Nintendo-personage Wario zoekt goedkope Nintendo Switch-games

Goedkope Nintendo Switch-games: 11 spellen voor minder dan 10 euro

 • Special

 • 4 jan 23 om 16:00

 • Willem

Gamen hoeft niet duur te zijn. Zoek je goedkope Nintendo Switch-games? Ik heb elf uitgelicht die altijd 10 euro of minder kosten, ook als ze niet in de aanbieding zijn!

Het doel is om zoveel mogelijk gevarieerde games hier uit te lichten, dus vrijwel elk genre komt aan bod. En psst: wil je het meeste halen uit je Nintendo eShop-kaart? Helemaal onderaan vind je nog vijf bonusgames!

11 goedkope Nintendo Switch-games voor minder dan 10 euro

Hieronder vind je elf goedkope Nintendo Switch-spellen, die wij iedereen aanraden! Je vindt de titel, het genre de prijs en eventueel onze reviewscore. Hieronder geef ik een beschrijving van elk van de elf games.

 1. A Short Hike | Adventure – €6,99 (N1-UP-score: 9)
 2. BOXBOY + BOXGIRL! | Puzzelplatformer – €9,99
 3. Downwell | Platformer – €2,99
 4. Gato Roboto | Metroidvania – €7,99
 5. Minit | Action-adventure – €9,99
 6. Mini Metro | Simulatie – €8,49
 7. Oxenfree | Point-and-click adventure- €9,99
 8. Shovel Knight – Specter of Torment | Platformer – €9,99 (N1-UP-score: 9,5)
 9. Spelunky | Roguelike – €9,99
 10. Steamworld Dig | Roguelike – €9,99 (N1-UP-score: 8,7)
 11. What the Dub?! | Party – €6,99

1. A Short Hike – €6,99

De renaissance van de 3D platformer heeft in de afgelopen jaren doorgezet. Met titels als Super Mario Odyssey, Yooka-Laylee, A Hat in Time en New Super Lucky’s Tale zijn er genoeg om uit te kiezen, maar helaas zijn deze buiten aanbiedingen om erg prijzig. A Short Hike is echter een meesterlijke 3D platformer die ondanks de korte lengte je achter zal laten met een goed gevoel. Je speelt als een vogel genaamd Claire, die naar de top van een berg wil reizen omdat ze daar mogelijk bereik kan krijgen met haar telefoon. Onderweg ren, spring, klauter en zweef je langs leuke personages en ruil je voorwerpen voor gouden veren, die je een extra sprong geven. Het spel is erg toegankelijk en leuk voor kinderen. Daarnaast maakt het gebruik van een hele bijzondere 3D-pixel stijl, die mij altijd deed denken aan DS-spellen. Je zal er geen tientallen uren aan kwijtraken, maar met de mooie muziek en goede vibes zal je A Short Hike niet snel vergeten. 

Voor meer informatie over A Short Hike kun je hier onze recensie lezen.

2. BOXBOY + BOXGIRL! – 9,99

De BOXBOY-serie begon ooit op de 3DS als kleine eShop exclusieve titels en werd gemaakt door HAL Laboratory, de oorspronkelijke makers van de Kirby-spellen. In de games speel je als QBBY, een vierkant met oogjes dat de kracht heeft om vierkantjes te maken. Deze vierkantjes kan je gebruiken als platformen om op obstakels te klimmen, knoppen in te drukken of gebruiken als een haak om jezelf over bodemloze gaten te schieten. De BOXBOY-spellen zijn super charmant en hebben een hele prettige moeilijkheidsgraad-curve. De puzzels beginnen allemaal vrij simpel maar worden naarmate je door de verschillende werelden reist steeds complexer en verfijnder. De echte uitdaging zit hem in de puzzels oplossen met zo min mogelijk doosjes. Een super charmante hersenkraker met 270 levels om op los te gaan. Er is zelfs de mogelijkheid om met meerdere spelers te spelen en allerlei outfits vrij te spelen voor QBBY, QUCY en de andere personages. Ben je nog niet helemaal verkocht? Probeer dan vooral eerst de gratis demo!

3. Downwell €2,99

Voor het minste geld krijg je misschien wel de meeste replay-value in Downwell. Downwell is een verticale platformer, waarin je door een diepe put naar beneden valt. Het enige waar je personage over beschikt zijn schoenen met kogels waarmee je je snelheid kan minderen of vijanden kan uitschakelen. De game is simpel te leren, maar pittig om te beheersen. Je gunboots herladen namelijk alleen als je een vijand verslaat door er bovenop te springen. Hierdoor verandert het spel een chaotische race om zo lang mogelijk in leven te blijven en dieper in de put te vallen. Onderweg verzamel je geld waarmee je nieuwe upgrades kan kopen zoals andere soorten gunboots met bijzondere eigenschappen of talismannen die je extra levenspunten geven. Downwell speelt heerlijk weg in korte sessies en is ideaal als download-game op je Nintendo Switch voor onderweg. Kost je minder dan een Happy Meal en je zal er geheid meer plezier aan beleven!

4. Gato Roboto – €7,99

We blijven even bij de zwart-witte pixel-spellen. Maar geen nood, want Gato Roboto is een Metroidvania voor minder dan een tientje. Je speelt als Kiki, een kat die beschikt over een enorm robot-pantser om haar kapitein te redden uit een neergestort ruimteschip. In het Robot Pantser kan je schieten, springen en sprinten, maar wat Gato Roboto uniek maakt is dat je als kat ook uit het harnas kan kruipen om rond te klimmen en de wereld verder te verkennen. Zo moet je regelmatig wisselen van voertuig om nieuwe sleutels en wapens te vinden om je naar het hart van ruimteschip te begeven. Gato Roboto is niet een heel erg lange metroidvania, maar heeft genoeg wendingen en unieke gameplay om je helemaal mee te nemen in de wereld. Voor actie-spelers is hier genoeg plezier uit te halen.

5. Minit – 9,99

De pitch van Minit is heel simpel. Je speelt bijna een klassiek Zelda-spel, waarin je probeert om een vloek te breken die heerst op je zwaard. Wat voor vloek? Iedere zestig seconden ga je dood en moet je opnieuw beginnen in je eigen huis. Het spel verandert hierdoor bijna in een speedrunning-spel, waarin je afsnijroutes leert kennen om het spel uiteindelijk binnen zestig seconden uit te spelen. De game is gemaakt door Nederlandse indie-ontwikkelaars en werd internationaal enorm erkend voor de innovatieve gameplay. Het is misschien geen spel voor nieuwkomers, maar als je van uitdaging en langzame groei houdt zal Minit je uren in z’n greep houden.

6. Mini Metro – €8,49

Tijd om iets meer kleur toe te voegen. Mini Metro is een verdomd verslavend puzzelspelletje. Je beheerst een metronetwerk in grote steden van over de hele wereld. Het doel is om zo lang mogelijk je metro draaiende te houden zonder dat je stations overvol raken. Tijdens het spelen trek je lijnen tussen de verschillende stations en wijs je locomotieven, treinstellen én stations aan om je netwerk zo goed mogelijk op de been te houden. Echter komen er steeds meer stations bij. Ik heb al tientallen uren gestoken in Mini Metro op mijn mobiele telefoon en de Nintendo Switch versie is dan ook een perfecte manier om dit spel te spelen. De grafische stijl is echt een hoogtepunt en lijkt bijna als een levende metro-kaart zoals je die zou treffen in een stad als London. Heel erg herspeelbaar en ook een spel waar je écht goed in kan worden. 

7. Oxenfree – €9,99

Een spel dat veel meer is gericht op het verhaal dan echt op de gameplay. Oxenfree is een modern point-and-click avonturenspel, waarin je speelt als Alex. Samen met haar stiefbroer gaat Alex naar een geheim feest op een militair eiland waar vreemde dingen gebeuren. Je maakt tijdens het verloop van het spel verschillende keuzes die ook echt impact hebben op het verloop van het verhaal. Ook maak je meerdere keren contact met bovennatuurlijke wezens door een oude transistorradio. Het is een wat langzamer spel dat veel weg heeft van een thriller met een hele eigen stijl én soundtrack. Het vervolg komt volgend jaar uit, dus met Oxenfree kan je je vast daarop voorbereiden. 

8. Shovel Knight – Specter of Torment – 9,99

Shovel Knight is inmiddels een icoon van indiegame-industrie. Wat begon als een op zichzelf staande 2D pixel-platformer is uitgegroeid tot een pakket van vier individuele titels dat gezamenlijk Shovel Knight: Treasure Trove heet. Een voordeel is dat ieder van deze pakketten los kan worden aangeschaft in de eShop voor een aantrekkelijke prijs. De beste van deze vier is toch wel echt Shovel Knight – Spectre of Torment. Zelfs als je niet bekend bent met de originele game is Spectre of Torment prima op zichzelf te spelen. Je speelt als Spectre Knight en het verhaal wisselt af tussen het verleden en kort voorafgaand aan de gebeurtenissen van de originele Shovel Knight. Wat Spectre of Torment zo interessant maakt is de manier waarop je beweegt door de wereld. Je kan uiteraard springen en aanvallen, maar door objecten in de lucht aan te vallen krijg je extra vaart en kan je grotere sprongen maken. De levels van Shovel Knight zijn compleet herdacht voor deze beweging en hier zijn echt een paar van de beste platformer-levels die ik in jaren heb gespeeld. Het verhaal is ook verrassend meeslepend en gaandeweg zijn er genoeg zij-activiteiten die Spectre of Torment een veel langere adem geven dan je zou denken. Mocht je uiteindelijk helemaal verkocht zijn aan de game, dan kun je daarna nog zelfs met korting het hele Treasure Trove-pakket aanschaffen!

Voor meer informatie over Shovel Knight: Specter of Torment kun je hier onze recensie lezen.

9 . Spelunky €9,99

Ook in Spelunky graaf je naar schatten maar is de uitdaging een stuk pittiger! Spelunky is een roguelike, waarin je slechts één kans hebt om een grot te verkennen tot je dood gaat. Je doel is simpel, vind zoveel mogelijk schatten én blijf in leven om het na te vertellen. Tijdens het spelen heb je maar één leven en alles in deze schatkamers is er op uit om je uit te schakelen. Het is één van de bekendste ‘moeilijkste’ games en zal je niet zomaar het einde laten bereiken. Echter maakt dat de game ook waanzinnig verslavend, waarbij je steeds scherper wordt op het bedenken van plannen en het herkennen van bepaalde valstrikken. Iedere wereld is willekeurig gegenereerd, dus de gameplay blijft altijd fris, ook al zal je misschien niet altijd even blij worden van het level waar je in terecht komt. Weet jij het einde van de tombe te bereiken? 

10. Steamworld Dig €9,99 

Steamworld Dig is ook een actie-platformer, maar werkt fundamenteel anders dan de andere platformers op deze lijst. Het heeft wat weg van de klassieke game Dig-Dug, waarin je graaft naar schatten, in dit geval water. Je speelt als Rusty, een steampunk robot die graaft naar mineralen, schatten en water in een oude mijnstad. Gameplay speelt zich voornamelijk ondergronds af, waarin de actie afwisselt tussen het vinden van schatten en het steeds dieper graven om nieuwe upgrades te kopen. De gameplay is erg verslavend en iedere mijn is willekeurig gegenereerd. Tijdens mijn sessies vond ik het altijd geweldig om de mijnen steeds beter te leren kennen, door eigen routes aan te leggen. De gameplay is misschien niet zo verfijnd als het betere vervolg, maar wat mij betreft is Steamworld Dig een moderne klassieker!

Voor meer informatie over Steamworld Dig kun je hier onze recensie lezen.

11. What the Dub?! – €6,99

Ten slotte een spel wat je misschien nog zelfs tijdens de feestdagen kan proberen met je vrienden of familie. What the Dub?! is vergelijkbaar met andere mobiele party-spellen zoals Jackbox. Op het scherm van de Switch (of tv) is één centraal beeld, maar iedereen speelt het spel vanaf zijn of haar mobiele apparaat. Dit doe je door te verbinden met de speciale What The Dub?!-website, waarna je met maar liefst twaalf mensen tegelijk kan spelen. En zelfs als mensen niet meespelen kunnen ze nog onderdeel zijn van het publiek en meestemmen. In What the Dub?! krijg je filmclips te zien uit het publieke domein. Dit zijn fragmenten van rare science-fiction, horror, drama of cult-films waarbij bepaalde zinnen zijn weggebliept. Het is aan de spelers om met zo’n grappig mogelijke nieuwe zin te komen, die ook daadwerkelijk hardop wordt gezegd in de filmclip. Dankzij de magie van text-to-speech (TTS) wordt jouw uitgetypte zin hardop voorgelezen door de computer. Dit leidt vrijwel altijd tot een hilarische situatie door de absurdheid van de clip en de manier waarop TTS in de praktijk werkt. Je kan zelfs de Nederlandse taal selecteren voor TTS, die nog verdraaid goed werkt. Het is een ideale pick-up-en-play game voor als je met een grote groep mensen bij elkaar bent, zowel digitaal als fysiek. Bedenk maar zo: als je andere spelers aan het lachen krijgt wint iedereen.

Bonus: vijf spellen voor onder de vijftien euro

Dit zijn aanraders voor games die je dus voor minder dan tien euro kan scoren in de eShop, ongeacht of er een aanbieding is of niet. Echter zijn eShop tegoed-kaarten slechts vanaf 14,99 te verkrijgen. Dus hier nog vijf extra games die je voor 14,99 of minder kan kopen.

Dicey Dungeons –  €14,99
Wat als je een roguelike kon spelen met dobbelstenen? De game heeft een heerlijke visuele stijl en speelt een beetje weg als een RPG, waarin je tactisch moet spelen maar ook vooral hier en daar wat geluk moet hebben. Er zijn vijf klassen om mee te spelen en hier kan je makkelijk uren aan verliezen.

Hollow Knight –  €14,99
Zoek je de beste Metroid-game op de Nintendo Switch? Hollow Knight is onmisbaar. Een duistere, maar bijna handgetekende art-style stuurt je op een onvergetelijke reis door Hollow Nest. Deze wereld zit vol vijanden en leeft met het mantra van kill-or-be-killed, maar het is een plezier om te dwalen door al het moois wat Hollow Knight heeft te bieden. Weinig games zijn zo goed van begin tot eind als Hollow Knight en voor minder dan vijftien euro kan je deze niet over het hoofd zien.

Into the Breach –  €14,99
Kort maar krachtig. Into the Breach is een strategiespel van de makers van FTL: Faster Than Light. Je speelt als een mech-strijder tegen een invasie van enorme insecten. De gameplay lijkt een beetje op dat van Fire Emblem terwijl je beweegt in beurten over een groot grid. De insecten kan je wegduwen, beschieten of lokken naar gevaarlijke punten om ze uit te schakelen. Mislukt de missie echter? Dan is het tijd om je strijder terug in de tijd te sturen om je volgende run beter te laten verlopen. Een bijna perfecte balans tussen strategie en puzzel-spel en heerlijk voor korte sessies tussendoor. 

Lumines: Remastered –  €14,99
Lumines is een muzikale puzzelgame, waarin je blokken laat vallen om vierkanten te vormen. De beste vergelijking is een kruising tussen Tetris en Puyo Puyo. Wat Lumines echter met kop en schouders doet uitsteken is de fantastische soundtrack en de manier waarop de soundtrack wordt verweeft met de gameplay. De blokken verdwijnen pas als de maat-balk van de muziek over de blokken heen beweegt. Het is dus een strijd tegen je eerdere acties, maar geeft je ook de kans om zo snel mogelijk nog een aantal blokken weg te spelen voordat de balk je blokken heeft bereikt. Uniek in z’n soort en de soundtrack zal je niet snel loslaten. 

Stardew Valley –  €14,99
Het is té kort door de bocht als ik Stardew Valley is de ultieme game voor mensen die een boerderijleven willen leven. Je bent net verhuist naar Stardew Valley waar je opa je zijn boerderij heeft nagelaten. Het is aan jou om het land weer tot leven te wekken en je boerderij uit te breiden. Gelukkig ben je niet alleen want de dorpsbewoners van Stardew Valley stelen de show. Je kan relaties met ze opbouwen en daarmee krijg je toegang tot nieuwe verhalen en acties tijdens de jaren die slijt in de vallei. Menig redacteur van N1-UP kan je vertellen dat ze inmiddels honderden uren hebben verloren aan deze game. 

Start je Nintendo Switch-collectie
13 gratis demo’s die je moet uitproberen
Onze hoogst beoordeelde reviewgames van 2021

 

Heb jij nog aanraders voor games onder de tien euro? Deel ze vooral met ons in de reacties hier beneden! In onze Discord proberen we ook dagelijks deals en aanbiedingen voor de Nintendo Switch bij te houden in het Coconut-Mall-kanaal. Meld je gratis aan voor de N1-UP Discord en blijf op de hoogte van de deals!

Like dit bericht:

Over Willem

Als redacteur en reviewer voor N1-UP stort Willem zich in het avontuur. Zijn specialisatie zit hem in abstracte indie-games, actie-spellen, thematische verhalen en de singeplayer avonturen. Zodoende heeft hij Hyrule al talloze keren gered van het kwaad en iedere Pokémon die ooit heeft bestaan gevangen. In zijn vrije tijd werkt hij graag aan het maken van video's en ook in-game fotografie is één van zijn grote passies. Voor vragen kan je hem altijd stalken op twitter: www.twitter.com/whilhorst

Recente artikelen

Tiny_Thor_Title_Screen_Pixel_art_IndieForge_Gameforge

0

Nieuws Tiny Thor is een stoere 16-bit-platformer voor Nintendo Switch

08-02-2023

0

Evelyne

Disney_Dreamlight_Valley_new_loadscreen_teaser_Mirabel_Olaf

1

Nieuws Disney Dreamlight Valley voegt op 16 februari Olaf uit Frozen toe

08-02-2023

1

Evelyne

Monster Hunter Rise: Sunbreak Title Update 4 is live; dit zit er in

0

Nieuws Monster Hunter Rise: Sunbreak Title Update 4 is live; dit zit er in

08-02-2023

1

Dennis

Discussieer met ons mee! 5

Fl@ppy

25-12-2021

#2924‍

299 comments

Cat Quest is ook erg leuk. Vorig jaar deel 1 aangeschaft en vorige week deel 2 in de aanbieding. De volle prijs misschien niet waard, maar in de aanbieding echt wel

willem

25-12-2021

#2925‍

45 comments

Stond ook absoluut op de shortlist, maar de vaste prijs is nét boven de tien euro en bij de vijftien euro categorie legt cat Quest het wel af tegen een paar grote toppers. Leuke aanrader, dat zeker! 

Garrus

25-12-2021

#2928‍

185 comments

Ik heb Stardew Valley toevallig gekocht gisteren, samen met Ori and the Blind Forest en Wonderboy. Mijn kerst kan iig niet op

Patrick

25-12-2021

#2930‍

33 comments

Mooi lijstje! Twee games die wat mij betreft ontbreken zijn:

Bloodstained: Curse of the Moon (€9,99)

Bloodstained: Curste of the Moon  2 (€14,99)

Toevallig dat ik hier zelf de recensies van heb geschreven haha!

Zool

05-01-2023

#8171‍

251 comments

Duidelijk een oude lijst. Kan wel een update gebruiken. Er zijn inmiddels zoveel mooiere en betere (hidden) indies in deze prijsrange