Bouw Donkey Kong-achtbaan begonnen in Japan

  • Nieuws

  • 14-09-2021 09:16

  • Rik

  • Bron: @theme_club op twitter
2

In Universal Studios Japan is men begonnen met de installatie van de Donkey Kong-achtbaan. Dit blijkt uit foto’s die op twitter rondgaan.

Het Japanse twitteraccount @theme_club deelde eerder vandaag een luchtfoto waaruit duidelijk blijkt dat de eerste onderdelen van de Donkey Kong-achtbaan geïnstalleerd zijn. Door gelekte maquettes (link naar nintendolife.com) weten we dat deze achtbaan de hoofdattractie wordt van het Donkey Kong-gebied dat momenteel in aanbouw is in Universal Studios Japan. Het gaat om de eerste uitbreiding van het in 2020 geopende Super Nintendo World.

De Donkey Kong-achtbaan wordt een wereldprimeur. Universal heeft het achtbaantype speciaal laten ontwikkelen voor het Donkey Kong-gebied. Dit nieuwe achtbaantype wordt gekenmerkt door een verticale rail waar de wagentjes via een armconstructie boven lijken te zweven. Door de echte rail te verstoppen onder een decorrail lijken de wagentjes (vormgegeven als mijnkarretjes uit de DK-games) over een normaal parcours te rijden. Door een bunnyhop-element (een ‘sprongetje’ in de achtbaan) te combineren met het wegvallen van de decorrail ontstaat straks de illusie dat de wagentjes net als in de games van de baan afspringen.

Het patent voor de nieuwe achtbaan, de decorrail is niet opgenomen in deze tekening

Het is nog niet bekend wanneer het Donkey Kong-gebied opent in Japan. Een kopie van het Donkey Kong-gebied staat ook op de planning voor het nieuwe Universal Epic Universe pretpark in Florida, dat uiterlijk in 2025 haar deuren moet openen.

Will je de Donkey Kong-achtbaan ooit in het echt uitproberen? Laat het ons weten in de comments!

Discussieer met ons mee!

rob1N

15 september 2021 09:07

#1465

Lijkt me tof. Maar eerst eens zien hoe de achtbaan uiteindelijk wordt. 

reporterdavid

15 september 2021 09:08

#1466

Vet, its on like Donkey Kong. Ben een pretparken dus wel tof om te zien. Zeker een wereldprimeur.

Login om een reactie achter te kunnen laten.