Sakurai wil Kid Icarus graag zien op een home console

  • Nieuws

  • 23 nov 22 om 16:36

  • Rik

Kirby-bedenker en Super Smash Bros.-Godfather Mashahiro Sakurai heeft sinds kort zijn eigen Youtube-kanaal over game design. In zijn meest recente aflevering laat hij zich ontvallen dat hij graag een port van Kid Icarus zou zien.

De aflevering gaat over moeilijkheidsgraden in videogames. Sakurai gebruikt een eigen game om zijn visie hierop te illustreren. In Kid Icarus: Uprising, dat in 2012 uitkwam voor de Nintendo 3DS, maakte hij gebruik van het Fiend’s Cauldron-systeem. In plaats van de traditionele easy, normal & hard modi kunnen spelers zelf een genuanceerde moeilijkheidsgraad uitkiezen die past bij hun niveau. In de video legt Sakurai uit volgens hem wat de voor- en nadelen van deze keuze waren. Meest opvallend zijn de slotwoorden van de legendarische ontwikkelaar (vertaald):

Het zou echt tof zijn om Kid Icarus: Uprising te kunnen spelen op een home console. Ik vraag me af of er ergens iemand is die de game zal porten?
-Mashahiro Sakurai

Het is geen loze opmerking die Sakurai maakt in zijn filmpje, de video’s uit deze serie volgen een van tevoren uitgeschreven script en zijn voorzien van een professionele Engelse ondertiteling. Bekijk de aflevering zelf hieronder:

De woorden van Sakurai komen als een kleine verrassing. In 2018 zei hij op de hoogte te zijn dat de fans graag een port of vervolg op Kid Icarus: Uprising zouden zien. Toen waarschuwde hij echter dat dit volgens hem bijzonder lastig zou zijn. Fans speculeren nu dat Sakurai op de hoogte zou zijn van een Switch-port van Kid Icarus: Uprising. Mogelijk werkt hij zelf aan de port, het is immers niet bekend aan welk project Sakurai werkt na het afronden van Super Smash Bros. Ultimate.

Zou jij een moderne versie van Kid Icarus: Uprising willen zien? Of juist een vervolg? Laat het ons weten in de comments!

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

Waarschuwing: Mario Bros Movie is gelekt. Pas op voor spoilers!

0

Nieuws Waarschuwing: Mario Bros Movie is gelekt. Pas op voor spoilers!

30-03-2023

3

Rik

Minecraft krijgt cross-over met Dungeons & Dragons

1

Nieuws Minecraft krijgt cross-over met Dungeons & Dragons

30-03-2023

2

Thijmen

Mario Kart Tour teaset Poochy als speelbaar personage

3

Nieuws Mario Kart Tour teaset Poochy als speelbaar personage

30-03-2023

4

Erik

Discussieer met ons mee! 2

Marco

23-11-2022

#7640‍

4 comments

Als er één game is die ik graag op de Switch zou zien dan is het wel een port/remake van Uprising, of een compleet nieuw deel. Kid Icarus: Uprising vond ik echt geweldig. Wat mij betreft de beste game op de 3DS.

rob1N

23-11-2022

#7641‍

712 comments

Ja, wij ook.