Wat spelen jullie dit weekend? [18 juni]

  • Special

  • 18 jun 22 om 12:23

  • Erik

Tijd voor het weekend! En net als afgelopen week, zijn wij heel benieuwd wat jullie dit weekend allemaal spelen!

Maar eerst:

Dit gebeurde er afgelopen week

Een persoonlijk hoogtepunt voor mij afgelopen week: Crisis Core krijgt een remaster én komt naar de Nintendo Switch. Heel vet – zeker gezien ik het origineel nooit gespeeld heb. Verder bracht Nintendo naar buiten dat we straks weer Poké-kiekjes mogen schieten met Pokémon Snap, passeerde de Nintendo Switch de 25 miljoen in Japan (poeh!) en krijgt Mario Kart Tour misschien een Battle Mode. Vergeet je niet de de speciale shiny Clefairy te downloaden voor Sword & Shield?

Onze Tetsuya Nomura (de man achter Kingdom Hearts) onthulde trouwens dat niet Disney, maar hij bedenkingen had voor Sora in Smash. Wat? Oh, over sappig nieuws gesproken: er schijnt een Fire Emblem-game al meer dan een jaar klaar te zijn. Meer sappig nieuws? Oké. Insiders zijn ervan overtuigd dat er 29 juni een Nintendo Direct komt. Laten we het hopen, jongens. Ik ben nu wel heel benieuwd geworden naar een potentiële nieuwe Fire Emblem.

Oh, en wie heimwee heeft naar de E3 – Ness maakt het je deze week nog wat moeilijker met foto’s en video’s van de epische stands die Nintendo daar had. Vooral die van Super Mario Odyssey in 2017 is heel awesome.

Opvallende releases

Wat spelen jullie dit weekend?

Erik

Erik gaat dit weekend verder met… een hoop games tegelijk! Vorige week heb ik Mario Strikers aangeschaft, en hoewel de game helaas een hoop flaws heeft, is de gameplay ijzersterk. Daarnaast ga ik lekker verder met games leren bouwen in Gamestudio (ben inmiddels bij de racegame aanbeland), speel ik her en der vast wat Mario Kart 8 Deluxe en zal ik zeker Pokémon Sword & Shield een keertje opstarten voor wat competitieve gevechten. Een behoorlijk competitief weekend eigenlijk, nu ik het zo bedenk.

Robin

Ik ga de demo van Fire Emblem Warriors: Three Hopes voltooien. Daarnaast misschien Triangle Strategy aanzetten of via GamePass TMNT: Shredders Revenge spelen :).

Robin gaat dit weekend de demo van Fire Emblem Warriors: Three Hopes voltooien. Mooi op tijd voor release!

Mink

Sinds kort ben ik begonnen met het speedrunnen van Metroid Dread en dit weekend gaan we proberen onder de 2 uur uit te komen. Man, wat blijft deze game goed zeg, zulke heerlijke besturing, fantastische glitches en het is zo leuk om het spel uit te spelen zonder de normale route te bewandelen.

Dreon

Ik ben deze week samen met mijn vriendin begonnen aan Cuphead. Al springend en schietend zijn wij dus bezig met het verslaan van immens moeilijke bazen. Dit gaat uiteraard gepaard met een hoop frustraties en woorden die we hier maar niet zullen noemen. Gelukkig wisten we al dat het niet makkelijk ging worden, dus we lachen er allebei wel om. Wat is het toch een toffe game, de Disney-achtige graphics zijn geweldig en de vele vormen van de bazen blijven verbazingwekkend. Misschien zijn we nog net op tijd klaar voor de DLC!

Mitch
Dit weekend wordt het plaatselijk 35 graden, dus tijd voor de meest realistische spelwereld van allemaal: de buitenlucht! Deze jongen zegt even dag tegen videogames en gaat lekker chillen aan een schilderachtig Duitse See, wat overigens geen zee betekent, maar meer. Weet je dat ook weer. Rare jongens, die Duitsers!

Tussendoor zullen er in de avond overigens wel wat potjes Mario Strikers gespeeld worden, want ik moet me natuurlijk wel een beetje voorbereiden op de Mario Strikers stream van aanstaande maandag. Zin in!

Mink probeert dit weekend Metroid Dread onder twee uur uit te spelen. Wacht even, wat?

Evelyne

Mijn weekend staat vol met… de hitte overleven. Welk spel biedt verkoeling? Vroeger speelde ik Splatoon 2 om eventjes niet te hoeven denken aan de hitte, maar tegenwoordig niet meer.  Ik heb echt geen idee wat te spelen. Ik ga wel eventjes Pokémon Shield opstarten om mijn shiny Clefairy te mogen claimen, want ik hou van gratis!

Martijn

Aan Xenoblade Chronicles: Definitive Edition komt maar geen einde, maar ben er wel goed mee op weg. Voorlopig kan ik hier gelukkig nog wel even mee door. De game die ik dit weekend vooral ga spelen is echter Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder’s Revenge, die afgelopen week dan eindelijk is uitgekomen. Naar deze titel keek ik al lange tijd uit, dus tijd om hem volop te spelen! Tot nu toe? Enorm tof en zeer nostalgisch, zoals de Ninja Turtles-games uit de jaren ‘80 en ‘90. In combinatie met die hitte lijkt het wel bijna zomervakantie!

Martijn waant zich dit weekend in die goede oude tijd met TMNT!

Like dit bericht:

Deel dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan acht jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

Stel items zelf in met de nieuwe Mario Kart 8 Deluxe update

2

Nieuws Stel items zelf in met de nieuwe Mario Kart 8 Deluxe update

07-12-2022

5

Evelyne

Top 15 meest gedownloade Nintendo Switch-games [November 2022]

1

Nieuws Top 15 meest gedownloade Nintendo Switch-games [November 2022]

07-12-2022

4

Evelyne

Hoofdafbeelding van Mario Kart 8 Deluxe DLC en de nieuwe circuits

6

Special Mario Kart 8 Deluxe DLC: alles over de circuit-uitbreidingspas

07-12-2022

13

Rik

Discussieer met ons mee! 5

ageQned

18-06-2022

#5480

130 comments

Turtles Shredders Revenge, Final Vendetta, Mario Strikers en Wreckfest is vandaag al binnen gekomen. En in docked mode is Wreckfest beter dan ik had verwacht.

Yosher

18-06-2022

#5481

674 comments

Ook ik ben nog steeds bezig met Xenoblade Chronicles Definitive Edition. Echt een pracht spel, kan echt zien waarom mensen deze games zo leuk vinden. 

Enige wat ik minder leuk vind is de equipment van sommige vrouwelijke personages. Sex appeal oké, maar wie gaat er nu op avontuur in een onderbroek? Dat kan ik gewoon niet serieus nemen. Ben ik bij dat deze game het toelaat om het uiterlijk van personages aan te passen los van de equipment wat ze daadwerkelijk dragen. 

TheLegendofVincent

18-06-2022

#5482

12 comments

Afgezien van sociale gelegenheden, hoop ik Omori binnen te halen en te spelen

oldman86

18-06-2022

#5483

151 comments

Pokémon pearl remake en Mario kart met vrienden en 21 juni fallguys!!!!!!!!!!!!!

Apenknul

19-06-2022

#5486

400 comments

Turtles lijk me zeer tof. Ga hem dit jaar nog aanschaffen. Dit weekend weet ik niet, misschien Animal Crossing gezien ik dat al weer ff niet heb aangeraakt. Maar misschien ook Splatoon 2 om ff in te komen voor 3.