Super Nintendo World opent in 2023 in Californië

  • Nieuws

  • 10 mrt 22 om 20:13

  • Rik

  • 0

Sinds 2021 is in Japan het eerste Super Nintendo World-pretparkgebied te vinden, maar daar blijft het niet bij. De deal die Nintendo met pretpark-keten Universal Studios sloot zal er uiteindelijk toe leiden dat er meerdere Nintendo-gebieden zullen verrijzen in parken op verschillende continenten. Vandaag is aangekondigd dat de versie van Super Nintendo World voor Universal Studios Hollywood (Californië, VS) in 2023 open gaat voor publiek! 

De Californische versie van Super Nintendo World is de eerste versie in de Verenigde Staten/het Westen. Aan de andere kant van Amerika wordt er op dit moment gebouwd aan een tweede versie. Die komt te liggen in ‘pretparkhoofdstad’ Orlando van de Amerikaanse staat Florida. Het Super Nintendo World dat komt te liggen in Californië wordt een uitgeklede versie ten opzichte van zijn grote broertjes in Japan en Florida. De Mario Kart-attractie is de enige attractie die in Californië gebouwd wordt. Voor de Yoshi-attractie en Donkey Kong-achtbaan, die in de andere twee versies wel op de planning staan, is in Californië geen ruimte. Toch is enkel de Mario Kart-attractie is al spectaculair, volgens deze Nederlanders die mee werkten aan het project.

Deze foto van de Japanse versie geeft aan wat we kunnen verwachten in Californië. De Yoshi-attractie rechtsonder komt helaas niet naar deze versie.

Speciale merchandise

In aanloop naar de opening van het nieuwe gebied opent er alvast een Feature Presentation store met exclusieve Nintendo-merchandise. Deze opent ‘binnenkort’ de deuren. De producten zullen onder andere Mario en Luigi-oufits, personage-petten, en knuffels van Mario-figuren bevatten. Ook heeft Nintendo zelf exclusieve productlijnen ontwikkeld voor Super Nintendo World, deze werden onder andere al getoond in de eenmalige Super Nintendo World-Direct. In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden bestaat Super Nintendo World vooralsnog enkel uit Mario-gebieden. In de toekomst moeten er andere gebieden gebaseerd op andere Nintendo-merken bij komen.

Naast Japan, Californië en Florida, staat er ook een Super Nintendo World gepland voor Singapore. In Europa vissen we helaas achter het net: samenwerkingspartner Universal Studios heeft geen park op ons continent.

Zie jij jezelf ooit rondlopen in een Super Nintendo World? En op welke Nintendo IP zou jij een volgend pretpark-gebied graag baseren? Laat het ons weten in de comments!

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

Sophia the Traveler – Het had zo mooi kunnen zijn…

0

Review Sophia the Traveler - Het had zo mooi kunnen zijn...

26-04-2024

2

Karlijn

Gamescom 2022 is weer fysiek te bezoeken

3

Nieuws Gamescom 2022 is weer fysiek te bezoeken

10-03-2022

4

Icelos

Voice of Cards: The Forsaken Maiden

0

Review Voice of Cards: The Forsaken Maiden

10-03-2022

3

Rik

Reageer als eerste!