Donkey Kong-gebied officieel aangekondigd voor Universal Japan

  • Nieuws

  • 28 sep 21 om 15:23

  • Rik

  • 0

Trouwe lezers van N1-UP wisten het natuurlijk al lang, maar vandaag hebben Nintendo en Universal Studios Japan officieel bevestigd dat er een Donkey Kong-gebied in aanbouw is als uitbreiding van Super Nintendo World. Het nieuwe gebied zou in 2024 moeten openen.

Super Nintendo World is de samenwerking tussen Nintendo en Universal Studios Parks and Resorts om Nintendo-themagebieden en attracties naar de Universal-parken te brengen. In 2021 opende de eerste fase van de samenwerking, met een Mario-themagebied waar gasten onder andere een Mario Kart-attractie kunnen beleven. Mario is overigens niet de enige Nintendo-serie die je nu al kunt ontdekken in Super Nintendo World: er zijn ook een aantal stiekeme Pikmin (link naar wdwnt.com) te vinden voor wie goed oplet. Het zojuist aangekondigde Donkey Kong-gebied is de eerste grote uitbreiding voor Super Nintendo World.

De aankondiging ging gepaard met dit nieuwe artwork

Met het nieuwe DK-gebied breidt het totale oppervlak van Super Nintendo World uit met wel 70%. Universal heeft aangekondigd dat het gebied een nieuwe achtbaan, ‘interactieve experiences’ en gethematiseerde eet- en merchandiselocaties krijgt. Niet alleen mensen die games uit de Donkey Kong-serie hebben gespeeld zullen hun hart kunnen ophalen in dit nieuwe gebied, de attracties zijn zo ontworpen dat er geen voorkennis nodig is om ervan te kunnen genieten.

De Donkey Kong-achtbaan betreft een nieuw achtbaantype dat speciaal is ontworpen voor Super Nintendo World. Eerder deze maand lieten luchtfoto’s op twitter al zien dat de opbouw van de achtbaan al in volle gang is, meer uitleg over dit nieuwe achtbaantype vind je in ons bericht daarover.

In het gele gebied zal het Donkey Kong-gebied verschijnen.

Naast nieuw promotioneel artwork voor het gebied heeft Universal ook een infographic uitgebracht die de locatie laat zien van de uitbreiding. Verschillende sites melden dat er na de bouw van het DK-gebied nog een klein stukje ongebruikt land over is voor een derde uitbreiding, N1-UP kan op basis van satellietbeelden stellen dat dit niet het geval is. Het niet ingetekende stukje groen op de infographic wordt op dit moment al in beslag genomen door het backstage gebied voor de Mario Kart-attractie. Eventuele nieuwe Nintendo-gebieden in Universal Japan zouden op een andere locatie gebouwd moeten worden.

De Donkey Kong-uitbreiding zou in 2024 de deuren moeten openen in Universal Studios Japan. Daarnaast is het publiek geheim dat een kopie van zowel het Mario- als het Donkey Konggebied onderdeel zullen zijn van het nieuwe Universal’s Epic Universe park, dat uiterlijk in 2025 haar deuren moet openen in Orlando, Florida.

Bron:

Like dit bericht:

Recente artikelen

De grote Indie Sale is gestart in de Nintendo eShop

0

Nieuws De grote Indie Sale is gestart in de Nintendo eShop

19-04-2024

1

Dennis

Pokétch, Poffins en meer in trailer Pokémon Brilliant Diamond en Shining Pearl

2

Media Pokétch, Poffins en meer in trailer Pokémon Brilliant Diamond en Shining Pearl

28-09-2021

4

Willem

Trailer Pokémon Legends: Arceus onthult Noble Pokémon

3

Media Trailer Pokémon Legends: Arceus onthult Noble Pokémon

28-09-2021

3

Willem

Reageer als eerste!