Sonic the Hedgehog-bedenker gearresteerd in Japan

  • Nieuws

  • 18 nov 22 om 16:00

  • Rik

Yuji Naka, de bedenker van Sonic the Hedgehog, is gearresteerd in Japan. De man wordt verdacht van insider trading.

De verdenkingen zijn gebaseerd op de koop en verkoop van Square Enix-aandelen in de periode dat Naka voor Square Enix werkte aan het geflopte Balan Wonderworld. Naka kocht 10.000 aandelen in partner-ontwikkelaar Aiming voor ongeveer 2.800.000 yen (grofweg €20.000) vlak voordat Dragon Quest Tact werd onthuld. Deze aandelen zouden na de aankondiging van de nieuwe game, en de daarop volgende waardestijging, weer verkocht zijn. Yuji Naka is niet de enige persoon die gearresteerd is. Square Enix-medewerkers Taisuke Sazaki en Fumiaki Suzuki werden al eerder gearresteerd. Alledrie de personen worden ervan verdacht dat ze voorkennis als hooggeplaatste Square Enix-medewerkers misbruikten voor persoonlijk gewin op de aandelenmarkt.

In een statement liet Square Enix weten de situatie te betreuren en volledig mee te werken met alle betrokken partijen. Het Japanse Openbaar Ministerie te Tokio en de Japanse commissie die toeziet op de aandelenhandel werden hierbij expliciet genoemd.

Wij betreuren de grote bezorgdheid die dit bij alle betrokkenen heeft veroorzaakt ten zeerste. Wij hebben dit incident strikt aangepakt, met onder meer het nemen van interne disciplinaire maatregelen tegen de verdachte werknemers.
-Square Enix

Het zit de Sonic-bedenker niet mee

Het zit Yuji Naka niet mee: Balan Wonderworld flopte en werd door onze Ness ‘wonderbaarlijk slecht’ genoemd in haar review. Niet alleen N1-UP beoordeelde de game zeer laag, het sleepte ook de dubieuze titel ‘slechtst beoordeelde game van 2021‘ in de wacht. Naka werd zes maanden voor de release ontslagen door Square Enix en is sindsdien in een civiele juridische strijd verwikkeld met zijn voormalige werkgever. Het strafrechtelijk onderzoek komt hier nu boven op.

Wat vind jij van de soap rond Yuji Naka? Laat het ons weten in de comments!

Like dit bericht:

Deel dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

Releasedatum Mario Movie bekend (NL/BE)

0

Nieuws Releasedatum Mario Movie bekend (NL/BE)

01-12-2022

1

Rik

Nu beschikbaar: bootlading nieuwe content in nieuw Splatoon 3 seizoen

1

Nieuws Nu beschikbaar: bootlading nieuwe content in nieuw Splatoon 3 seizoen

01-12-2022

2

Rik

Hoofdafbeelding bij Pokémon Scarlet / Violet krijgt patch; excuses Nintendo

1

Nieuws Morgen patch Pokémon Scarlet/Violet; Nintendo biedt excuses aan

01-12-2022

3

Erik

Discussieer met ons mee! 2

Mink

18-11-2022

#7548

128 comments

Gotta go fast(er). (to outrun the cops)

rob1N

22-11-2022

#7612

621 comments

gezellige boel weer =/