Fundamenten gestort voor Amerikaanse Super Nintendo World

  • Nieuws

  • 20 feb 22 om 20:10

  • Rik

  • 5

Wie Japan net iets te ver vindt om de Nintendo-attracties van Super Nintendo World te proberen kan binnenkort ook in Amerika terecht. De fundamenten voor de Amerikaanse versie zijn gestort in Orlando, Florida. Super Nintendo World zal daar onderdeel uitmaken van het nieuwe Universal’s Epic Universe-park.

In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, is Super Nintendo World geen eigen pretpark maar een themagebied in de Universal-pretparken. Universal is na Disney de grootste speler ter wereld in de pretpark-branche. In 2015 sloot Nintendo een overeenkomst met Universal Studios (archief n1ntendo.nl) om ‘gebieden en attracties gebaseerd op Nintendo-merken naar de Universal-parken te brengen’. De samenwerking kwam als eerste tot uiting in Universal Studios Japan, maar werd ook aangekondigd voor andere Universal-parken. Op termijn moeten er ook Super Nintendo World’s verschijnen in Californië, Florida en Singapore. Luchtfoto’s laten nu zien dat de werkzaamheden voor de versie in Florida in volle gang zijn.

De bouwplaats voor Super Nintendo World

Super Nintendo World in Florida

De Floridiaanse versie van Super Nintendo World zal openen met zowel het bestaande Mario-gebied uit Japan, als het Donkey Kong-gebied dat daar momenteel als eerste uitbreiding wordt gebouwd. Als in 2025 de deuren openen van het Epic Universe-park kunnen gasten drie mechanische attracties, een doorloop-attractie, meerdere interactieve elementen, een restaurant en meerdere giftshops verwachten. De attracties zijn een hypermoderne Mario Kart-darkride, een rustig ritje door het gebied op de rug van een Yoshi en een Donkey Kong-achtbaan. Naast het gebied van Super Nintendo World ligt nog uitbreidingsruimte. Gezien de locatie is de kans groot dat hier in de toekomst een derde Nintendo-zone of Pokémon-gebied komt.

Wie een vakantie naar de Universal-parken plant vindt daar niet alleen Nintendo-attracties. Er zijn ook Harry Potter, How to Train Your Dragon, Shrek, Verschrikkelijke Ikke en Transformers-attracties.

Super Nintendo World opent als onderdeel van het nieuwe Epic Univers-pretpark, dat in 2025 open gaat.

Kom jij wel eens in de buurt van Florida? En zo ja: ga jij dan langs bij Super Nintendo World? Laat het ons weten in de comments! 

Bron: orlandoparkstop.com

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

Nintendo deelt video Paper Mario: The Thousand-Year Door

0

Media Nintendo deelt video Paper Mario: The Thousand-Year Door

06-05-2024

2

Erik

Famitsu: Mogelijk meer HD-2D games in de maak bij Square-Enix

6

Nieuws Famitsu: Mogelijk meer HD-2D games in de maak bij Square-Enix

20-02-2022

2

Robin

Charlie Day ziet graag een Luigi’s Mansion-film

1

Nieuws Charlie Day ziet graag een Luigi's Mansion-film

20-02-2022

3

Kitty

Discussieer met ons mee! 5

Duncmasta

20 feb 22 om 20:27

#3772‍

1251 XP | 245 comments

Zo'n attractiepark is ook welkom in Europa. 

Rik

20 feb 22 om 23:26

#3773‍

4722 XP | 671 comments

Zeker, ook de Harry Potter-gebieden zouden het hier denk ik goed doen. Helaas niet zo'n grote kans. Nintendo heeft een exclusieve deal met Universal Studios en die zitten niet in Europa. Nadat het Euro Disneyland-project van de concurrent bijna ten onder ging aan problemen vonden zij het allemaal wel best in Europa. En de markt is nu best verzadigd. 

rob1N

21 feb 22 om 13:03

#3781‍

5426 XP | 1045 comments

Dit! Dan zal het wel weer Duitsland of Frankrijk worden mochten ze ooit dit plan waarmaken.

Montu

25 feb 22 om 15:08

#3846‍

29 XP | 1 comments

Het eerste Super Nintendo World dat zal openen in Amerika zal niet in Florida zijn maar eerst in Californie. Daar zijn de werken al ver gevorderd, weliswaar zal dit gebied open gaan zonder de DK rollercoaster.

Rik

25 feb 22 om 16:26

#3849‍

4722 XP | 671 comments

Klopt! Als je het artikel goed leest zie je ook dat de Californische versie ook even genoemd wordt. Maar ik snap dat het artikel misschien een vertekend beeld kan geven dus bedankt voor de aanvulling! 

Deze versie in Florida zal echter wel dé Super Nintendo World van Amerika worden: Naast de DK-Coaster ontbreekt ook de Yoshi-attractie in Californië. Alleen de Mario Kart-attractie komt naar de Amerikaanse westkust.