Gerucht: Volgende Fire Emblem-game is al een jaar klaar

  • Nieuws

  • 14 jun 22 om 17:46

  • Rik

  • 6

Hoewel de E3 officieel geannuleerd is, zit de E3-periode traditioneel gezien toch vol met geruchten. Recent heeft de bekende ‘Nintendo-insider’ Emily Rogers een boekje opengedaan over de volgende Fire Emblem-game. Deze game zou al een jaar geleden zijn afgerond, maar achter gehouden door Nintendo voor een later moment.

Let op: Dit is een gerucht, er is nog niets zeker tot de officiële bevestiging komt vanuit Nintendo. Neem dit bericht met het gebruikelijke korreltje zout.

Rogers, wiens voorspellingen in het verleden vaker zijn uitgekomen, postte wat nieuwe informatie over de volgende Fire Emblem-game op het forum van famiboards. Het meest opvallende aan het statement van Emily Rogers is dat de game origineel ontwikkeld werd voor de dertigste verjaardag van de serie. De game zou dan ook al een jaar op de plank liggen bij Nintendo, die om onbekende redenen zou hebben besloten om de game later uit te brengen. De volgende Fire Emblem zou gewoon naar de reguliere Nintendo Switch komen. De volledige post van Emily Rogers kun je hieronder lezen (vertaald):

  • De aanstaande Fire Emblem is een nieuwe game, geen remake. Gloednieuw verhaal
  • Samenwerking tussen Intelligent Systems, Koei Tecmo en Gust (onderdeel van Koei Tecmo Holdings)
  • Gust heeft enorm geholpen met de visuals / graphics. De graphics zijn een verbetering ten opzichte van “Three Houses”
  • Origineel bedoelt als een verjaardagsgame om FE’s 30e verjaardag te vieren. De game is al ruim een jaar geleden afgerond.
  • Hoofdpersonage (main lord) heeft raar rood en blauw haar. Zijn moeder is een draak.
  • Nieuw “Emblems” gimmick staat spelers toe om ‘FE personages uit het verleden‘ op te roepen voor je squad.

FE personages uit het verleden zouden een comeback maken in het volgende deel, deze afbeelding is van de mobile game Fire Emblem Heroes.

Ten slotte liet Rogers nog weten dat de informatie die een andere bekende leaker, ‘Nate the Hate’, over Fire Emblem deelde correct was volgens haar bronnen. Naar verluidt had Nate the Hate het maanden terug al over ‘rood en blauw’ voor Fire Emblem.

Hoewel een jaar wel erg lang is, deinst Nintendo er niet voor terug om al afgeronde titels achter de hand te houden.

Later deze maand komt Fire Emblem Warriors: Three Hopes uit: een musou spin-off die plaats vindt in het universum van Fire Emblem: Three Houses. Ook wordt de smart device-game Fire Emblem Heroes nog actief ondersteund.

Geloof jij dit Fire Emblem gerucht? En zo ja: Hoe vind jij de volgende Fire Emblem klinken? Laat het ons weten in de comments!

Bron: Emily Rogers op Famiboards

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

Paper Mario: The Thousand Year Door – Vier uur genieten

0

Hands-on Paper Mario: The Thousand Year Door - Vier uur genieten

25-04-2024

3

Coen

Derde developer’s video Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder’s Revenge

2

Media Derde developer's video Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder's Revenge

15-06-2022

3

Martijn

LIVE A LIVE krijgt trailers voor het heden en de verre toekomst

2

Media LIVE A LIVE krijgt trailers voor het heden en de verre toekomst

14-06-2022

1

Erik

Discussieer met ons mee! 6

rob1N

14 jun 22 om 18:03

#5408‍

5411 XP | 1042 comments

Lol, als dit waar is, is dit stiekem wel een dikke bevestiging van wat ik altijd al roep. Nintendo houdt games achter, ook al zijn ze klaar. Dit omdat ze het liever bewaren tot een moment waarin zij het verkooptechnisch liever willen releasen in plaats van wanneer de fans om een nieuwe game roepen. Nintendo wilt geen 'grote' releases meer kort op elkaar omdat dit de verkoop van 1 van de 2 kan belemmeren. 

Anyways, dit is wel logisch om de game uit te stellen, gezien al die overige FE meuk die we de laatste tijd  al voorgeschoteld kregen. Het werd naar mijn gevoel toch al te veel FE de laatste tijd... Zelfde als met al die focus op Splatoon. 

Robin

14 jun 22 om 18:29

#5411‍

3176 XP | 469 comments

Dit is wel een ding dat al jaren wordt geroepen. Nintendo heeft veel games in backlog waar ze gewoon op wachten. Ik geloof dat Big Brain Academy er ook één was die al een tijdje klaar was.

rob1N

15 jun 22 om 08:13

#5414‍

5411 XP | 1042 comments

Ja i know, 't is meer dat het nogal vaak het geval was dat ik voor negatief persoon uitgemaakt werd als ik dat zei. Dan dacht ik weer het slechtste van Nintendo, terwijl het gewoon obvious was... anyways, waar was jij om dat te backen dan? =D

Rik

15 jun 22 om 14:26

#5427‍

4693 XP | 668 comments

Stuur een linkje en ik plaats met alle liefde een backing-berichtje onder jouw comment (Heb je achteraf ook lekker veel aan ) Want je hebt gewoon gelijk, en dat is niet iets nieuws. Het is bijvoorbeeld ook bekend dat DK Tropical Freeze pas zo'n een half jaar na afronding uitkwam... wat de vraag waar Retro studios aan werkte in de afgelopen jaren alleen maar relevanter maakt

Robin

14 jun 22 om 22:22

#5413‍

3176 XP | 469 comments

Terugkomen op het gerucht zelf; Ja, dit geloof ik wel. Ik ben heel benieuwd hoe ik deze zal ervaren. Three Hopes was fantastisch qua cast. Awakening daarin tegen was niet helemaal mijn game. Deze wil ik nog wel eens proberen though gezien ik nu met een hele andere mindset speel.

rob1N

15 jun 22 om 08:14

#5415‍

5411 XP | 1042 comments

just curious, wat heeft je mindset zo veranderd?