Emblems in Fire Emblem Engage: lijst met alle personages

  • Special

  • 17 jan 23 om 15:40

  • Erik

In Fire Emblem Engage zijn Emblems op te roepen, personages uit eerdere games van de franchise. In dit artikel gaan we ze allemaal langs, leggen we uit hoe je ze vrijspeelt, waar ze vandaan komen en wat voor krachten ze geven.

Emblems zijn op te roepen via zogenaamde ‘Emblem Rings’. Deze ontgrendel je spelenderwijs in de game. Wanneer je er een ontgrendeld hebt, kun je deze aan een van je manschappen koppelen voor extra krachten. Ook geven ze soms een extra aanval tijdens een gevecht.

Emblems hebben daarnaast de ‘Engage’-functie. Wanneer je deze gebruikt, fuseer je met de Emblem voor een extra krachtig personage voor drie beurten. Daarmee verandert ook het uiterlijk.

Noot: De game is op het moment van schrijven nog niet uit. Dit bericht wordt geüpdatet bij nieuwe Emblems of meer informatie.

Fire Emblem Engage: Alle Emblem Ring-personages

Emblem Marth

Hoe ontgrendel je ‘m? TBA
Vaardigheden: In Fire Emblem Engage geeft Emblem Marth de speler zijn kunsten met zijn zwaard, en is het gemakkelijker om aanvallen van tegenstanders te ontwijken.

Marth is het icoon van de Fire Emblem-franchise. Hij is het hoofdpersonage uit Fire Emblem: Shadow Dragon and the Blade of Light (Famicom, 1990) en Fire Emblem: Mystery of the Emblem (Super Famicom, 1994).

Marth is prins van het verloren koninkrijk Altea. Hij is zoon van de held Anri, drager van de legendarische Falchion. Beide games waar hij in speelde, zijn in eerste instantie enkel in Japan uitgebracht: pas op 4 december 2020 kwam er een port van Shadow Dragon uit in het westen. Deze was echter maar voor korte tijd beschikbaar. Westerse spelers kennen ‘m vooral door Super Smash Bros. Melee, waar hij een van de vechters was. Leuk detail: Shadow Dragon had nog niet het karakteristieke lans-bijl-zwaard-systeem.

Emblem Celica

Hoe ontgrendel je haar? TBA
Vaardigheden: Emblem Celica geeft de speler in Fire Emblem Engage verbeterde magische (en genezende) krachten.

Celica is een van de hoofdpersonen van de tweede game in de franchise: Fire Emblem Gaiden (Famicom, 1992) en zijn remake Fire Emblem Echoes: Shadows of Valentia (Nintendo 3DS, 2017). De remake was voor ons Europeanen de eerste keer dat we de game konden proberen.

Fire Emblem Gaiden was oorspronkelijk bedoeld als een zij-verhaal van Shadow Dragon, en speelt zich dan ook af in dezelfde wereld als waar we Marth van kennen. Ze is geboren als prinses (onder een andere naam), maar door een conflict van twee goden die over Valentia heersen, raakt ze afgescheiden van haar koninkrijk. In een ander dorp groeit ze samen op met Alm. Celica heeft een hekel aan geweld en oorlog, maar veel later wordt ze toch geconfronteerd met datgene wat ze zo verafschuwt.

Emblem Sigurd

Hoe ontgrendel je hem? TBA
Vaardigheden: Emblem Sigurd geeft bonussen aan je paardrij-vaardigheden en zorgt ervoor dat het hoofdpersonage zich verder kan bewegen over het slagveld (ook na een gevecht).

Lord Sigurd of Chalphy is het hoofdpersonage in Fire Emblem: Genealogy of the Holy War (Super Famicom, 1996). Deze game heeft Japan nooit verlaten.

Genealogy of the Holy War wordt gezien als de eerste ‘moderne’ Fire Emblem, en implementeerde veel zaken die later ook doorgevoerd zouden worden in vervolgen. De game is goed te vergelijken met Fire Emblem: Three House. Ook deze game is namelijk opgedeeld in een studenten- en oorlogstijd. Ook nieuw is een relatiesysteem waarmee je nageslacht kon krijgen. Als Sigurd en zijn manschappen is het zaak om een eeuwenlang conflict op te lossen.

Emblem Byleth

Hoe ontgrendel je hem? TBA
Vaardigheden: Emblem Byleth zorgt ervoor dat jouw aanvallen vaker raken en nabije manschappen sterker worden. Byleth heeft zelfs een vaardigheid waarbij maximaal vier units nogmaals een actie mogen uitvoeren.

Byleth is het hoofdpersonage uit Fire Emblem: Three Houses (Nintendo Switch, 2019). Er is een mannelijke en vrouwelijke versie, en in Engage zit de mannelijke.

Fire Emblem: Three Houses neemt spelers mee naar school. Byleth fungeert als leraar op het garreg Mach Monstary, onder een van de drie huizen. Hier geef je les, bouw je relaties op en bepaal je hoe jouw leerlingen zich ontwikkelen. Jouw keuze voor Black Eagles, Blue Lions of Golden Deer bepaalt hoe het verhaal zich ontvouwt, en wie jij onder je hoede hebt. Elk van deze ‘houses’ staat namelijk voor een land, en hoewel het nu vrede is, is oorlog altijd nabij…

Emblem Corrin

Hoe ontgrendel je haar? TBA
Vaardigheden: Emblem Corrin laat je de Weapon Triangle manipuleren en kan vijanden niet-laten bewegen voor één beurt. Ook kan ze meerdere tegenstanders in één keer raken.

Corrin is het hoofdpersonage uit Fire Emblem Fates (Nintendo 3DS, 2016). Er zijn twee versies van dit personage, en in Engage zit de vrouwelijke.

Fire Emblem Fates bestaat uit drie verschillende games: Birthright, Conquest en het later uitgebrachte Revelation. In Birthright voeg je je bij  het Kingdom of Hoshido, terwijl je je in Conquest aansluit bij Nohr. In Revelation, dat je als laatst dient te spelen, maak je geen keuze. Pas door ze alledrie te trotseren, ontluik je het hele verhaal. De twist: hoofdpersonage Corrin is gebonden aan beide kanten van het koninkrijk.

Emblem Lyn

Hoe ontgrendel je haar? TBA
Vaardigheden: Emblem Lyn geeft de speler een tweede aanval voordat de tegenstander kan counteren, alsmede een verhoogde kans op een critical hit (kritieke treffer). Daarnaast kan ze klonen creëren en heeft ze een Engage Attack die liefst vijf keer raakt van een afstand.

Lyn is een van de drie hoofdpersonages uit Fire Emblem: The Blazing Blade (Gameboy Advance, 2004). Dit is het eerste Fire Emblem-spel ooit dat in het westen is uitgebracht.

Fire Emblem: The Blazing Blade is een prequel op het voor Japan-exclusieve Fire Emblem: The Binding Blade (Gameboy Advance, 2002), en speelt zich twintig jaar voor deze game af. Het draait om de vaders van Roy (bekend uit Smash Bros. Melee) en Lilina: Eliwood en Hector. Daarnaast is er een compleet nieuw personage in Lyn. Zij neemt de hoofdrol op zich in de eerste helft van de game, waar ze haar opa probeert te redden van zijn kwade broer.

Emblem Roy

Hoe ontgrendel je hem? TBA
Vaardigheden: Emblem Roy geeft je aanvallende en defensieve bonussen aan de frontlinie. Zo houd hij je in leven na een kritieke treffer met 1 HP, en vecht hij met een wapen die extra sterk is tegen Lance-tegenstaders.

Roy is de protagonist uit Fire Emblem: The Binding Blade (GBA, 2002). Deze game is nooit buiten Japan uitgekomen. Roy maakte wel zijn opwachting in Super Smash Bros. Melee.

Fire Emblem: The Binding Blade zou oorspronkelijk uitkomen voor de Nintendo 64, maar is wegens ontwikkelingsproblemen uitgesteld. Enkel Roy en Karel hebben het overleefd uit dat prototype. De game staat helemaal los van de voorgaande Fire Emblem-spellen, en speelt zich af op Elibe. Roy zou uitgroeien tot een van de meest populaire personages uit de franchise.

Emblem Eirika / Ephraim

Hoe ontgrendel je hen? TBA
Vaardigheden: Emblem Eirika / Ephraim geldt als een duo-held, waarbij elk eigen krachten geeft. Eirika brengt meer schade toe aan tegenstanders met een hoge defence en calavalier-units. Ephraim geneest HP aan de hand van hoeveel schade je doet. Tezamen kunnen ze de ‘Twin Strike’ Engage Attack uitvoeren.

Tweeling Eirika en Ephrain zijn de protagonisten uit Fire Emblem: The Sacred Stones (GBA, 2005). Deze game kwam in Europa gelijktijdig uit met Path of Radiance voor de GameCube.

The Sacred Stones is ontwikkeld met het tweede deel uit de franchise in het achterhoofd, Fire Emblem Gaiden. De game deelt verschillende features uit die game, zoals een wereldkaart waar je je op kan verplaatsen, twee hoofdpersonages en meerdere routes. Eirika en Ephrain zijn prins en prinses in het koninkrijk Renais.

Emblem Leif

Hoe ontgrendel je hem? TBA
Vaardigheden: Emblem Leif heeft de mogelijkheid om veel verschillende wapens te hanteren. Hij ontvangt daarnaast nóg minder schade bij een voordeel in de Weapon Triangle en levert gemakkelijker een Break.

Leif speelt de hoofdrol in Fire Emblem: Thracia 776 (Super Famicom, 2000) en is een kind in voorganger Fire Emblem: Genealogy of the Holy War (Super Famicom, 1996).

Leif is misschien wel de meest onbekende protagonist uit de franchise: niet alleen kwam zijn game buiten Japan nooit uit, het verscheen ook nog eens toen de Nintendo 64 al lang en breed op de markt was. De game kwam een jaar eerder ook uit via de ‘Nintendo Power’-dienst, waarmee mensen in Japan games op cartridges konden downloaden. Thracia 776 was het laatste deel waar de bedenker van de franchise, Shouzou Kaga, aan werkte.

Emblem Lucina

Hoe ontgrendel je haar? TBA
Vaardigheden: Emblem Lucina zorgt ervoor dat elke vechter binnen twee vakjes een ‘Chain Attack’ kan uitvoeren, en heeft daarnaast kans om schade te genezen van nabije kameraden. Daarnaast brengt ze extra veel schade toe aan gepantserde en cavalerie vijanden.

Lucina is niet de hoofdrolspeelster, maar wel een van de belangrijkste personages in Fire Emblem Awakening (Nintendo 3DS, 2013). Daarnaast is ze ook speelbaar in Super Smash Bros. for Nintendo 3DS / Wii U en Ultimate.

Fire Emblem Awakening is gemaakt als grote zwanenzang van de franchise: werkelijk alles wat de games zo goed maakte, zat daarom in deze titel – inclusief de mogelijkheid om relaties te vormen en kinderen te krijgen. Tegen alle verwachtingen in was deze game echter (ook internationaal) een groot succes. In Awakening volg je Robin (m/v) en zijn of haar kameraad Chrom. Wie Lucina dan is? Ga de game zeker spelen!

Emblem Ike

Hoe ontgrendel je hem? TBA
Vaardigheden: Emblem Ike focust zich op (magische) verdediging. Daarnaast heeft hij een extreem krachtige aanval. Hoe lager je HP, hoe sterker Ike is!

Ike is het hoofdpersonage uit Fire Emblem: Path of Radiance (NGC, 2005). Daarnaast is hij sinds Brawl een vechtersbaas in Super Smash Bros.

Fire Emblem: Path of Radiance was de eerste grote 3D-titel in de franchise, en verscheen op de Nintendo GameCube. Het spel speelt zich af in Tellius, een continent opgedeeld in zeven naties. Deze worden geleid door mensen of Laguz, mensen die ook in dieren kunnen veranderen. Ike neemt het als onderdeel van zijn vaders bedrijf op tegen verschillende dieven, maar dit groeit al snel tot internationale proporties.

Emblem Micaiah

Hoe ontgrendel je haar? TBA
Vaardigheden: Emblem Micaiah focust op genezing, en kan je troepen van ver ondersteunen. Met haar Emblem Ring kan iedereen een staf dragen (ongeacht de class) en kan ze een donker gevechtsveld oplichten.

Micaiah is een van de hoofdpersonages in Fire Emblem: Radiant Dawn (Wii, 2008).

Fire Emblem: Radiant Dawn is de tweede Fire Emblem die ooit op consoles uitkwam in Europa. Het is een directe opvolger van Path of Radiance, en speelt zich drie jaar na deze game af. Micaiah speelt de hoofdrol in het eerste gedeelte van de game. Ze is de facto (niet erkende) leider van de Dawn Brigade en is uniek in het feit dat ze een van de weinige protagonisten is die nagenoeg exclusief met magie vecht.

Emblem Rings uit de Uitbreidingspas

In de toekomst worden er meer Emblems toegevoegd aan Fire Emblem Engage. Tijdens The Game Awards onthulde Nintendo dat er vier sets komen. De eerste hiervan bevat Edelgard, Dimitri en Claude uit Fire Emblem: Three Houses. Ook Tiki uit Fire Emblem: Shadow Dragon & The Blade of Light wordt dan toegevoegd.

Het bericht wordt geüpdate als hier meer informatie over bekend is.

Fire Emblem Engage verschijnt op 20 januari 2023 voor de Nintendo Switch. Het betreft een tactische RPG waarin jij en je tegenstander om de beurt manschappen over het speelveld bewegen. De game grijpt terug naar de roots van de franchise, en kent een meer tactische insteek. Het voegt onder andere het Break-systeem toe, waarbij je kans hebt om een vijand van een tegenaanval te ontzien.

Meer Fire Emblem Engage
Onze hands-on preview
Exclusieve gameplaybeelden

Like dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan acht jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

De vijf beste uitspraken van Link uit The Legend of Zelda

0

Special De vijf beste uitspraken van Link uit The Legend of Zelda

01-04-2023

4

Dennis

Game Proeverij Yoshi´s Island

0

Special Game Proeverij #3 - Speel mee met Yoshi's Island!

01-04-2023

2

Mitch

Yoshi Tour komt naar Mario Kart Tour met nieuw personage

0

Nieuws Yoshi Tour komt naar Mario Kart Tour met nieuw personage

01-04-2023

1

Rik

Reageer als eerste!