden PlatinumGames en Nintendo nog altijd vol dat de game ergens dit jaar uitkomt. Mogelijk krijgen we een definitieve releasedatum en nieuwe trailer tijdens de ‘niet-E3 2022‘.

Heb jij de vorige Bayonetta’s al gespeeld? En ga jij het derde deel aanschaffen? Laat het ons weten in de comments! 

Deel dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

3

Livestream DonderdagStream - Let's Play Bayonetta 2 in het Koopa Café!

28-09-2022

6

Mitch

0

Nieuws Capcom Fighting Collection krijgt gratis QoL-update

28-09-2022

2

Robin

1

Nieuws Fan maakt Super Mario Bros. 5 in Super Mario Maker 2

28-09-2022

4

Robin

Reageer als eerste!