Datamine onthult Fire Emblem tussen Three Houses & Engage

  • Nieuws

  • 25 jan 23 om 15:06

  • Erik

Een datamine onthult een codenaam tussen Fire Emblem: Three Houses en Fire Emblem Engage. Deze duidt op een nooit uitgebracht deel.

Deathchaos deelt op Twitter dat de interne naam voor Fire Emblem Engage ‘Iron19’ is, terwijl Fire Emblem: Three Houses ‘Iron17’ heet. Ondanks dat Engage (2023) de opvolger is van Three Houses (2019), wordt er een cijfer overgeslagen.

Elk hoofddeel van de franchise volgt deze interne naam, te beginnen met Fire Emblem: Shadow Dragon & The Blade of Light (Iron1). Er is nooit eerder een nummer overgeslagen.

Wat kan Fire Emblem Iron18 zijn?

Het internet gonst van de theorieën en speculaties over dit ontbrekende Fire Emblem-deel. N1-UP heeft de drie meest voorkomende voor je op een rijtje gezet:

1. Fire Emblem Warriors: Three Hopes
Fire Emblem Warriors: Three Hopes speelt zich af in hetzelfde universum als Three Houses, en wordt verhaaltechnisch gezien als een volwaardig deel. Daarnaast kwam het tussen Engage en Fire Emblem: Three Houses uit.

Perfecte kandidaat, toch? Nou, de voorgaande Fire Emblem Warriors-titel heeft nooit een ‘IronX’-codenaam gekregen. Uit datamines blijkt ook dat de werknaam van deze titel ‘Season’ was. Three Hopes lijkt onwaarschijnlijk.

2. Fire Emblem: Shadow Dragon and the Blade of Light
Fire Emblem: Shadow Dragon and the Blade of Light was in 2020 voor korte tijd beschikbaar in de Nintendo eShop, ter ere van diens 30-jarige bestaan. Het was een re-release van het allereerste deel, en markeerde de eerste keer dat dit spel in Europa verscheen. Daarnaast kwam het ook tussen Three Houses en Engage uit.

Op dit moment is het niet bekend wat de interne naam van deze game was. Fans speculeren dat deze release misschien te ‘klein’ is om volledig onderdeel te zijn van de hoofdtelling. Aan de andere kant hebben eerdere re-releases zoals Fire Emblem: Shadow Dragon (‘Iron11’) en New Mystery of the Emblem (‘Iron12’) wél een interne naam gekregen.

3. Een totaal nieuw deel of remake die (nog) nooit is verschenen
Dit is de meest populaire theorie op dit moment. Volgens de geruchtenmolen was Intelligent Systems bezig was met twee Fire Emblem-games tegelijkertijd, iets dat onder andere Nate the Hate in begin 2022 claimde. De eerste bleek Engage te zijn, en de tweede een remake. Hierbij werd Fire Emblem: Genealogy of the Holy War vaak genoemd, het vierde deel in de franchise (wij schreven er ook een special over).

COVID-19 en een te grote werklast voor Intelligent Systems zouden er uiteindelijk voor hebben gezorgd dat deze game (nog) niet is uitgekomen. Interessant is dat Iron18 wél in de interne data van Fire Emblem Engage te vinden is, wat kan aanduiden dat het project op een gegeven moment wel bestond. En waarom zou Intelligent Systems zomaar een nummer overslaan?

Een gelekt screenshot van Fire Emblem Engage uit de zomer van 2022.

Nintendo speelt de laatste jaren veel met de ontwikkeling en het daadwerkelijk releasen van games. Fire Emblem Engage was volgens Duits classificatiebureau USK al in 2021 af. Iets dat overeenkomt met geruchten uit 2022: insider Emily Rogers zei toen al dat titel “al een jaar klaar was“.

Fire Emblem Engage is sinds 20 januari 2023 beschikbaar voor de Nintendo Switch. Fire Emblem: Three Houses kwam op 26 juli 2019 uit.

Nu is de grote vraag: waar ligt volgens jou de waarheid? Wat denk jij dat Iron18 is of gaat zijn?

Like dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan acht jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

Fan Friday: Een Kirby Nintendo 64

0

Special Fan Friday: Een Kirby Nintendo 64

03-02-2023

1

Rik

Legendary Entertainment: Detective Pikachu 2 nog altijd in ontwikkeling

0

Nieuws Legendary Entertainment: Detective Pikachu 2 nog altijd in ontwikkeling

02-02-2023

1

Rik

Mario Kart Tour onthult gloednieuw circuit: Piranha Plant Cove

2

Nieuws Mario Kart Tour onthult gloednieuw circuit: Piranha Plant Cove

02-02-2023

2

Rik

Discussieer met ons mee! 3

Monokuma

25-01-2023

#8429‍

91 comments

Ik denk dat 'Iron18' een vorige versie van Engage was die uiteindelijk herzien werd in een nieuw project.

Dabsol-Tamadachi

26-01-2023

#8441‍

261 comments

Het is puur speculatie maar zou deze ontbrekende Fire Emblem game een remake van Fire Emblem: Genealogy of the Holy War (4e deel, SNES) wellicht kunnen zijn?

Ribbelchips

30-01-2023

#8487‍

155 comments

Het zou toch prima kunnen dat de ontwikkeling even is geparkeerd omdat deze vast liep of omdat men de voorkeur gaf aan een release van Engage? Wellicht gaan we de game dus in de toekomst nog zien...

 

Had persoonlijk heel erg graag een remake zien van beide Radiance games (NGC+Wii). Het verhaal van de Laguz en Beorc blijft echt mijn favoriet.