Wat spelen jullie dit weekend? [6 augustus]

  • Nieuws

  • 06-08-2022 11:30

  • Erik

5

Tijd voor het weekend! En net als afgelopen week, zijn wij heel benieuwd wat jullie dit weekend allemaal spelen!

Maar eerst:

Dit gebeurde er afgelopen week

Welkom in de Paldea-regio! Jawel, Pokémon Scarlet & Violet kregen een uitgebreide trailer, die eindelijk de nieuwe gevechtsmechaniek liet zien: Terrastalilize! Terrastilize? Crystalize? Enfin, dikke trailer! Daarnaast maakte Nintendo haar kwartaalcijfers bekend; Mario Strikers en Kirby en de Vergeten Wereld scoorden goede verkoopcijfers. In totaal zijn er nu 111.080.000 Nintendo Switch-apparaten over de toonbank gegaan. Poeh.

Xenoblade Chronicles 3 kende overigens een vliegende start in het Verenigd Koninkrijk; de beste start ooit zelfs voor de serie. De Wii U (ken je ‘m nog?) wordt dit jaar nog nét ietsjes doder dan ‘ie al was, gezien YouTube en Crunchyroll hun streamingsdiensten erop stoppen. Wil je tot slot een multiplayerspelleke mee voor op reis? Nintendo houdt nu een grote uitverkoop in de Nintendo eShop!

Opvallende releases:

Wat spelen jullie dit weekend?

Dan is het nu tijd voor jullie speelplannen! Welke games houd jij je dit weekend mee bezig? De N1-UP-redactie trapt af!

Erik

Zei er iemand Digimon Survive? Yes, we hebben de reviewcode van deze visual novel annex strategygame binnengekregen! Eerste gedachten? Nou, eigenlijk wil ik zo weinig mogelijk verklappen, maar vooruit: de graphics zijn om van te smullen, Agumon heeft een grappige stem, het is tot nu toe meer boek dan strategie en het duurt stiekem even om op gang te komen. Verwacht in de loop van volgende week de review!

Agumon is terug! Erik haalt dit weekend de oude Digimon-fan in hem naar boven.

Rik

“Dit is de vooraf opgenomen boodschap van Rik. Ik ben momenteel niet beschikbaar, want dit weekend gaan we los in Aionios! Tot volgende week, wanneer ik jullie weer kan melden dat ik druk bezig zal zijn met Xenoblade Chronicles 3!”… Ja, hallo? Ik neem toch even op, want misschien onderbreek ik mijn Xenoblade-sessie tóch heel even om de nieuwe Mario Kart 8 DLC-tracks uit te proberen. Wat een fantastische game is Xenoblade Chronicles 3, trouwens! Zo fantastisch dat er ook een grote kans is dat ik Mario Kart alsnog laat schieten… Ik heb Mario Kart Tour immers ook al een week niet meer aangeraakt. Ja, ik weet het: te veel te spelen hebben zijn sparking first world problems, innit? (Xeno-bro’s snappen deze referentie naar XC3’s beste party-member natuurlijk gelijk)

Martijn

Dit weekend heb ik nog meer dan genoeg games om te spelen! Die nieuwe banen in Mario Kart 8 Deluxe zijn een goede start. Tussendoor ben ik ook nog bezig met Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder’s Revenge en Mega Man Legacy Collection 2. Het wordt intussen ook de hoogste tijd dat ik Xenoblade Chronicles: Definitive Edition eens voltooi, want heb het derde deel intussen al een week op de plank liggen. Ben gelukkig al behoorlijk ver, maar ook het tweede deel ligt al jaren op mij te wachten. Dan is er ook nog Klonoa Phantasy Reverie Series, die ik ook graag verder wil spelen. Kortom: er is keus genoeg en ik ga mij dit weekend niet vervelen op de Nintendo Switch.

Martijn heeft een hoop games te doen! Gelukkig prikt ‘ie ook wat tijd voor de extra tracks in de Mario Kart 8 DLC.

Willem

Uiteraard ben ik begonnen aan Earthbound deze week voor De Voorraadkast! Ik ben net een bizarre cult met verfkwasten tegengekomen en begin mij langzaam thuis te voelen in dit wonderlijke avontuur. Je hebt nog de hele maand augustus om mee te spelen met de redactie door Earthbound, dus mocht je niet zijn begonnen aan Xenoblade Chronicles 3, dan is dit een leuk alternatief voor deze maand!

Dreon

Ik ben nog steeds Aionios aan het verkennen in Xenoblade Chronicles 3. Wat een een gigantische game zeg! Ik ben vooral erg verrast dat het verhaal zo veel vragen met zich meebrengt, dit zorgt er natuurlijk voor dat ik alleen maar door en door wil.

Willem maakt voor De Voorraadkast zijn eerste stappen in Earthbound. Doe jij ook mee?

Deel dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan acht jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

1

Nieuws Monster Hunter Rise: Sunbreak's Title Update 3 komt in november

05-10-2022

1

Erik

1

Nieuws Nieuwe stemactrice voor Bayonetta 3

04-10-2022

2

Jeroen

0

Nieuws Divine Harvest-event Fire Emblem Heroes roept Halloweengevoelens op

04-10-2022

1

Erik

Discussieer met ons mee!

Selan

06-08-2022

#6253

Eunie’s the boss

Ook Xenoblade Chronicles 3 hier! En dat zal voorlopig ook wel de enige game zijn. Wat een massive game!

Mitch

06-08-2022

#6254

Just part of the protocol, innit.

vaaltje

06-08-2022

#6255

Samen met mijn dochter.mariokart,switch sport .red wing

Dabsol-Tamadachi

06-08-2022

#6257

Dit weekend wordt voor mij echt een Mario Kart weekend want ik doe vandaag mee aan de Mario Kart 8 Deluxe Seasonal Circuit Benelux Summer Cup en ook de komende twee dagen zullen er nog vele rondjes door mij online gekart worden op de 8 nieuwe banen van de Booster Course Pass.

Fl@ppy

06-08-2022

#6258

Ben nog steeds met Baldo bezig. Damn wat is die pittig. Je krijgt steeds net niet genoeg info om verder te komen. Dus het is heel veel zoeken en praten en puzzelen. Maar ik blijf het leuk vinden. Dus we gaan gewoon door.

Heb onlangs nog gezegt dat ik voorlopig XC3 nog niet zou aanschaffen. Maar ben nu in France en kon hem daar via amazon voor 45 euries krijgen. Dus die wordt maandag gelevert. Dus waarschijnlijk begin ik er toch eerder aan dan gepland.