Smash Bros.-bedenker denkt voorlopig nog niet aan pensioen

  • Nieuws

  • 2 sep 21 om 16:54

  • Rik

  • 4

Er gingen de laatste tijd geruchten dat Masahiro Sakurai (51) na het afronden van de laatste DLC voor Smash Bros. Ultimate met vervroegd pensioen wilde gaan. Maar in een recent interview laat de bedenker van onder andere Kirby en Super Smash Bros. juist weten dat hij zo lang mogelijk games wil blijven maken.

In een vraaggesprek met Katsuhiro Harada, de producent van de Tekken serie en de general manager van Bandai Namco, heeft Sakurai het onder andere over met pensioen gaan. Daarin geeft Sakurai aan dat hij vindt dat Japanners te star geloven in een pensioen rond je 65e:

Je leven gaat ook door [na je 65e], dus werk houdt ook niet op. De levensverwachting blijft stijgen en de bevolking wordt gemiddeld steeds ouder, dus iedereen zou erover moeten nadenken hoe je na je 60e kunt blijven bijdragen aan de samenleving. […] Zolang je in staat blijft om te doen waar je goed in bent en daar nog steeds vraag naar is, kun je gewoon doorgaan.

Dat is een uitspraak die recht ingaat tegen zijn eerdere statements, waarin hij vaak aangaf na zijn huidige game te willen stoppen met het maken van games (in die serie). Sakurai geeft aan dat het heel zwaar is om games te maken en hij niet meer kan natellen hoe vaak hij eraan heeft gedacht om te stoppen. Ook geeft hij aan dat het zo stressvol is dat de maker misschien wel zijn eigen levensverwachting naar beneden haalt.

Het is niet gek dat Sakurai dit denkt: de man staat bekend als een perfectionistische workaholic. In het verleden ging hij zo lang door met werken dat hij verschillende gezondheidsklachten opliep. Zijn eerdere uitspraken over een vervroegd pensioen werden daarom ook serieus genomen. Toch besluit Sakurai zijn relaas met de woorden:

En toch, ik denk dat ook ik net zo lang zou moeten blijven doorwerken als ik kan.

Naast zijn recente werk staat Sakurai ook bekend om games als Kid Icarus: Uprising op de Nintendo 3DS. Aan welke game zouden jullie Sakurai graag zien werken na Smash Bros Ultimate? Laat het ons weten in de comments!

Bekijk hier het volledige interview tussen Harada en Sakurai (Met engelse ondertiteling)

Bron:

Like dit bericht:

Recente artikelen

Lanceertrailer voor Square Enix RPG SaGa Emerald Beyond

0

Media Lanceertrailer voor Square Enix RPG SaGa Emerald Beyond

26-04-2024

1

Jeroen

Nintendo gaat officieel samenwerking aan met Forever Entertainment

2

Nieuws Nintendo gaat officieel samenwerking aan met Forever Entertainment

02-09-2021

2

Rik

Big Brain Academy krijgt na 14 jaar een vervolg: Knappe koppen

0

Nieuws Big Brain Academy krijgt na 14 jaar een vervolg: Knappe koppen

02-09-2021

1

Erik

Discussieer met ons mee! 4

N2up

2 sep 21 om 18:09

#1333‍

1414 XP | 276 comments

Zo lang hij Smash Bros met rust laat na SSBU. Laat hem maar Kirby en Kid Icarus games maken of nieuwe IPs

Tijd voor vernieuwing in de SSB franchise

Martijn

2 sep 21 om 22:29

#1334‍

3554 XP | 413 comments

Na de laatste DLC-vechter denk ik dat het gewoon tijd is voor even géén Super Smash Bros. meer. Heb liever dat ze zich eerst richten op andere games, in plaats van weer hetzelfde. Met Super Smash Bros. Ultimate is het voor de komende jaren wel even genoeg, wat die reeks betreft. Misschien voor een opvolger van de Nintendo Switch, maar tot die tijd moeten ze inderdaad maar eens aan iets anders werken. Beetje variatie. Sakurai heeft vast nog wel meer gameconcepten in zich dan alleen Super Smash Bros.

Jammer dat het na de volgende DLC klaar is, maar tegelijk: het duurde lang. Eigenlijk ook wel goed dat het voorbij is. Het is een zeer complete game. Meer Super Smash Bros. is ook tof én welkom, maar intussen moet er toch een moment zijn waarop Super Smash Bros. Ultimate voltooid is. Ik ben wel toe aan iets nieuws. Liefst iets grootschaligs dat geen vervolg is of in een bestaande franchise thuishoort, maar wél met de Nintendo-magie.

N2up

3 sep 21 om 01:10

#1335‍

1414 XP | 276 comments

Heb t dan ook over de Super Smash voor de opvolger van de switch. 1 SSB game per generatie is genoeg.

Maar zie veel liever nieuwe modes dan meer vechters. En begin ook steeds minder zin te krijgen in weer een game waarin de veteranen een higher-res model hebben en verder praktisch niks nieuws terwijl voor de Zelda/Mario/Metroid/etc characters genoeg nieuwe inspiratie is te halen uit de meer recente games voor compleet nieuwe moves.

rob1N

3 sep 21 om 15:02

#1337‍

5411 XP | 1042 comments

Al ben ik een groot Smash fan, ik hoef voorlopig ook geen nieuwe Smash meer. Laat ze maar gewoon even doorgaan op Ultimate als ze toch extra characters willen blijven maken. Ik sluit een fighter pass no.3 of een secret extra character niet uit in elk geval. Als ze écht aan Smash willen blijven werken, dan zou ik het toch wel eens tijd vinden voor een vernieuwd online systeem. Als er iets is waar Smash niet over naar te huis te schrijven is, dan is dat wel Smash online / Elite Smash.