Baandelen Donkey Kong-achtbaan gespot

  • Nieuws

  • 7 aug 22 om 23:16

  • Rik

  • 1

In Europa kunnen we er alleen maar van dromen, maar in Azië en Amerika is het (binnenkort) realiteit: Universal Studios bouwt in al hun pretparken heuse Nintendo-gebieden. Onlangs zijn de eerste beelden gespot van de nieuwe Donkey Kong-achtbaan in aanbouw.

Het gaat om foto’s uit Florida in de Verenigde Staten. De Floridiaanse stad Orlando wordt ook wel gezien als de pretparkhoofdstad van de wereld. Zo’n beetje alle grote namen uit de pretparkwereld hebben hier (meerdere) pretparken, zoals Disney World, Legoland en Universal Studios. Het laatste bedrijf heeft sinds 2015 een licentiedeal gesloten met Nintendo om attracties en gebieden gebaseerd op de series van Nintendo in hun parken te plaatsen. Hoewel de corona-pandemie voor lichte vertraging zorgde, opende het eerste Super Nintendo World-gebied een paar jaar geleden in Japan. In het nieuwe Epic Universe-park dat nu gebouwd wordt in Florida komt een kopie van dit gebied met een Mario Kart-attractie. Naast het Mario-gebied, opent dit gedeelte van het park straks ook met een Donkey Kong-gebied. Hetzelfde Donkey Kong-gebied moet in 2024 ook openen in Japan als uitbreiding van het originele Super Nintendo World.

Donkey Kong-achtbaan

Luchtfoto’s van het bouwterrein tonen nu de verschillende baanonderdelen van de nieuwe Donkey Kong-achtbaan. Dit is de beste blik op deze achtbaan tot nu toe. In Japan wordt al een tijdje aan een kopie van de achtbaan gebouwd. Het Japanse bouwterrein ligt echter verscholen achter verschillende attracties en decors. Duidelijke foto’s van de Japanse versie zijn dus schaars.

De Donkey Kong-achtbaan wordt de wereldprimeur van een nieuw achtbaantype. Dit nieuwe achtbaantype wordt gekenmerkt door een verticale rail waar de wagentjes via een armconstructie boven lijken te zweven. Door de echte rail te verstoppen onder een decorrail lijken de wagentjes (vormgegeven als mijnkarretjes uit de DK-games) over een normaal parcours te rijden. Door een bunnyhop-element (een ‘sprongetje’ in de achtbaan) te combineren met het wegvallen van de decorrail ontstaat straks de illusie dat de wagentjes net als in de games van de baan afspringen. Een maquette van het nieuwe gebied lekte al jaren geleden.

 

Mario en meer

Ook de rest van het Nintendo-gedeelte van het park is in volle aanbouw. Op bovenstaande plaatje zie je een overzicht van het complete Nintendo-gebied in aanbouw. Bij 1 zien we de supports van de Yoshi-attractie, bij 2 de fundamenten van de Mario Kart-attractie en bij 3 het Donkey Kong-gebied. Naast Nintendo-gebieden zal Universal’s Epic Universe ook openen met de volgende andere gebieden:

  • Een nieuw Harry Potter-gebied gebaseerd op het Ministry of Magic
  • Een gebied gebaseerd op How to Train Your Dragon met ten minste een achtbaan
  • Een gebied gebaseerd op de klassieke Monster-films (Dracula, Frankenstein, the Mummy, etc.)

Super Nintendo World opent als onderdeel van het Epic Universe park, dat de deuren in 2025 moet openen. De Mario Kart-attractie is op dit moment al te bezoeken in Japan. Ook in Californië kun je volgend jaar de Mario Kart-attractie verwachten. De Donkey Kong-achtbaan opent in 2024 als eerste in Japan. Tegen die tijd moet er ook een Pokémon-attractie te vinden zijn in het Japanse Universal-park.

Met dank aan community-member reporterDavid voor het melden van dit nieuwtje!

Heb jij je vliegtickets al geboekt? Of hou jij het bij de videogames? Laat het ons weten in de comments!

Bron: @bioreconstruct op Twitter

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

Nieuwe Mass Outbreak event in Scarlet & Violet vanaf morgen live

0

Nieuws Nieuwe Mass Outbreak event in Scarlet & Violet vanaf morgen live

25-04-2024

0

Evelyne

Xenoblade 3-boodschap van Monolithsoft teaset toekomst van serie

2

Nieuws Xenoblade 3-boodschap van Monolithsoft teaset toekomst van serie

07-08-2022

4

Rik

Mario Kart 8 Deluxe stream

10

Livestream Terugkijken - Mario Kart Wave 2 in het Koopa Café!

07-08-2022

4

Mitch

Discussieer met ons mee! 1

Apenknul

7 aug 22 om 23:42

#6261‍

3756 XP | 707 comments

Het idee van een stukje Nintendo attractiepark is leuk, met name de Mario Kart baan. Helaas ga ik geen groot geld gooien voor een pretpark, en ook helaas zullen we geen universal park hier in Europa zien, wat ik jammer vind.

Wat mij wel een leuk concept lijkt voor Nintendo, en ook hier in Nederland is een Nintendo Openluchtmuseum. Waar in normale openluchtmusea een stukje historie wordt verteld middels oude architectuur uit jaren terug in de tijd, zou ik het zelf vet vinden om door een park te lopen waar Animal Crossing huisjes staan op ware grootte, en waar je in kan lopen. Of stukjes Splatoon wereld waar je je in kan bevinden. Ik denk dat het wel een droom van veel mensen is om zeg maar door de tv te stappen en in de wereld van je favoriete game te staan. Bijvoorbeeld een real life Bob-omb battlefield op ware grootte, of stukje wereld van Pikmin, waarbij je je kleiner voelt dan het gras waar je normaal op loopt. Of zelfs een nagemaakt Ecruteak City met Pokémon Gym, Pokecenter, Pokemart, Burned Tower, Bell Tower waar je op de foto kunt met Gym Leader Morty, Team Rocket, Kimono Girls, Entei, Raikou, Suicune en Ho-oh.