Youtube en Crunchyroll stoppen dit jaar op Wii U

  • Nieuws

  • 2 aug 22 om 16:13

  • Rik

  • 1

Niet alleen Nintendo zelf trekt de stekker uit de support voor de Wii U. Ook Youtube en Crunchyroll hebben aangekondigd dat hun ondersteuning voor de Wii U dit jaar wordt stopgezet.

Google heeft bekend gemaakt dat de Youtube-app op de Wii U vanaf oktober niet meer zal werken. Gebruikers worden aangeraden over te stappen op de Nintendo Switch, waar ook een Youtube-app voor is. Tot en met september is de Youtube-app nog gewoon te gebruiken op de Wii U.

Ook de anime streaming-dienst Crunchyroll heeft aangekondigd de stekker te trekken uit de Wii U-app. Later deze maand verdwijnt de app uit de eShop. Zodra de app uit de eShop is gehaald, wordt de service op de Wii U ook stopgezet. Dit alles staat gepland voor 29 augustus. Net als Youtube raadt Crunchyroll gebruikers over te stappen op de Switch-app van de service.

De streamingdiensten volgen het voorbeeld van Nintendo zelf, dat heeft aangekondigd in 2023 de stekker te trekken uit de eShop voor de Wii U en 3DS. In aanloop naar de sluiting van de eShop schakelt Nintendo stapsgewijs aanschafmogelijkheden uit. De sluiting van Crunchyroll op 29 augustus komt bijvoorbeeld overeen met de datum waarop er geen nieuwe tegoeden meer kunnen worden opgewaardeerd op de Wii U en 3DS*.

* Als je Nintendo-account gelinkt is aan zowel je Switch als 3DS/Wii U kun je nog wel via je Switch tegoeden opwaarderen. Deze kunnen vervolgens tot de sluiting in 2023 worden gebruikt op de 3DS/Wii U.

Heb jij veel tijd zitten in Youtube of Crunchyroll op de Wii U? Laat het ons weten in de comments!

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

Sophia the Traveler – Het had zo mooi kunnen zijn…

0

Review Sophia the Traveler - Het had zo mooi kunnen zijn...

26-04-2024

2

Karlijn

Gemoedelijke simgame Hokko Life aangekondigd voor Nintendo Switch

2

Nieuws Gemoedelijke simgame Hokko Life aangekondigd voor Nintendo Switch

02-08-2022

3

Kitty

VS: Alternatieve covers voor Xenoblade Chronicles 3 op My Nintendo

6

Nieuws VS: Alternatieve covers voor Xenoblade Chronicles 3 op My Nintendo

01-08-2022

1

Rik

Discussieer met ons mee! 1

Zool

2 aug 22 om 20:28

#6209‍

1933 XP | 363 comments

Verdorie, zo begint die WiiU steeds meer op een Switch te lijken…