Wat is Fire Emblem: Genealogy of the Holy War?

  • Special

  • 14 mei 22 om 14:00

  • Robin

Fire Emblem, een franchise die bijna het daglicht niet meer mocht zien. De franchise verkocht niet heel goed en Fire Emblem: Awakening zou de laatste game in de serie worden. Het onverwachte succes van Awakening zorgde ervoor dat Fire Emblem herrees als een feniks uit de as, herboren als één van de populairdere franchises uit Nintendo’s catalogus. De toekomst van Fire Emblem ziet er warm uit. 

Nadat de vlammen weer waren aangewakkerd zag ook Nintendo kansen. Fire Emblem kreeg nieuwe games, kreeg crossovers én kreeg een mobiele game die al bijna een miljard dollar ophaalde. Fire Emblem: Three Houses (2019) is dee laatste game uit de serie en werd uiteindelijk de best verkopende game uit de serie. Binnenkort krijgen we ook een spin-off van Fire Emblem: Three Houses, de Musou-game Fire Emblem: Three Hopes.

Er was een game die voor Three Houses uitkwam en waarschijnlijk voor velen onder de radar is gebleven. Fire Emblem Gaiden kreeg een remake in de vorm van Fire Emblem Echoes: Shadows of Valentia. Deze game kwam in 2017 op de 3DS uit, net na de release van de Nintendo Switch . Begrijpelijk dat de game niet persé heel goed heeft verkocht. De game was wel heel goed en gaf het Westen een kans om deze voormalige Japan exclusieve game te spelen in een nieuw jasje.

Sindsdien hebben fans van de franchise al om verschillende remakes gevraagd. Eén daarvan is Fire Emblem: Seisen no Keifu, ook wel bekend als Fire Emblem: Genealogy of the Holy War.

Fire Emblem: Seisen no Keifu SNES Art

Seisen no Keifu

Vandaag is het 26 jaar geleden dat Fire Emblem: Genealogy of the Holy War uit kwam in Japan. De game speelt zich af in het continent Jugdral. Het continent bevat acht verschillende landen gesticht door de Twelve Crusaders die met met Goddelijke hulp een einde brachten aan de heerschappij van de antieke draak Loptous. Wanneer het spel begint is een cult bezig om Loptous terug te brengen uit de dood met een oorlog tot gevolg. Het verhaal speelt zich over verschillende jaren af en begint met de prins van het Grannvale koninkrijk, Sigurd. Later in het verhaal speel je verder met zijn zoon Seliph.

Dat je het spel in twee momenten van de oorlog speelt komt erg overeen met dat wat we zagen in Three Houses. In deze game heb je ook twee momenten waar het spel zich afspeelt: Studenten-tijd en Oorlogstijd. Niet heel gek want in een interview met RPG Site gaf Kusakihara (Director bij Intelligent Systems) aan dat Fire Emblem: Genealogy of the Holy War een grote invloed had op de ontwikkeling van Fire Emblem: Three Houses.

“ RPG Site: Laten we het eens hebben over de schoolzijde van het spel… wat was de gedachte daarachter? Was het geïnspireerd door andere schoolverhalen? De meest voorkomende vergelijkingen onder fans is om te denken aan Persona of Harry Potter als referentiepunt…

Kusakihara: In werkelijkheid komt het niet uit Harry Potter, Persona of iets dergelijks – het gaat eigenlijk terug op een oudere Fire Emblem. Lang geleden ontwikkelden we een spel voor de Super Famicom dat Fire Emblem: Genealogy of the Holy War heette. Als je naar het verhaal kijkt, kwamen de drie personages uit een klooster – ze waren vrienden, ze werkten samen – en dan moeten ze tegen elkaar ten strijde trekken. Dat is bijna hetzelfde plot als dat oudere spel, als je daar naar kijkt. We hadden dus al eerder het beeld van dat oude spel voor ogen – dat is misschien wel onze belangrijkste invloed op dit project. ”

De drie vrienden die samenwerkte. Doen ze niet heel erg denken aan Claude, Dimitri en Edelgard?

Waarom een remake?

Zoals eerder gezegd is de game nooit officieel buiten Japan verschenen. Daarnaast zien we ook invloeden van het spel terug in de meest succesvolle Fire Emblem tot op heden: Three Houses. Daarnaast werd het spel geprezen om de moeilijkheidsgraad, de weapon-triangle (die in deze game werd geïntroduceerd), de grootse en lange missies en het generatie-systeem (herkenbaar uit Fire Emblem: Awakening) deed ook zijn intreden.

Als laatste zijn er ook genoeg geruchten rondom de Fire Emblem-franchise verschenen. In januari bracht insider Nate the Hate via zijn podcast naar buiten welke games we volgens hem konden verwachten in 2022. Dit zouden onder andere een nieuwe Fire Emblem game voor 2022 en de remake van Fire Emblem: Genealogy of the Holy War zijn voor begin 2023.

Ook Emily Rogers, wie recentelijk naar de Indie World Showcase had gehint, gaf in februari aan dat een nieuwe Fire Emblem in de maak was en dat deze bijna af is. Of dit om de remake gaat of de nieuwe game is niet bekend.

Daarnaast is het ook al vijf jaar geleden dat we een remake hebben gehad van een Fire Emblem-titel. Fire Emblem Echoes: Shadows of Valentia werd goed ontvangen en gezien er nog genoeg Fire Emblem games bestaan die alleen in Japan te spelen zijn, is er nog genoeg keuze voor meer remakes.

The Holy War zou een prachtige Fire Emblem-ervaring kunnen worden als een massief epos

Robin’s Random Ramblings

Ik heb nooit Genealogy of the Holy War gespeeld en daarom hoop ik ook dat de game een remake krijgt. Dit dankzij de combinatie van Japan only, de invloeden op Three Houses en de vraag vanuit de harde kern aan Fire Emblem fans. Een remake van Genealogy of the Holy War zou voor velen een unieke ervaring zijn. Met de grotere maps en een prachtig epos dat zich door de jaren heen afspeelt kan dit tot een prachtige game-ervaring leiden.

Ook denk ik dat de Echoes-subtitel die bij Shadows of Valentia werd gebruikt daar niet voor niets staat. Ik denk dat dit bedoeld is voor de remakes die Intelligent Systems en Nintendo willen maken in de toekomst. Daarnaast zijn er zo veel geruchten dat het me sterk lijkt dat hier helemaal niks van waar is. ‘Waar rook is, is Fire Emblem.’

Like dit bericht:

Over Robin

Sinds de NES is Robin actief in het gamen. Zijn eerste console was dan een SNES die hij van Sinterklaas kreeg en waar hij erg druk was met Lufia II: Rise of the Sinistrals. Nu kan je hem blij maken met o.a Monster Hunter, Fire Emblem en Xenoblade. Ook hoopt hij elke dag stilletjes dat Golden Sun terug komt.

Lees meer over Robin

Recente artikelen

De vijf beste uitspraken van Link uit The Legend of Zelda

0

Special De vijf beste uitspraken van Link uit The Legend of Zelda

01-04-2023

2

Dennis

Game Proeverij Yoshi´s Island

0

Special Game Proeverij #3 - Speel mee met Yoshi's Island!

01-04-2023

2

Mitch

Yoshi Tour komt naar Mario Kart Tour met nieuw personage

0

Nieuws Yoshi Tour komt naar Mario Kart Tour met nieuw personage

01-04-2023

1

Rik

Discussieer met ons mee! 4

Fl@ppy

14-05-2022

#4919‍

330 comments

Alles wat vanaf Awakening incl Awakening zelf is verschenen wijkt van mij te veel af van de oude titels. Ik was fan van de GBA games en werd helemaal geil van de GC en klein beetje van de Wii titel.

Heb Three Houses nog steeds niet geprobeerd, dat komt meer omdat ik geen fullprice wil betalen voor een spel waarvan ik niet zeker weet of ik het wat vind. Verder ben ik bang dat ze met remakes de verkeerde kant op gaan en teveel aanpassingen en toevoegingen doen.

Robin

14-05-2022

#4921‍

300 comments

Ik snap je! Ik heb zelf Awakening nooit uitgespeeld en heb Fate, Conquest en Revelations nooit aangeraakt. (Wil ik nog wel doen om te ervaren). Shadows of Valentia heb ik wel gespeeld en was fantastisch en Three Houses is één van mijn favoriete Switch games mede één van mijn favorieten Fire Emblem games zo niet de favoriet. Ik raad Three Houses zeker aan!

Fl@ppy

15-05-2022

#4922‍

330 comments

Mocht ik hem voor een zacht prijsje tegenkomen zal ik hem zeker nog wel aanschaffen. Ik vond Awakening vooral verschrikkelijk omdat je halverwege, je opgebouwde team kwijt rijkt en je weer opnieuw begint. En de badguys waren echt slecht ontworpen. De andere 3DS delen ook niet aangeraakt. Wilde geen 2 a 3 delen kopen voor 1 verhaal en Valentia kwam veel te laat.

Duncmasta

16-05-2022

#4938‍

241 comments

Een remake van Fire Emblem: Genealogy of the Holy War spreekt mij ook wel aan. Vooral het verhaal dat zich afspeelt rond diverse generaties vind ik interessant. Ik hoop wel dat de gameplay wat meer gebalanceerd wordt. Bij het origineel zie je voornamelijk één type unit en sommige wapens lijken behoorlijk broken. Ook hoop ik dat de "weeb factor" iets minder aanwezig wordt, dus minder theekransjes met waifu's en gewoon zorgen dat de focus ligt op gameplay en verhaal.