Balan Wonderworld is de slechtst beoordeelde Switch-game van 2021

  • Nieuws

  • 21 dec 21 om 18:53

  • Robin

  • 1

Met nog maar een paar dagen te gaan in 2021 kijken we terug naar een mooi jaar voor de Nintendo Switch. Maar elke lichtpuntje heeft een schaduw en deze games waren volgens Metacritic niet al te best.

Balan Wonderworld is volgens Metacritic de slechtste game op de Nintendo Switch. De game kreeg een score van 36 op het platform. Hierbij hadden ze het volgend te zeggen over de game (vertaald):

Een nieuwe 3D platformer van de maker van Sonic the Hedgehog? Wij doen mee! [Bekijkt review…] Eh, bij nader inzien, misschien niet. Het is één ding om een retro platformer te zijn, wat zijn charmes kan hebben, maar het is iets heel anders als het spel echt speelt alsof het decennia geleden gemaakt is, wat de critici vonden van het krakkemikkige Balan Wonderworld. (Het helpt ook niet dat Balan een vreemd mechanisme heeft om van kostuum te wisselen, een te simplistische besturing, en een onbegrijpelijk verhaal). Het spel lijkt een commerciële mislukking te zijn, en bedenker Yuji Naka trok zich kort na de onheilspellende release terug bij Square Enix.

Hoewel de Switch-versie de laagste Metascore van het spel heeft, scoorde Balan Wonderworld op elk platform slecht, hoewel het er op PS5 in slaagde om stiekem in het gele bereik te komen met een 51.

Ook wij waren teleurgesteld en dat kan je teruglezen in de review van Ness. Maar niet alleen Balan Wonderworld was een slechte vertoning op het gaming landschap. Mensen kennen waarschijnlijk ook nog de release van Grand Theft Auto: The Trilogy. Waarbij de Switch versie uiteindelijk een magere 47 kon halen. Metacritic verteld hieronder meer over de game: (vertaald)

Nog meer bewijs nodig dat we nu in de donkerste tijdlijn leven? Wat dacht je van de opname van een van de meest bejubelde franchises van de gamewereld in onze lijst van slechtste games van het jaar. Rockstar’s geremasterde compilatie van drie oudere Grand Theft Auto-titels – Grand Theft Auto III uit 2001, Vice City uit 2002 en San Andreas uit 2004, die elk in de jaren 90 scoorden bij hun oorspronkelijke release – bleek een van de grootste gameontgoochelingen van 2021 te zijn. De geremasterde graphics slaagden erin een aantal charmes van de originelen te verwijderen en nieuwe afleidingen en inconsistenties te introduceren, terwijl de compilatie bij de lancering ook onverwacht buggy’s vertoonde. De next-gen consoleversies (op PS5 en XBX) van de trilogie waren marginaal beter dan deze Switch-versie, die leed aan nog meer prestatieproblemen, maar ze waren nog steeds volslagen teleurstellend.

Ook Willem had wat te zeggen over de complilatie van de drie legendarische games. Dit kun je teruglezen in zijn review. Ondertussen heeft de game verschillende updates ontvangen. We zijn benieuwd hoe de game verdere ondersteuning gaat krijgen in 2022.

Geven jullie Metacritic gelijk of is jullie mening veranderd over deze games? We zijn benieuwd wat jullie denken!

Bron: Metacritic: The 10 Worst Video Games of 2021

Like dit bericht:

Over Robin

Sinds de NES is Robin actief in het gamen. Zijn eerste console was dan een SNES die hij van Sinterklaas kreeg en waar hij erg druk was met Lufia II: Rise of the Sinistrals. Nu kan je hem blij maken met o.a Monster Hunter, Fire Emblem en Xenoblade. Ook hoopt hij elke dag stilletjes dat Golden Sun terug komt.

Lees meer over Robin

Recente artikelen

Teenage Mutant Ninja Turles als roguelike in TMNT: Splintered Fate

0

Nieuws Teenage Mutant Ninja Turles als roguelike in TMNT: Splintered Fate

20-04-2024

0

Martijn

Alle Mystery Gift-codes in Pokémon Brilliant Diamond & Shining Pearl

0

Special Alle Mystery Gift-codes in Pokémon Brilliant Diamond & Shining Pearl

21-12-2021

0

Rik

De Game of the Year van Ness en Erik: The Great Ace Attorney Chronicles

0

Special De Game of the Year van Ness en Erik: The Great Ace Attorney Chronicles

21-12-2021

2

Ness

Discussieer met ons mee! 1

rob1N

24 dec 21 om 10:35

#2915‍

5393 XP | 1039 comments

Toen Balan voor het eerst onthuld en getoond werd, was ik wel te spreken over hoe het eruit zag. Het was wel een groot mysterie waar het nou om ging, en blijkbaar was dat het bij de release nog haha.