Super Nintendo World Hollywood opent 17 februari 2023

  • Nieuws

  • 14 dec 22 om 16:16

  • Rik

Universal Studios heeft bekend gemaakt wanneer het Super Nintendo World-gebied in Universal Studios Hollywood (Californië, VS) de deuren opent. Op 17 februari 2023 is het zover.

Eerder maakte Universal Studios al bekend dat de opening voor volgend jaar gepland stond. Eerder zongen de geruchten rond dat de opening op 10 maart gepland stond. In het Engels vormt de afkorting voor 10 maart namelijk de term MAR10, wat natuurlijk gelijk doet denken aan Nintendo’s besnorde mascotte. Het Super Nintendo World-gebied in Californië draait enkel om de wereld van Super Mario en is een afgeslankte versie van het Super Nintendo World-gebied in Japan. Wegens ruimtegebrek in het Amerikaanse pretpark ontbreekt de Yoshi-attractie in Californië. Ook is er geen ruimte voor de Donkey Kong-uitbreiding die momenteel wordt gebouwd in Japan. Het themagebied zal slechts één mechanische attractie krijgen: de AR-augmented Mario Kart-attractie. Hiernaast krijgt het themagebied verschillende winkels, een themarestaurant, rondlopende Mario-figuren en interactieve elementen.

Super Nintendo World komt niet alleen naar de Amerikaanse Westkust, ook in de stad Orlando in de staat Florida is er een Super Nintendo World in aanbouw. Deze versie wordt wel een volledige kopie van Japan en bestaat naast de Mario Kart-attractie ook uit de Yoshi-attractie en een Donkey Kong-achtbaan. De Floridiaanse versie van Super Nintendo World laat wel wat langer op zich wachten: het zal onderdeel uitmaken van Universal’s nieuwe Epic Universe-park dat momenteel in aanbouw is. Het park en het Super Nintendo World-gebied koersen op een opening in 2025. In Japan opende Super Nintendo World al in 2020, al moesten de poorten al snel weer tijdelijk sluiten vanwege de COVID-19 pandemie.

Staat Super Nintendo World ook op jouw lijstje als je naar Amerika gaat? Laat het ons weten in de comments!

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

Legendary Entertainment: Detective Pikachu 2 nog altijd in ontwikkeling

0

Nieuws Legendary Entertainment: Detective Pikachu 2 nog altijd in ontwikkeling

02-02-2023

1

Rik

Mario Kart Tour onthult gloednieuw circuit: Piranha Plant Cove

2

Nieuws Mario Kart Tour onthult gloednieuw circuit: Piranha Plant Cove

02-02-2023

2

Rik

Bayonetta 3 themalied We Are As One krijgt eigen trailer

1

Media Bayonetta 3 themalied We Are As One krijgt eigen trailer

02-02-2023

2

Dennis

Discussieer met ons mee! 1

Lucas

15-12-2022

#7901‍

70 comments

Je hoopt toch zo dat dit zo gigantisch is dat zoiets als Walibi wordt omgebouwd naar iets als dit. Fantastisch.