Fire Emblem Engage was naar verluidt 'al af in 2021'

  • Nieuws

  • 25 jan 23 om 13:09

  • Rik

Afgelopen vrijdag konden we eindelijk aan de slag met Fire Emblem Engage, de jongste telg uit de Fire Emblem-serie. Het lijkt er echter op dat de game helemaal niet zo ‘jong’ meer was toen deze in de winkels terecht kwam. Verschillende internationale PEGI-tegenhangers geven aan dat de game al veel eerder afgerond was.

Het gaat specifiek om de Australische en Duitse beoordelingsinstanties. De gegevens van de Australian Classification Board geven aan dat Fire Emblem Engage uit het productiejaar 2021 komt. De Duitse USK gaat nog verder: volgens hun gegevens werd de game al op 23 augustus 2021 door Nintendo aangeboden ter controle. Hoewel dit geen directe bevestiging is dat de game op dat moment 100% af was (pre-release versies worden vaak gebruikt ter beoordeling) zijn deze nieuwe gegevens wel in overeenstemming met eerdere geruchten. Ook de vorig jaar gelekte screens bleken achteraf volledig overeen te komen met Fire Emblem Engage.

Het is bekend dat Nintendo vaker games die al af zijn achterhoudt tot een later moment. Waarom Fire Emblem Engage bijna twee jaar op de plank is blijven liggen is onbekend. Eigenlijk was de game bedoeld voor de dertigste verjaardag van de serie in 2021. Mogelijk wilde Nintendo eerst Fire Emblem Warriors: Three Hopes uitbrengen. Deze spin-off is namelijk volledig gebaseerd op de vorige Fire Emblem-game, Fire Emblem: Three Houses.

Meer over Fire Emblem Engage:
Onze review van de game
Lijst met alle Emblem-personages
Alle amiibo-bonussen

Wat vind jij van Nintendo’s keuze om Fire Emblem Engage bijna twee jaar achter te houden? En welke games zou Nintendo volgens jou nog meer op de plank hebben liggen? Laat het ons weten in de comments!

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

Legendary Entertainment: Detective Pikachu 2 nog altijd in ontwikkeling

0

Nieuws Legendary Entertainment: Detective Pikachu 2 nog altijd in ontwikkeling

02-02-2023

1

Rik

Mario Kart Tour onthult gloednieuw circuit: Piranha Plant Cove

2

Nieuws Mario Kart Tour onthult gloednieuw circuit: Piranha Plant Cove

02-02-2023

2

Rik

Bayonetta 3 themalied We Are As One krijgt eigen trailer

1

Media Bayonetta 3 themalied We Are As One krijgt eigen trailer

02-02-2023

2

Dennis

Discussieer met ons mee! 3

Dabsol-Tamadachi

26-01-2023

#8444‍

261 comments

Dat Fire Emblem Engage al 2 jaren geleden mogelijk uit was ontwikkeld lag al in de lijn der verwachting doordat het perfect overeen komt met de eerdere gelekte screenshots dus dit zegt wel wat over dat Nintendo het moment van release goed afstemt ten opzichte van hun andere releases.

rob1N

26-01-2023

#8446‍

668 comments

ja ze doen er alles aan om releases van games zo uit te smeren dat er zo weinig mogelijk droogtes ontstaan. Wat ergens ook wel goed is, maar als je een bepaalde game graag wilt maar er moet eerst een totaal andere game uitkomen die je niet leuk vindt, zit je dus extra lang te wachten op een game die eigenlijk al klaar is. Het probleem is dat er te weinig grote games gemaakt worden waar mensen echt op wachten. Ik ben bijvoorbeeld niet het persoon dat in de tussentijd maar indies of 3rd part7 games koopt om de tijd te doden. Ik zit bijvoorbeeld echt te wachten op Tears of the Kingdom en Metroid Prime 4. 

Rik

26-01-2023

#8447‍

529 comments

Aan de andere kant zorgt de uitgesmeerde stroom aan 1st party titels dat het platform gezond blijft en momentum houdt, wat er op zijn beurt weer voor zorgt dat externe partijen ook sneller games (die wel in je straatje passen) naar de Switch brengen. Maar ik snap je punt, hoor.

Schrale troost: Ik denk niet dat Nintendo TotK of MP4 achter houdt