Tweeënhalf jaar cel geëist tegen Sonic-bedenker

  • Nieuws

  • 1 jun 23 om 17:08

  • Rik

Yuji Naka, de geestelijk vader van Sonic the Hedgehog, moet mogelijk tweeënhalf jaar de cel in. Hij wordt verdacht van illegale aandeelhandel met voorkennis.

Eerder schreef N1-UP al over de arrestatie van Naka. Toen hij bij Square Enix werkte aan het geflopte Balan Wonderworld kocht hij aandelen in het bedrijf vlak voordat de mobile game Dragon Quest Tact werd aangekondigd. Vanwege zijn hoge positie in het bedrijf werd Yuji Naka verdacht van insider trading. Hij zou zijn kennis van de toen nog geheime bedrijfsplannen hebben misbruikt voor persoonlijk gewin. Het Japanse Openbaar Ministerie te Tokio eist nu tweeënhalf jaar cel én een boete van 144,7 miljoen Yen (omgerekend net geen miljoen euro). De rechter doet op 7 juli uitspraak.

Het zit Yuji Naka niet mee: Balan Wonderworld flopte en werd door onze Ness ‘wonderbaarlijk slecht’ genoemd in haar review. De game sleepte de dubieuze titel ‘slechtst beoordeelde game van 2021‘ in de wacht. Naka werd zes maanden voor de release van Balan Wonderworld ontslagen door Square Enix en is sindsdien eveneens in een civiele juridische strijd verwikkeld met zijn voormalige werkgever. Deze rechtsgang staat los van de strafrechtelijke vervolging van Yuji Naka.

Vind jij de strenge aanpak van de Japanse overheid terecht? Laat het ons weten in de comments!

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

Muziek Xenoblade 2’s Torna DLC geïnspireerd op film Whiplash

0

Nieuws Muziek Xenoblade 2's Torna DLC geïnspireerd op film Whiplash

02-10-2023

1

Karlijn

Hoofdafbeelding van Splatoon 3 op de Nintendo Switch

1

Nieuws Splatoon 3 - Versie 4.0.0 nu live; dit zit er in

01-06-2023

2

Thijmen

Studio Vanpool (Dillon’s Rolling Western) sluit deuren

1

Nieuws Studio Vanpool (Dillon’s Rolling Western) sluit deuren

01-06-2023

3

Rik

Discussieer met ons mee! 3

Robin

1 jun 23 om 23:24

#10101‍

2662 XP | 395 comments

Zonde dat je zo hard kan vallen uiteindelijk...

Martijn

2 jun 23 om 13:17

#10107‍

2700 XP | 331 comments

Heeft ook niet veel goeds gedaan, dat Balan Wonderworld. Met Sonic gaat het ook nogal wisselvallig. Nu ook nog in de bak. Het zit Yuji Naka inderdaad niet mee, de laatste jaren. Aan de andere kant: moet je de boel ook maar niet oplichten. Balen alom...

En vooral balen om Balan natuurlijk.

rob1N

5 jun 23 om 13:12

#10119‍

4321 XP | 829 comments

ik wou net zeggen, dik eigen schuld als je de boel op probeert te lichten.