Column: N1-UP bestaat (bijna) één jaar!

  • Column

  • 30-06-2022 12:00

  • Erik

9

“Mijn naam is Erik Feitsma en ik heb alweer de leeftijd bereikt dat ik in Amerika bier mag bestellen.” Zo stelde ik mij als 21-jarige in 2013 voor als nieuwste redactielid. Inmiddels alweer bijna negen jaar geleden. 

Niet alleen mijn leeftijd was toen anders; ook de tijden. Het was toen al duidelijk dat de Wii U een grote flop aan het worden was. En ik, als groenste redactielid van de grootste Nintendo-website van Nederland, moest extra mijn best doen om jullie toch nog wat leuke dingen over Nintendo te kunnen brengen.

De E3 overslaan

Hoe anders is het nu. Nintendo kan het zich zelfs permitteren om rustig de niet-E3-periode gewoon een keertje over te slaan. Om andere ontwikkelaars even de spotlights te gunnen, en ons kunstwerkjes als Harvestella en Dragon Quest Treasures te laten zien. Laatstgenoemde is op het moment van schrijven zelfs exclusief voor de Nintendo Switch. Om nog maar te zwijgen over Persona, NieR Automata en al die andere epische ports die gewoon naar de Nintendo Switch komen. Ontwikkelaars doen zelfs extra veel moeite om blockbusters van concurrerende (en veel sterkere) platformen over te brengen.

Soms moet je toch even stilstaan bij hoe bijzonder dat eigenlijk is.

De tijd vliegt!

Hieperdepiep, hoera!

Net als het feit dat N1-UP, de opvolger van dat N1ntendo waar ik als broekie onder de regie van Quint en Mink begon, nu alweer één jaar in de lucht is. Eén jaar! Mijn laatste bericht in dat oude krakkemikkige, haast uit elkaar vallende berichten-maak-scherm van N1ntendo (het archief bestaat nog steeds) kan ik mij nog als de dag van gisteren herinneren. Toch is er in het afgelopen jaar een hoop gebeurd. We mochten een aantal nieuwe redactieleden aan je voorstellen, waaronder vaste podcastgasten Rik en Robin. Maar ook tekenaar Evelyne en pas-vader-geworden Dennis voegden zich onlangs toe aan ons team. Wie weet introduceren ze zich ook ooit formeel op de site. 😉

Die krakkemikkige site was trouwens niet de enige reden dat wij N1-UP lanceerden. Wij zochten een reden om meer de interactie op te zoeken met jullie, onze lezers. Daar heb je misschien al wat van kunnen proeven: elk weekend vragen we je wat jullie spelen en we posten regelmatig een leuke poll of roundtable. Het doet mij goed dat jullie daar ook meer en meer op reageren. Daarnaast hebben we een actieve Discord en streamen we beetje bij beetje steeds (een beetje) meer. Allemaal leuke, kleine stapjes!

N1-UP’s eerste DLC-pakket

De reden dat ik deze column schrijf is echter niet alleen om stil te staan bij deze kleine stapjes. Wij hebben namelijk ook een aantal super grote voor jullie in petto. En ik kan met gepaste trots zeggen dat jullie de eerste super grote stap morgen voor het eerst kunnen zien (die countdown is er niet voor niets!). Een extra DLC-pakket, zo je wil. Ik hoop van harte dat jullie er net zo blij van worden als wij!

Mijn naam is Erik Feitsma, inmiddels alweer bijna 31 jaar. Maar mijn, nee, onze liefde voor Nintendo is onveranderd gebleven. En hé, zelfs als de opvolger van de Switch onverhoopt een flop wordt – zijn wij er om je dagelijks leuke content te bezorgen. Op naar de volgende jubilea!

Erik Feitsma
Hoofdredacteur N1-UP

PS: We gaan ons eenjarig bestaan natuurlijk ook groots met jullie vieren! Kijk ook zeker uit naar prijsvragen en meer.

Deel dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan acht jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

1

Nieuws Monster Hunter Rise: Sunbreak's Title Update 3 komt in november

05-10-2022

1

Erik

1

Nieuws Nieuwe stemactrice voor Bayonetta 3

04-10-2022

2

Jeroen

0

Nieuws Divine Harvest-event Fire Emblem Heroes roept Halloweengevoelens op

04-10-2022

1

Erik

Discussieer met ons mee!

lifegiving

30-06-2022

#5704

wauw , de tijd vliegt!!!Ik voel nu wel een soort druk, voorstellen is lastig. Ik ben nou eenmaal een sloddervos en om dan even hier te staan als nette vrouw is nogal een grote stap. Misschien moet ik dat ook maar doen als viering van N1-up xD

Wel jammer dat ik niet meer mee mag doen met de prijsvragen

Erik

30-06-2022

#5705

Sloddervos Evelyne, I like it!

lifegiving

01-07-2022

#5728

niet iedereen is zo episch als jij

Duncmasta

30-06-2022

#5708

Gefeliciteerd sloddervosjes! Dat het nog vele jaren mogen worden.

Erik

30-06-2022

#5711

Bedankt, Duncmasta!

Fl@ppy

30-06-2022

#5709

Wat gaat het hard. Ik moet zeggen dat ik toch best snel gewent ben geraakt aan de nieuwe site.

Theun

30-06-2022

#5712

Ik voel me oud als ik dit lees

Lekker bezig met de site! Jaar gaat snel

Mitch

30-06-2022

#5715

Episch verwoord weer Fries, in die 10 jaar ben je een echte woordkunstenaar geworden!

Dabsol-Tamadachi

01-07-2022

#5719

Wat lijkt één jaar van de N1-UP website snel voorbij gegaan in dit drukke jaar vol vette Nintendo Switch games waarover jullie als crew schreven maar het is een mooie eerste mijlpaal die zeker gevierd mat worden want ik ben inmiddels helemaal gewend aan deze nieuwe website die qua professionaliteit en op technisch vlak een grote vooruitgang is ten opzichte van de N1ntendo website.