Pokémon komt in 2022 naar Universal-pretparken

  • Nieuws

  • 6 okt 21 om 15:00

  • Rik

  • 2

Vandaag maken Universal Studios Japan en The Pokémon Company bekend dat er Pokémon-attracties naar Universal Studios Japan komen. Het gaat om meerdere projecten waarvan de eerste al in 2022 moet openen voor publiek. 

In de officiële aankondiging laten Universal Studios Japan en The Pokémon Company weten dat ze een ‘lange termijn-partnerschap aangaan om gezamenlijk baanbrekend entertainment te verkennen dat gasten zal onderdompelen in de wereld van Pokémon met innovatieve technologie en creativiteit vanaf 2022’.

Feitelijk komt het erop neer dat The Pokémon Company een vergelijkbare deal heeft gesloten met Universal als Nintendo eerder deed in 2015.

Hoewel Universal Studios officieel enkel heeft laten weten dat de eerste Pokémon-attractie ergens in 2022 haar deuren opent, kan N1-UP al melden dat het zal gaan om een omgebouwde versie van de bestaande The Amazing Adventures of Spider-Man 4K3D – The Ride.

Bye Spidey, Hello Pikachu!

J.L. Bonnier, de CEO van Universal Studios Japan en Tsunekazu Ishihara, de CEO van The Pokémon Company brachten statements naar buiten (vertaald):

Bonnier:

“Pokémon is geliefd bij fans uit de hele wereld. We zijn vereerd om een lange termijn-partnerschap te hebben met The Pokémon Company terwijl we baanbrekend Pokémon entertainment ontwikkelen voor Universal Studios Japan voor zowel Pokémon fans als onze gasten. De wereldwijd populaire Pokémon personages beloven, gecombineerd met Universal’s innovatieve aanpak om authentiek en uniek themapark entertainment te creëren, plezier voor de hele familie. Onze inzet om nieuwe gastbelevingen te ontwikkelen zal helpen om de toeristenmarkt nieuw leven in te blazen.”

Ishihara:

“Het ongelofelijke team bij Universal Studios Japan hebben de creatieve visie en vooroplopende expertise in themapark technologie van wereldklasse om unieke Pokémon ervaringen te bedenken. Al 25 jaar lang heeft Pokémon een nalatenschap gecreëerd van trendsettende innovatie toen we een van de meest geliefde entertainment merken ter wereld werden door video games, animatie en meer. Deze strategische alliantie met Universal Studios Japan reflecteert onze eigen inzet om de komende jaren het plezier van Pokémon in steeds evoluerende manieren te kunnen blijven leveren. We kijken uit naar de dag dat we fans van over de hele wereld kunnen verwelkomen om het allemaal samen te beleven.”

Onlangs konden we al melden dat Universal Studios Japan officieel een Donkey Kong-themagebied krijgt. Op dit moment kun je in het pretpark al een uitgebreid themagebied in teken van Super Mario bezoeken: Super Nintendo World.

Zie jij jezelf naar Japan afreizen nu Universal Studios na Mario en Donkey Kong ook Pokémon-attracties heeft aangekondigd? Laat het ons weten in de comments.

Bron:

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

Eiyuden Chronicle krijgt vervolg ondanks overlijden van bedenker

0

Nieuws Eiyuden Chronicle krijgt vervolg ondanks overlijden van bedenker

19-04-2024

3

Rik

Volgende week zendt Nintendo de Animal Crossing Direct uit

5

Nieuws Volgende week zendt Nintendo de Animal Crossing Direct uit

06-10-2021

4

Erik

Sakurai reageert op #ThankYouSakurai

2

Nieuws Sakurai reageert op #ThankYouSakurai

06-10-2021

12

Rik

Discussieer met ons mee! 2

rob1N

6 okt 21 om 15:50

#1839‍

5393 XP | 1039 comments

Haha, ja dus het worden gewoon oude attracties die een pokemon lakje krijgen. Beetje hetzelfde als wat ze in Disneyland deden met Marvel. Die Tower of Terror werd ineens een Guardians of the Galaxy attractie. Letterlijk hetzelfde ritje, alleen dan met een GotG filmpje.

Rik

6 okt 21 om 18:26

#1841‍

4689 XP | 668 comments

Soort van, ze moeten qua rechten wel. Spider-Man is tegenwoordig natuurlijk van concurrent Disney en die wil de licentie niet meer verlengen. (en aangezien je bekend bent met de ombouw van de Tower of Terror snap jij vast ook wel dat Disney hun nieuwe budget Spider-Man attractie liever niet vergeleken ziet met deze)

Deze Spider-Man ride wordt wel al 20 jaar als 1 van de beste attracties ter wereld gezien dus wat dat betreft is het nog niet eens zo heel erg dat Pokémon nu op hetzelfde idee mag voortborduren.

De ritervaring is trouwens wel veel beter geprogrammeerd bij de GotG-tower, alleen de buitenkant ziet er totaal niet uit in vergelijking met het origineel