Pokémon Scarlet & Violet: Welkom in de Paldea-regio

  • Nieuws

  • 3 aug 22 om 15:42

  • Robin

  • 5

Zojuist heeft de Pokémon Company een nieuwe trailer getoond en hun website geüpdatet.

In de trailer worden we meegenomen in de nieuwe regio: Paldea. In de Paldea-regio schrijf je jezelf in bij één van de twee academies in de Paldea-regio. Naranja Academy in Pokémon Scarlet en Uva Academy in Pokémon Violet. Daar zal je uiteindelijk een studieproject beoefenen genaamd “The Treasure Hunt”. Daarnaast toont de trailer ook een nieuw gevechtsmechanisme en nieuwe Pokémon. Ook is de website van Pokémon Scarlet & Violet geüpdatet met nieuwe informatie.

De belangrijkste updates zijn als volgt:

  • Werk samen met Koraidon (Pokémon Scarlet) en Miraidon (Pokémon Violet). Je zal door de Paldea-regio heen reizen met de legendarische Pokémon.
  • Drie verhalen om van te genieten. Naast de bekende gym battles zijn er nog twee andere verhalen vol verrassingen.
  • Trailer toont drie nieuwe Pokémon (waarvan één regionale variant)
  • Nieuw gevechtsmechanisme: Terastallize. Terastallize maakt Pokémon sterker en in sommige gevallen veranderen de Pokémon zelfs van type.
  • Nieuwe raidbattles. Vang Pokémon met een uniek Tera-type!
  • Version Exclusives. Welke Pokémon zal in welke versie verschijnen?

Welkom in de Paldea-regio

In Pokémon Scarlet & Violet zal je drie verschillende verhalen volgen in de vorm van een Open World RPG. Eén van de verhalen die je kan volgen zijn de bekende gym battles, maar kunt nu zelf kiezen in welke volgorde je deze wilt afwerken. De andere verhalen brengen vele verrassingen en ontdekkingen met zich mee. Aan jou de keuze hoe je deze Pokémon-game wilt ervaren! Daarnaast zal je de Paldea-regio ontdekken samen met Koraidon (Pokémon Scarlet) en Miraidon (Pokémon Violet) welke eerder werden aangekondigd. Deze Pokémon kunnen op elk moment van vorm veranderen, zodat ze het voor jou makkelijker maken om te klimmen, zwemmen of vliegen.

Nieuwe Pokémon

Cetitan moeten sterke spieren hebben om hun enorme lichaam te ondersteunen en achter de aanvallen met hun lichaam zit een ongelooflijke kracht. Daarnaast trekken ze rond in sneeuwachtige gebieden, waarbij ze beschermd worden door een dikke laag vet.

De huid van Fidough is bijzonder elastisch en is zowel stevig als zacht. Wanneer deze Pokémon zich opwinden, intimideren ze hun tegenstanders door hun lichaam op te blazen om zo groter te lijken. Fidough fermenteert dingen in zijn buurt door middel van de gist in zijn adem. De gist is handig bij het koken. Deze Pokémon wordt al heel lang door de mens beschermd.

In een ver verleden leefden Wooper in het water in de regio Paldea. Toen ze de strijd om hun territorium verloren, vonden ze blijkbaar een nieuw woongebied in moerasland. Om te voorkomen dat ze uitdroogden, begonnen ze hun lichaam te bedekken met een giftig vlies. Omdat ze al zo lang aan land leven, zijn hun kieuwen hard geworden. Hun lichaam is zwaar en ze bewegen langzaam, maar ze beschermen zich door krachtige giftige vloeistof uit hun kieuwen te spuwen.

Terastal fenomeen

In Pokémon Scarlet & Violet komt een fenomeen voor die Pokémon laat glanzen en glinsteren als edelstenen. Wanneer een Pokémon Terrastaliseert verschijnt er een Tera Jewel boven het hoofd van de Pokémon. Het ziet er uit als een kroon, en laat het lichaam van de Pokémon zal glinsteren als een geslepen edelsteen.

Sprigatito met het gras Tera-typing ziet er zo uit.

Elke Pokémon heeft een Tera-type. Het Tera-type van een Pokémon is inactief totdat de Pokémon Terrastaliseert. Wanneer dit gebeurt verandert het type van de Pokémon in het Tera-type dat die heeft. Zo hebben sommige Eevee een Normal Tera-type, maar andere Eevee een Flying Tera-type. Er zijn 18 types, wat betekent dat er ontelbare combinaties van Pokémon en Tera types zijn. Door een Pokémon te Terrastaliseren kun je jouw gevechtsstrategieën verbeteren. Zo worden aanvallen van hetzelfde type als het Tera-type van jouw Pokémon sterker. Mocht je Pokémon zwak zijn voor een bepaald type, dan kan die op deze manier juist sterker worden. Wanneer je deze transformatie gebruikt, is helemaal aan jou.

Een teraorb die nodig is om een tera type pokémon te gebruiken

Zodra je een Pokémon Terrastaliseert, verliest je Tera Orb alle Terastal-energie en kun je hem pas weer gebruiken als hij weer is opgeladen. Je kunt je Tera Orb opladen door kristallen aan te raken die overvloeien van Terastal-energie of door naar een Pokémon Center te gaan.

Een tera kristal

Tera Raid Battles

Daarnaast zijn er ook Tera Raid Battles toegevoegd aan Pokémon Scarlet & Violet. Je kunt deze Tera Raid Battle proberen door lichtende kristallen aan te raken. De kleuren van deze kristallen komen overeen met het Tera-type van de Tera Pokémon die je zult tegenkomen. De kristallen schieten ook een lichtstraal in de lucht, waardoor je ze van een afstand gemakkelijk kunt zien. Hierin vechten trainers tegen geterestalliseerde wilde Pokémon. Samen met een team van vier trainers zul je deze Pokémon proberen te verslaan en wanneer dit is gelukt, krijg je de mogelijkheid deze te vangen. De kleur van het kristal geeft ook aan welk Tera-type een Pokémon is.

Een Tera raid battle in actie.

Verder kun je elkaar ook helpen door te cheeren. Er zijn drie verschillende soorten cheers die je kunt gebruiken tijdens Tera Raid Battles: Het boosten van Attack en Sp. Attack, Defense en Sp. Defense en healing.

Je kan tijdens een Tera raid battle je pokémon drie keer aanmoedigen en daarmee sterker maken tijdens het gevecht!

Version Exclusives

In de trailer zien we zoals gebruikelijk dat enkele Pokémon exclusief zijn voor ofwel Pokémon Scarlet, of Pokémon Violet.

Exclusief voor Pokémon Scarlet zijn Larvitar en Stonejourner

Exclusief voor Pokémon Violet zijn Bagon en Eiscue

De Paldea-regio

Wat de Paldea-regio vooral lijkt te onderscheiden is de focus op samenwerking en verkenning. Je kan het gehele spel verkennen samen met drie andere spelers die vrij kunnen rondreizen op hun eigen legendarische Pokémon. De Pokémon Centers zijn niet langer gevestigd in de steden, maar zijn open plekken waar je andere trainers kan ontmoeten om met ze te ruilen, vechten of kan vertrekken. Deze funcite is gekoppeld aan de Union Circle, waarbij zelfs trainers die niet deelnemen aan een gevecht elkaar wel kunnen steunen in deze co-op modus.

Iemand zin in een race?

Een leergierige cast van personages.

Bij een schoolgebouw horen ook studenten en professoren. Zo kan je de directeur van de academie, Clavell, ontmoeten die bevriend is met de professoren van de Paldea-regio: Sada en Turo. Mr. Jacq is jouw eigen leraar die biologie uitlegt en heeft de Pokédex ontwikkeld voor de Rotom Phone. Arven is een ouderejaars die zijn kennis over koken inzet om Pokémon beter te laten voelen. Echter is het deelnemen aan Pokémon-gevechten niet zijn sterkste kant. Penny zit in dezelfde klas als jij, is een beetje verlegen en zal je niet veel vinden in de academie. Ze heeft een enorme Eevee-tas op haar rug.

Directeur van de academie: Clavell

Wat vinden jullie van al deze nieuwe info ga je nu voor een andere versie? Laat het ons weten in de comments!

Like dit bericht:

Over Robin

Sinds de NES is Robin actief in het gamen. Zijn eerste console was dan een SNES die hij van Sinterklaas kreeg en waar hij erg druk was met Lufia II: Rise of the Sinistrals. Nu kan je hem blij maken met o.a Monster Hunter, Fire Emblem en Xenoblade. Ook hoopt hij elke dag stilletjes dat Golden Sun terug komt.

Lees meer over Robin

Recente artikelen

One Piece Odyssey komt naar Nintendo Switch

0

Nieuws One Piece Odyssey komt naar Nintendo Switch

15-04-2024

2

Mark

Tactics Ogre: Reborn officieel aangekondigd

0

Media Tactics Ogre: Reborn officieel aangekondigd

04-08-2022

1

Robin

Pokemon Unite Pika Party modus

0

Nieuws Pokémon Unite viert eerste verjaardag met speciaal Pika Party event

03-08-2022

1

Mitch

Discussieer met ons mee! 5

Mitch

3 aug 22 om 16:15

#6219‍

3039 XP | 472 comments

Zaten toch wel een paar dingen bij die mij erg vrolijk stemde. Dit worden misschien wel de games die Sword en Shield hadden moeten zijn..

Robin

3 aug 22 om 16:43

#6221‍

3175 XP | 469 comments

Het voelde inderdaad heel erg als Sword en Shield maar dan beter. Ik had me als best vermaakt met Sword en Shield dankzij de Pokémon designs. De nieuwe designs doen mij ook best wel goed momenteel.Terastal fenomeen is wel iets wat ik heel leuk vind. Aan de ene kant voelt het als een betere Dynamax :p.

Selan

3 aug 22 om 17:06

#6225‍

2632 XP | 481 comments

Volledig co-op de game kunnen spelen lijkt mij echt tof! Je merkte ook al dat ze dit ‘testen’ in Sword en Shield. 

oldman86

3 aug 22 om 19:14

#6230‍

1156 XP | 216 comments

Zo hyped

Tamadachi

4 aug 22 om 11:48

#6233‍

5155 XP | 640 comments

Precies waar ik op had gehoopt tijdens de Pokémon Presents presentatie was meer informatie over de Paldea regio dus de trailer gaf mij een mooie kennismaking met deze open wereld en ik moet zeggen dat het mij positief stemt dat Game Freaks dat de bekende gameplay om van gym naar gym te gaan wat verandert doordat je zelf de volgorde kan kiezen en dat er nog twee aparte verhalen in de game zitten waarvan ik hoop dat ze niet worden gespoiled voor de release.

Daarnaast is het verademing dat de begin setting ook eindelijk is veranderd doordat je nu op een acedemie zit en op schatten moet jagen want dat je er op uit wordt gestuurd om de Pokédex te voltooien dat kan ik na 8 generaties wel dromen.

 

Ook leuk voor de verandering dat je zoals vooralsnog lijkt redelijk vroeg in de game toegang hebt tot de legendarische Pokémon in mijn geval Miraidon en dat je daarmee kan rijden, varen en vliegen want dat maakt het verkennen van de open wereld vast leuker dat als je er enkel doorheen kon rennen.

Ik weet nog niet wat ik moet vinden van Terastallizing want het ziet er uit als een nieuw gimmick die met de raid battles wel heel erg doet denken aan dynamaxing maar het kan met die type changing wellicht nog interessant uitpakken. Wel jammer dat bij elke nieuwe generatie alle gimmicks uit de vorige generaties volledig worden vervangen.