Masahiro Sakurai laat weten dat hij deels met pensioen is

  • Nieuws

  • 29 dec 22 om 10:08

  • Erik

  • 4

Masahiro Sakurai (52) vertelt in een interview dat hij op dit moment “deels met pensioen is”. Hij wil meer tijd aan andere zaken besteden.

Sakurai laat dit weten aan het Japanse Denfaminicogamer. De maker van Kirby en Smash Bros. vertelt dat hij de laatste negen jaar alleen maar bezig geweest met het ontwikkelen van games.

Een vertaling en samenvatting van Twitter-gebruiker PushDustin:

“Sakurai bevestigt dat hij deels met pensioen is. Hij is al 52 natuurlijk. Tijdens Super Smash Bros. for 3DS, Wii U en Ultimate was hij negen jaar alleen maar aan het ontwikkelen. Sakurai gelooft dat als hij alleen maar games blijft maken, dat zijn leven over is voordat hij het zich realiseert.”

Masahiro Sakurai, de maker van Smash Bros en Kirby

Het is niet de eerste keer dat Sakurai spreekt over met pensioen gaan. Hij heeft al eerder aangegeven dat het ontwikkelen van Smash Bros. een zware last voor hem was, en werkte op een gegeven moment zo hard aan de game dat hij er gezondheidsklachten van kreeg.

Hij lijkt er nu echter anders over te denken dan een tijd terug. In september 2021 stelde hij nog dat hij “net zo lang zou moeten doorwerken als hij kon”.

De laatste game waar Masahiro Sakurai aan werkte was de DLC voor Super Smash Bros. Ultimate, deze was met de release van Sora uit Kingdom Hearts afgerond in oktober 2021. Op dit moment plaatst hij video’s voor zijn eigen YouTube-kanaal: Masahiro Sakurai on Creating Games.

Meer over Sakurai
Zo belandde Sora in Super Smash Bros. Ultimate
Sakurai wil Kid Icarus graag zien op een thuisconsole
Sakurai deelt beelden van prototype Smash Bros: Dragon King

Bron: Denfaminicogamer (via Pushdustin)

Like dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan tien jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

Gerucht: Xbox brengt handheldconcurrent uit voor Nintendo Switch

0

Nieuws Gerucht: Xbox brengt handheldconcurrent uit voor Nintendo Switch

28-03-2024

0

Thijmen

De populairste N1-UP-berichten van 2022 in drie lijstjes

3

Special De populairste N1-UP-berichten van 2022 in drie lijstjes

29-12-2022

8

Kitty

Broncode en beelden nooit uitgebrachte Rayman 4 online gelekt

4

Nieuws Broncode en beelden nooit uitgebrachte Rayman 4 online gelekt

29-12-2022

4

Erik

Discussieer met ons mee! 4

Paul

29 dec 22 om 12:06

#8057‍

3793 XP | 658 comments

Op z'n 52e al deels met pensioen, dan heb je het toch aardig voor elkaar  

Yosher

29 dec 22 om 12:38

#8059‍

5811 XP | 1076 comments

Als iemand het verdient is het deze man wel. 

Ben daarentegen wel benieuwd wat dat verder zal betekenen voor de toekomst van Smash Bros.

Series als Kirby kunnen makkelijk door andere mensen worden overgenomen maar Smash was echt iets dat alleen Sakurai voor elkaar heeft kunnen krijgen, in ieder geval in de mate waarbij hij het groot heeft gebracht met zo veel personages van zo veel bedrijven. Denk niet dat dat ooit nog eens gaat gebeuren, vooral niet als deze man niet meer aan het roer staat. 

Maar goed, wie weet worden we nog eens aangenaam verrast in de toekomst.

Apenknul

29 dec 22 om 15:17

#8063‍

3741 XP | 704 comments

Ja, dat is idd de vraag. Hij heeft zelf, op zijn vrouw na, geen medewerkers die het over kunnen nemen.

Ik hoop ook dat de Smash serie in goeie handen komt als hij daadwerkelijk met pensioen gaat. Het spel is niet zo maar in een flats te maken. Men kan kritiek geven op Sakurai, maar deze man is wel erg van precisie in zijn games. Weet überhaupt niet hoe zijn opvolger de dingen gaat doen. Al hoop ik wel op betere online, en een leukere story mode. Tuurlijk, meer characters zijn ook tof, en ik zou erg graag mijn top 5; CJ, Arthur Morgan/John Marston, M. Bison, Kunio-kun en Poochy er in willen, maar een gehele refreshment zou het ook goed doen. Zeker met een goede story mode, wat het nog extra replay waarde geeft. Subspace was zo goed, en zo jammer dat Ultimate niet zo iets had.

Martijn

30 dec 22 om 17:55

#8078‍

3472 XP | 404 comments

Na alle aandacht rondom Super Smash Bros. wil ik eigenlijk juist graag willen zien waar Sakurai mee aan komt zetten, als hij iets compleet nieuws zou maken. Het is voor hem alleen nog maar Super Smash Bros. Geef die man wat variatie, zodat hij er interesse in houdt. Nee, ook geen remake van een al bestaande serie, zoals Kid Icarus. Iets dat écht nieuw is.

Maarja, dat zal wel niet gebeuren. Genoeg reeksen waarop ze hem kunnen inzetten, die al bestaan. Toch: een nieuwe Nintendo-serie mag ook wel weer eens.