Kwartaalcijfers van Nintendo bekendgemaakt, stagnatie in verkopen

  • Nieuws

  • 3 aug 22 om 09:59

  • Willem

  • 9

Het is het einde van kwartaal en dat betekent dat de verkoopcijfers van Nintendo weer bekend zijn gemaakt. Een inzicht in hoe goed bepaalde software en hardware van de Nintendo Switch heeft verkocht. Deze cijfers noteren uitgaves en verkopen tot en met 30 juni 2022, wat valt onder het eerste kwartaal van het fiscaaljaar 2023.

Nintendo Switch verkopen (hardware)

Het is duidelijk dat de Nintendo Switch als hardware nu langzaam begint te stagneren in de verkopen. Vorig kwartaal FY22/Q4 (januari – maart 2022) wist de Switch 4.11 miljoen exemplaren te verkopen (dan hebben we het zowel over het OLED/Reguliere/Lite model van de console). Dit kwartaal staan de verkopen voor de switch op 3.43 miljoen stuks.  In het jaar daarvoor verkocht de Nintendo Switch nog 4.45 miljoen stuks aan hardware, wat een daling van 22.9% betekent. Niet zo heel gek als je bedenkt dat de Switch inmiddels al meer dan vijf jaar op de markt is.

Nintendo Switch Software verkopen

Opvallender is dat ook in het jaar-op-jaar overzicht de hoeveelheid verkochte software is gedaald. In dezelfde periode in 2021 werd 45.29 miljoen stukken software verkocht. Dit kwartaal is dat slechts 41.41 miljoen stukken software. Deze daling is mogelijk te verklaren door het gebrek aan een zomerse kaskraker voor de Nintendo Switch, maar het kan ook een indicatie zijn dat het bedrijf nu in de nasleep van de gevolgen van Corona en de uitstel van verscheidene titels hierdoor niet hun beoogde cijfers heeft kunnen behalen.

Dat gezegd te hebben heeft Nintendo bevestigd dat er drie nieuwe ‘million-sellers’ zijn toegevoegd aan de Nintendo Switch catalogus. Kirby and the Forgotten wist 1.88 miljoen exemplaren te verkopen dit kwartaal en is daarmee de meest succesvolle Kirby-titel (die maar één release heeft gehad). Daarnaast mogen we ook Mario Strikers: Battle League aan de ‘million-seller’ club toevoegen met 1.91 miljoen verkochte exemplaren. Dat krijg je als de hooligans het veld bestormen schijnbaar. De echte grote verrassing van dit kwartaal is Nintendo Switch Sports dat sinds de release eind April heeft de game maar liefst 4.84 miljoen exemplaren verkocht. Hiervan werden 4 miljoen exemplaren verkocht in de eerste tien weken. Fire Emblem Warriors: Three Hopes verscheen net een week voordat de cijfers werden bijgehouden, dus daarvan zullen de cijfers nog even een kwartaal op zich laten wachten. Mario Kart 8 Deluxe wordt genoemd als de vierde miljoenen-verkoper omdat dankzij de nieuwe DLC schijnbaar 1.48 miljoen mensen nu hebben besloten om de game te kopen.

Nintendo Switch digitale verkopen

Misschien wel het meest opvallend is dat digitale verkopen op de Switch lijken te exploderen. Afgelopen kwartaal was maar liefst 53% van de totale software sales een digitale aankoop. Daarvan was ongeveer 22% de aankoop van een digitale versie van software die ook fysiek te verkrijgen is. Een groter aandeel dat Nintendo-software die alleen digitaal te verkrijgen is. Dit bevestigd de trend dat fysieke verkopen blijven afnemen.

De hoeveelheid gebruikers van de Switch op jaarbasis lijkt nog wel te stijgen. Nintendo bevestigde vandaag dat er tussen juli 2021 en juni 2022 maar liefst 104 miljoen mensen hun Nintendo Switch hebben gespeeld. Dat is een stijgende lijn die zich nog steeds voortzet, wat mogelijk kan suggereren dat de Nintendo Switch een langere levensduur heeft dan de gemiddelde Nintendo console.

Verkooplijstjes én de bestverkochte software

Misschien wel de bekendste grafiek die Nintendo ieder kwartaal bijhoudt, laten we kijken hoe het er voor staat met totale hardware en software sales voor de Switch en individuele software.

De Nintendo Switch verkocht afgelopen kwartaal dus 3.43 miljoen exemplaren. Dat betekent dat er in totaal nu 111.08 miljoen Nintendo Switch consoles zijn verkocht. Er is daarmee geen verschuiving in Nintendo’s bestverkochte consoles. De volgende mijlpaal voor de Nintendo Switch is het overstijgen van de Game Boy-familie, waarvan de verkopen op 118.69 miljoen exemplaren staan (dat is zowel de originele Game Boy als de Game Boy Color). In het huidige tempo kan het nog even duren voor die mijlpaal wordt bereikt. Boven de Game Boym staat nog altijd de Nintendo DS met 154.02 miljoen verkochte exemplaren.

In termen van software heeft de Switch ook geen mijlpaal bereikt. De totale hoeveelheid verkochte software staat op 863.59 miljoen exemplaren. De Nintendo Wii (921.85 miljoen) en Nintendo DS (948.76 miljoen) pronken hier nog ver boven de Nintendo Switch uit.

De top tien bestverkochte Nintendo Switch games lijkt ook niet te zijn verandert. De top tien luidt als volgt.

Bovenaan pronkt nog altijd de topper van de Switch: Mario Kart 8 Deluxe, dat maar liefst 1.49 miljoen nieuwe exemplaren heeft verkocht. Waarschijnlijk dankzij het eerste deel van de Booster Course DLC pass. Animal Crossing: New Horizons lijkt die tweede plek stevig vast te houden, maar gaat waarschijnlijk Mario Kart 8 Deluxe niet meer inhalen, met slechts 0.74 miljoen verkochte exemplaren in het afgelopen kwartaal.

Wat misschien meer opvalt is dat Pokémon Legends: Arceus ondanks de goede verkopen nog steeds niet de top tien is binnengevallen. Pokémon Brilliant Diamond en Shining Pearl behouden hun plek hoewel ze slechts 0,14 miljoen exemplaren wisten te verkopen.

Ten slotte staat Ring Fit Adventure nog altijd heel sterk op de nummer tien van deze lijst met nu meer dan 14,5 miljoen verkochte exemplaren. De enige nieuwe IP op de Switch die nog steeds niet uit de top tien voor het systeem is verdwenen.

De complete top tien van verkochte software kan je hieronder teruglezen.

  1. Mario Kart 8 Deluxe – 46.82 million pcs.
  2. Animal Crossing: New Horizons – 39.38 million pcs.
  3. Super Smash Bros. Ultimate – 28.82 million pcs.
  4. The Legend of Zelda: Breath of the Wild – 27.14 million pcs.
  5. Pokémon Sword/Pokémon Shield – 24.50 million pcs.
  6. Super Mario Odyssey – 23.93 million pcs.
  7. Super Mario Party – 18.06 million pcs.
  8. Pokémon Brilliant Diamond / Pokémon Shining Pearl – 14.79 million pcs.
  9. Pokémon: Let’s Go, Pikachu!/ Pokémon: Let’s Go, Eevee! – 14.66 million pcs.
  10. Ring Fit Adventure – 14.54 million pcs.

De top zes bestverkochte Nintendo Switch games

De laatste vier bestverkochte Nintendo Switch games.

Om naar uit te kijken

Nintendo onthulde geen verdere games of details voor aankomende games in de rest van 2022. Op hun toekomstige releaselijst staan nog altijd Metroid Prime 4, Advance Wars 1+2: Re-Boot Camp als TBA. The Sequel to The Legend of Zelda: Breath of the Wild staat nu vermeld als Spring 2023.

De aankomende Nintendo Switch releases volgens het kwartaal-rapport.

Dat is alle informatie die uit de verkoopcijfers van dit kwartaal is te halen. Ben je verrast door de verkoopcijfers van Nintendo Switch Sports? Verwacht jij dat de Nintendo Switch nog kans maakt om de Nintendo DS in te halen? Laat het ons weten in de reacties!

Like dit bericht:

Over Willem

Als redacteur en reviewer voor N1-UP stort Willem zich in het avontuur. Zijn specialisatie zit hem in abstracte indie-games, actie-spellen, thematische verhalen en de singeplayer avonturen. Zodoende heeft hij Hyrule al talloze keren gered van het kwaad en iedere Pokémon die ooit heeft bestaan gevangen. In zijn vrije tijd werkt hij graag aan het maken van video's en ook in-game fotografie is één van zijn grote passies. Voor vragen kan je hem altijd stalken op twitter: www.twitter.com/whilhorst

Recente artikelen

Eiyuden Chronicle krijgt vervolg ondanks overlijden van bedenker

0

Nieuws Eiyuden Chronicle krijgt vervolg ondanks overlijden van bedenker

19-04-2024

2

Rik

Bekijk hier de Pokémon Presents-livestream [CEST 15:00]

5

Media Bekijk hier de Pokémon Presents-livestream [CEST 15:00]

03-08-2022

2

Robin

Header Tetris 99

0

Nieuws 30e Tetris 99 Grand Prix laat je gemiste thema's vrijspelen

03-08-2022

2

Dennis

Discussieer met ons mee! 9

Tamadachi

3 aug 22 om 10:31

#6211‍

5155 XP | 640 comments

Ik vind het altijd interessant als Nintendo de kwartaal cijfers publiceerd al is het dit keer toch wat minder indrukwekkend door dat er in de periode Q1 2023 er weinig grote veranderingen zijn op te merken aan de totaalcijfers want de verkoop van het feit dat het aantal verkochte Nintendo Switches langzamerhand afneemt verbaast mij niet.

Goed om te zien dat Nintendo Switch Sports meer dan uitstekend verkoopt want daarmee is wel bewezen dat er nog steeds wel animo is voor motion gaming anno 2022 inplaats van dat het helemaal is uitgestorven.

Kirby en de Vergeten Wereld verdient het ook om miljoenen exemplaren te verkopen als naar mij mening beste Kirby game tot nu toe dus hopelijk motiveert het Hal Labories om meer delen in 3D te ontwikkelen.

Wel een beetje jammer dat een game met weinig content zoals Mario Strikers Battle League nog zo goed weet te verkopen want dat stemt niet erg positief dat er in de toekomst meer moeite in Mario sport games wordt gestoken.

Wel jammer dat er niet bij staat hoe vaak de booster course pass voor Mario Kart 8 Deluxe is verkocht want daar was ik wel benieuwd naar maar dat hierdoor van de hoofdgame nog meer examplaren over de (digitale) toonbank gaan is volkomen in de lijn der verwachtingen.

 

Yosher

3 aug 22 om 12:24

#6214‍

5852 XP | 1084 comments

Ik vind het eerlijk gezegd best vreemd dat je Switch Sports prijst voor de goede verkopen maar het jammer vind dat Mario Strikers goed verkoopt vanwege het lage aanbod aan content in die game. Switch Sports is immers ook niet bepaald rijk aan content en wordt ook niet bepaald snel aangevuld met noemenswaardige content. 

Toegegeven het is rijker aan content dan Strikers maar dat is niet bepaald een prestatie. 

Tamadachi

3 aug 22 om 12:32

#6215‍

5155 XP | 640 comments

Het verschil tussen de twee sportgames is dat zoals je aangeeft Nintendo Switch Sports in de basis al meer content bevat maar daarnaast krijg komen er ook elke week nieuwe customization opties bij om vrij te spelen zodat je elke keer een reden hebt om te blijven sporten in tegenstelling tot Mario Strikers Battle League die sinds de release maar 1 magere update heeft gekregen en dat er online in de club modus niks nieuws is te winnen of vrij te spelen waardoor er geen reden is om door te blijven voetballen. Wat dat betreft heeft NSS het door een constante stroom aan nieuwe content beter voor elkaar dan MSBL.

Dennis

3 aug 22 om 12:57

#6216‍

962 XP | 87 comments

Wat ik ook nog vind meespelen in dit verhaal is dat Switch Sports €39,99 kost, maar Strikers wordt verkocht als full price game à €59,99.

Yosher

3 aug 22 om 14:36

#6217‍

5852 XP | 1084 comments

Zoals ik al aangaf, feit dat NSS het beter doet dan Mario Strikers zegt niet veel. Mario Strikers legt de bar namelijk enorm laag dus veel hoef je niet te doen om daar bovenuit te steken. En naar mijn mening steekt NSS hier dan ook niet heel ver bovenuit, vandaar mijn verbazing dat je deze prijst en Mario Strikers niet. Overigens, cosmetische opties kunnen ook maar zoveel doen om een game interessant te houden. 

Niet dat ik je mening af wil vallen hoor! Misschien ligt de bar van NSS gewoon net hoog genoeg voor je om het te accepteren. Misschien is dat 40 euro prijskaartje dat Dennis noemt genoeg om het hier te accepteren. Of misschien is NSS voor jouw persoonlijk gewoon een leuker spel. Hoe dan ook ik respecteer je mening, maar vond het gewoon apart.

Jerone

3 aug 22 om 16:21

#6220‍

473 XP | 66 comments

Ik heb me met NSS langer vermaakt dan met Mario Strikers terwijl eerstgenoemde 20 euro goedkoper is. Ik begrijp zijn mening wel

Yosher

3 aug 22 om 17:05

#6224‍

5852 XP | 1084 comments

Wat ik dus bedoel is. Ook al is NSS beter. Dat betekent niet dat het het per sé verdient om zo goed te verkopen.

Laat ik het eens zo stellen. Een ijsboer verkoopt een klein ijsje met 2 spikkeltjes erop voor 2 euro, en een ijsje van hetzelfde formaat met 10 spikkeltjes erop voor 1,75. Dan is die met 10 standaard beter. Maar als de klant gewend is om een hele lading van zo'n 50 tot 100 spikkeltjes te krijgen, ongeacht of het 1,75 of 2 euro is, heeft de klant in beide gevallen dan niet het recht om te klagen?

Zo voelt het hier in ieder geval aan voor mij. NSS heeft zeker meer te bieden, maar niet zoveel als dat het zou moeten zijn. En dan voelt het voor mij dus raar als NSS geprezen wordt voor het aantal verkopen, maar bij Mario Strikers is het ineens jammer, ook al is het verschil aan daadwerkelijke content niet eens zo heel veel. Dan komt het uiteindelijk aan op persoonlijke voorkeur naar alsnog is NSS nog steeds een content arme game. 

Fl@ppy

3 aug 22 om 21:38

#6231‍

2771 XP | 536 comments

Ik begrijp je hoor Yosher! Heb beide spellen niet, maar ik begrijp je.

oldman86

3 aug 22 om 19:12

#6229‍

1156 XP | 216 comments

Top gedaan weer