Sora uit Kingdom Hearts is de laatste toevoeging aan Smash Ultimate

  • Nieuws

  • 05-10-2021 16:33

  • Rik

  • Bron:

11

In de allerlaatste Mr Sakurai Presents-presentatie heeft Smash Bros.-bedenker Masahiro Sakurai aangekondigd dat de allerlaatste vechter die wordt toegevoegd aan Super Smash Bros Ultimate niemand minder is dan… Sora uit de Kingdom Hearts serie. 

Meneer Sakurai onthulde dat Sora het meest populaire personage was waar de fans om vroegen. Deze uitspraak baseerde hij op de enquête voor een nieuwe DLC-vechter die Nintendo hield voor Super Smash Bros. op de 3DS en Wii U. Destijds maakte Nintendo de uitslag van de enquête niet bekend om te voorkomen dat fans de eigenaren van populaire personages onder druk zouden zetten, maar nu kon de winnaar alsnog bekend worden gemaakt.

 

Sora komt met zijn eigen stage: Hollow Bastion. Deze is gebaseerd op een van de laatste levels uit het originele Kingdom Hearts. Het level heeft een simpele opzet en gaat langs de hoogtepunten uit deze wereld. Is er nog maar weinig tijd over, dan verandert ‘ie in het bekende Tutorial-level uit de franchise.

Sora komt op 19 oktober beschikbaar voor €5,99 of als onderdeel van de tweede Fighters Pass (€29,99). Op diezelfde dag komen ook de laatste Miivechterskostuums beschikbaar, het gaat om een Octoling- en Juddkostuum uit de Splatoon-serie en een Cyborg-kostuum uit de Doom Slayer-serie.

Super Smash Bros. Ultimate is sinds 7 december 2018 verkrijgbaar voor de Nintendo Switch. Het vechtspel bevat alle vechters uit voorgaande delen én voegt hier nog een breed scala aan toe. Dit zijn niet de minste namen: eerder dit jaar zagen we bijvoorbeeld Kazuya uit Tekken, maar ook Joker (Persona 5), Steve (Minecraft) en Sephiroth (Final Fantasy VII). In totaal bevat de game 89 personages, inclusief alle vormen.

Bekijk hier de volledige presentatie van meneer Sakurai terug

Dit bericht wordt later geüpdatet met meer informatie.
Edit 17:07: Youtube-opname aan bericht toegevoegd.
Edit 17:17: Trailer toegevoegd
Edit: 17:26: Informatie over arena en prijs toegevoegd.

Heerst bij jou de vreugde of teleurstelling nu Sora de laatste Smash-uitnodiging heeft gekregen? Laat het ons weten in de comments!

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Discussieer met ons mee!

Wesleye98

05-10-2021

#1815

Zo blij!  

rob1N

05-10-2021

#1816

Ik heb nooit eerder KH gespeeld maar het leek me altijd wel tof. Ik vind het na de presentatie best een leuke character en ik geloof dat heel veel mensen hier blij mee zijn, aangezien het de nr1 van de voting ballot was blijkbaar. 

Hopelijk speelt ie fijn. Ik houd wel van de wat meer floaty characters dus deze past daar wel goed bij. 

Erik

05-10-2021

#1817

Ik was er even stil van. Heel vet.

Samus

05-10-2021

#1819

Heb helemaal niks met Kingdom Hearts of Sora, maar leuk voor diegene die hier op zaten te wachten. Mooie toevoeging aan het roster. Logisch ook, aangezien het blijkbaar echt de nummer 1 was qua voting. 

Jammer dat het niet een character is van franchises die ik heel tof vindt (Resident Evil, Monster Hunter, Golden Sun) maar je kunt niet alles hebben! Bovendien ben ik al blij zat met Pyra/Mythra, toch wel voor mij de beste toevoeging uit de 2 Fighter's Passes. Afijn, genoeg leuks uit te kiezen uit de 89 (!) characters in Smash

reporterdavid

05-10-2021

#1820

"I believe that one day, Waluigi will ever get its time in the sun ' - " Charles Martinet

Yosher

05-10-2021

#1821

Hype dropped. Helemaal niks voor mij. 

Maar ik heb al erg veel favorieten in de game dus ik heb wat dat betreft niks te klagen. Blij voor de Sora fans, in ieder geval.

Garrus

05-10-2021

#1822

Heel erg vet! Godzijdank géén Waluigi haha.

Rik

05-10-2021

#1823

De muzikale intro was natuurlijk fantastisch, hopelijk zijn de fans blij. Maar dat zal toch wel als Sora het meest gevraagde personage uit de enquête was?

Duncmasta

05-10-2021

#1829

R.I.P. Smash Ultimate

rob1N

08-10-2021

#1876

lol why?

Speel je weer enkel en alleen nog Melee na al die ultimate nederlagen?

Dabsol-Tamadachi

05-11-2021

#2380

Wat mij betreft is Sora het perfecte personage om Super Smash Bros Ultimate mee af te sluiten. Zijn moveset past ook perfect bij mijn speelstijl. Het heeft mij ook gelijk geïnspireerd om te beginnen met de Kingdom Hearts reeks.