KH-bedenker had meer bedenkingen dan Disney voor Sora in Smash

6

Het was niet Disney, maar Tetsuya Nomura die het meest terughoudend was over de verschijning van Sora in Super Smash Bros. Ultimate. Dit onthult Nomura in een interview met Game Informer.

Hij zegt dat Disney juist was van: “ga ervoor, dit is een geweldige mogelijkheid”. Maar Nomura, de director van Kingdom Hearts, dacht dat het moeilijk was om mogelijk te maken, omdat het mogelijk tegen de lore van Kingdom Hearts en Disney in ging. Hij reageert hiermee ook op feedback van fans, die vooral dachten dat Disney moeilijk zou doen.

Nomura’s woorden (vertaald):

“Ik was natuurlijk ongelofelijk blij dat we het ons was gelukt om Sora in Super Smash Bros. te zetten. De meeste feedback toen Sora was aangekondigd voor Smash Ultimate was ‘ik kan niet geloven dat Disney akkoord gaf om hem in de game te laten verschijnen’. Maar achter de schermen, was ik juist diegene die kieskeurig was over zijn optreden in Smash Bros. Disney was juist diegene die zei: ‘Ga ervoor! Dit is een geweldige mogelijkheid!’.

En nadat Nomura zag hoe blij iedereen reageerde met Sora in Smash, voelde hij ook dat het eindresultaat geweldig was.

Sora in Super Smash Bros. Ultimate

Het interview van Game Informer gaat daarnaast onder andere in op wat fans kunnen verwachten van deel 4 en waarom Kingdom Hearts altijd zo gebruik maakt van cliffhangers.

Sora is het laatste personage dat toegevoegd is aan Super Smash Bros. Ultimate. De held uit Kingdom Hearts werd op 19 oktober 2021 toegevoegd, en kwam met zijn eigen stage: Hollow Bastion. Eerder deed Sakurai, director van Smash Bros, ook al een boekje open over zijn toevoeging aan het spel.

Deel dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan acht jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

3

Livestream DonderdagStream - Let's Play Bayonetta 2 in het Koopa Café!

28-09-2022

6

Mitch

0

Nieuws Capcom Fighting Collection krijgt gratis QoL-update

28-09-2022

2

Robin

1

Nieuws Fan maakt Super Mario Bros. 5 in Super Mario Maker 2

28-09-2022

4

Robin

Discussieer met ons mee!

Mink

15-06-2022

#5416

Heel apart dit, vraag me af of het inderdaad zo simpel was om Disney te overtuigen.

Duncmasta

15-06-2022

#5418

Ik had liever gameplay verbeteringen gezien. De game gaat een vroege dood tegemoet door die buffer shit en gedateerde online opties.

Verder begrijp ik de hele hype rondom de Kingdom Hearts franchise niet. Het zijn net Musou games, maar dan Disney figuren en mannetjes met piekhaar. 

Yosher

15-06-2022

#5420

Wel apart dat hij bang was voor de lore van KH. Het is niet alsof Smash echt canon is voor welke franchise dan ook die hierin verschijnt. Op wat kleine referenties naar Smash hier en daar na in een paar games heeft Smash echt geen lore impact op al die games. 

Maar goed. Zelf heb ik ook weinig met Sora, maar vind het wel een redelijke afsluiter van de DLC. Wel benieuwd wat ze nu voor de volgende Smash gaan doen, vooral qua personages. Want hier kunnen ze toch echt nooit meer aan tippen. Als ze de volgende game ook met al deze personages willen lanceren wordt dat echt een hel voor ze vermoed ik. Zouden ze in principe wel nu al mee kunnen beginnen, zodat ze wel echt jaren de tijd hebben om hem klaar te stomen voor de Switch opvolger, al komt hij een jaar of twee nadat dat apparaat uit is. 

Martijn

15-06-2022

#5422

Tja, aangezien ik Kingdom Hearts niet ken was mijn enthousiasme voor Sora ook niet zo groot. Er zijn wel meer personages die er van mij niet zo nodig in hadden gehoeven. Dat het onmogelijk leek heeft voor mij geen meerwaarde. Als Nintendo nou geschiedenis met deze serie had, maar die was er nauwelijks.

Als Disney zo akkoord was, hadden ze dat verder door moeten drukken: waar zijn de Disney-figuren, die zo'n belangrijke rol spelen in deze games? Voor mij ligt de enige interesse in deze reeks toch echt bij Disney. Niet bij de Square Enix-kant van de game, want met Final Fantasy heb ik niks. Waarom maken Mickey, Donald, Goofy, etc. niet eens een gastoptreden in Ultimate? Tuurlijk was Disney meteen akkoord: het zijn alleen de dingen die Square Enix bedacht, waarmee ze het dus eens waren. Het verhaal was mogelijk anders geweest als ze Mickey Mouse hadden moeten uitlenen.

Nouja, ik heb nog steeds geen neiging om Kingdom Hearts te gaan spelen. Toen de held van Dragon Quest in Ultimate verscheen, heb ik Dragon Quest XI snel gehaald. Na Terry heb ik Fatal Fury gespeeld. Over Sora heb ik geen mening, omdat ik hem niet ken. Ben ook geen voorstander van cloud-streaming. Blij voor mensen die hem een leuke toevoeging vinden. Meer niet...

rob1N

15-06-2022

#5442

probeert die man nog een beetje eer te claimen of zo? 

Apenknul

16-06-2022

#5443

Ik heb geen KH gespeeld, en ken het personage niet echt, ondanks dat vind ik Sora wel leuk spelen. Weet zelf niet zo zeer of Disney echt zo ontroerend was, maar ik ben tevreden dat het gelukt is. Had zelf Joker, Byleth en Pyra/Mythra vervangen door CJ, Poochy en Kunio-kun.