Sakurai verkiest digitale games boven fysieke

 • Nieuws

 • 9 jan 23 om 09:51

 • Ness

In de meest recente video van het YouTubekanaal Masahiro Sakurai on Creating Games, wakkert Sakurai de discussie aan tussen digitale en fysieke games.

In de video laat Sakurai zelf weten dat hij team digitale games is. Dat komt vooral omdat hij zichzelf niet beschouwt als verzamelaar. In plaats daarvan focust hij zich meer op het compact opbergen van zijn video games en op de ervaring van het spel zelf. Daarbij scheelt het enorm veel ruimte om games digitaal aan te schaffen. Hij noemt als voorbeeld dat hij wel meer dan 6000 ebooks heeft: ook dat is handiger om digitaal te hebben in plaats van fysiek. Hieronder staan de voordelen die Sakurai benoemt in zijn YouTube-filmpje.

Voordeel fysieke games:

 • Je hebt de game voor altijd
 • Minder data om te downloaden
 • Verzamelobject
 • Je hoeft de game niet te kopen via een eShopkaart of credit card

Voordeel digitale games:

 • Onmiddelijk kunnen kopen
 • Altijd op voorraad
 • Je hoeft niet naar een fysieke winkel te gaan
 • Het neemt geen fysieke opbergruimte in beslag

Sakurai, de bedenker van Kirby en de ontwikkelaar van de Super Smash Bros.-serie, begon in augustus zijn YouTubekanaal die onderhand al meer dan 100.000 abbonees telt. Hier liet hij eerder de prototype van Smash Bros: Dragon King zien, had hij het over zijn wens voor een home console Kid Icarus-game en heeft hij een heel filmpje over zijn kat Fukurashi uitgebracht.

Wat vind jij van deze discussie: ben je het eens met Sakurai of ben je juist een verzamelaar in hart en nieren zoals onze Jeroen en zijn verzamelhoek? Deel het met ons in de reacties!

Bron: YouTubekanaal Masahiro Sakurai on Creating Games

Like dit bericht:

Over Ness

Neslihan, of Ness voor de nerds, heeft een ding voor innovatieve en gekke spelletjes. Zo heeft ze de rare gewoonte om rommel op te rollen in een plakkerige bal, muren vol te spetteren met inkt en te stofzuigen. Naast artikelen schrijven als redacteur, pakt ze ook graag de digitale kwast op om te tekenen.

Lees meer over Ness

Recente artikelen

LEVEL-5 keert toch niet volledig terug in het Westen

2

Nieuws LEVEL-5 keert toch niet volledig terug in het Westen

01-04-2023

2

Rik

Splatoon 3: nieuw Splatfest over legendarische wezens [nu live]

7

Nieuws Splatoon 3: nieuw Splatfest over legendarische wezens [nu live]

01-04-2023

4

Ness

Wat speel je dit weekend? [1 april]

3

Special Wat speel je dit weekend? [1 april]

01-04-2023

5

Erik

Discussieer met ons mee! 11

Robin

09-01-2023

#8227‍

302 comments

Niet heel gek. Ik denk dat Japan over het algemeen meer kijkt naar digitale aspect. Zeker kijkend naar de manier hoe ze ook games spelen op hun mobiel bijvoorbeeld.

Paul

09-01-2023

#8229‍

132 comments

Hoe spelen ze games in Japan op hun mobiel? Is dat anders dan hier in Europa? 

Robin

09-01-2023

#8234‍

302 comments

Bedoelde meer in hoeveel en hoe vaak. Gezien mobiele games in Japan beter vallen dan in Europa/Amerika.

Martijn

09-01-2023

#8228‍

223 comments

Tja, ik niet. Heb persoonlijk toch graag iets in handen, wanneer ik daarvoor betaald heb. Voelt toch wat echter en ik heb graag een verzameling die ik ergens kan neerzetten. Heeft toch meer charme dan een menuutje om dingen in op te zoeken. Daarnaast vind ik de shopervaring nog steeds belangrijk. Meestal haal ik mijn games liefst nog gewoon in de winkel, in plaats van via het internet.

Zeker als het geheugen van de Nintendo Switch zo snel volloopt, heb ik de games toch echt liever fysiek. Na een jaar heb ik een MicroSD-kaart gekocht, die bij aanvang van de Nintendo Switch nog wat duurder waren. 128 GB leek aanvankelijk genoeg, maar beter had ik meteen voor 256 GB gekozen of meer. Hoewel best een grote kaart, loopt die steeds toch aardig vol. Weinig zin om moeilijk te doen met kaartjes, dus heb ik mijn games liefst gewoon op cartridge, zoals altijd. Maakt voor mij niet uit, want ik verzamel die games graag.

Heb al vaker overwogen een grotere MicroSD-kaart te halen, maar het nog altijd niet gedaan. Games die alleen digitaal verkrijgbaar zijn koop ik digitaal. De rest zoveel mogelijk fysiek. Daardoor blijft het redelijk in balans. Hoewel niet alles op de harde schijf kan blijven staan, probeer ik zoveel mogelijk direct speelbaar te houden. Met alleen digitale games zou dat echt problematisch worden.

Mark

09-01-2023

#8231‍

25 comments

Team Digital!

rob1N

09-01-2023

#8236‍

714 comments

Stiekeme echte reden: digitale games kun je niet doorverkopen.

Tamadachi

09-01-2023

#8240‍

399 comments

Ik geef toch een grote voorkeur voor fysieke games met als belangrijkste redenen het minder hoeven downloaden van data en met oog op de toekomst tenminste de basisgame op cartridge kunnen behouden maar ik vind als verzamelaar ook alle hoesjes erg tof in mijn kast staan.

Bestrafer

09-01-2023

#8241‍

63 comments

Werkelijke reden: Nintendo kan digitale games verkopen voor dezelfde prijs als fysieke games. Er hoeven echter geen kosten naar: chip, verpakking, transport, retailers. Bovendien kunnen ze niet worden doorverkocht of uitgeleend en worden daarom (mogelijk) vaker gekocht. Dat komt allemaal ten goede van de marge Big N. Digitale games mogen wat mij betreft maximaal de helft kosten van de fysieke uitvoering. 

Jerone

09-01-2023

#8242‍

41 comments

Als ik unlimited geld had (Sakurai) zou ik ook alles digitaal aanschaffen en ook niet moeilijk gaan doen met cartridges.. helaas heb ik dat niet

Selan

09-01-2023

#8245‍

282 comments

Ook hier sinds deze generatie alles digitaal. Zo veel fijner vind ik persoonlijk.

reporterdavid

09-01-2023

#8246‍

164 comments

De shop van de WiiU/3DS is toch gestopt? Als je dan een game wilt aanschaffen die je al digitaal hebt gekocht is dat niet meer mogelijk.