Splatoon 3 geüpdate naar Versie 1.2.0

 • Nieuws

 • 26 okt 22 om 09:42

 • Erik

Splatoon 3 heeft vandaag, 26 oktober, een nieuwe update ontvangen. Versie 1.2.0 brengt verscheidene bugfixes en tweaks aan de gameplay.

De update voegt onder andere verbeteringen toe aan de snelheid van online spelen: het versturen van data tussen speler is gemiddeld met 0,05 seconden versneld. Onder andere het oppakken van een Gouden Ei bij Salmon Run wordt hiermee versneld, alsmede de tijd van het verslaan van je poppetje. Nintendo waarschuwt dat je wel een stabiele internetverbinding nodig hebt.

Om Splatoon 3 online te kunnen spelen, moet je Versie 1.2.0 hebben geïnstalleerd. Hierbij een lijst met belangrijke punten:

Splatoon 3 – Versie 1.2.0 (uitgebracht op 26 oktober)

Amiibo

 • Ondersteuning toegevoegd voor Inkling (Geel), Octoling (Blauw) en Salmini.

Sub-wapen

 • Bomblikje (Fizzy Bomb) – Tijd verhoogt waarop ink zich hersteld met 0,25 seconden.

Activatie specials

 • Flexroller (Flingza Roller) van 200 naar 210 punten
 • Klotstrommel (Sloshing Machine)  van 200 naar 210
 • RIF-LEX 450 (REEF-LUX 450) van 200 naar 210

Splatfest veranderingen

 • Het is nu mogelijk om handgetekende afbeeldingen te rapporteren die in Splatsville verschijnen
 • Het is gemakkelijker gemaakt om te zien in welk Splatfest-team elke speler zit tussen Open en Pro Splatfest-gevechten

Andere veranderingen

 • Als je alleen speelt, is het na het kiezen van “Doorgaan” of “Gear veranderen, dan doorgaan” nu ook mogelijk om met de – knop het gevecht te beëindigeen.
 • Informatie als de naam van de huidige modus en je progressie door een uitdaging wordt nu laten zien als je het lobby-menu opent.
 • In de lobby of bij Beer & Co (Grizzco) speelt er een geluidje af als de speler “OK!” of “Yeah!” selecteert om met een vriend te spelen. Ook vibreert de controller op dat moment.
 • De effectiviteit van matchmaking in Chaosgevecht (Anarchy Battle), Splatfest-gevecht (Open) en Driekleurengevecht is verbeterd. Dit zorgt ervoor dat je kortere laadschermen kunt veerwachten.
 • Als je een amiibo leest waar uitrusting op is opgeslagen, wordt dit nu laten zien met een uitroepteken en een tekst rechtsonderin.

Daarnaast heeft Nintendo verscheidene bugs aangepakt. Check deze via de website van Nintendo of America (let op: Engels).

Splatoon 3 is sinds 9 september 2022 verkrijgbaar voor de Nintendo Switch. Op 11 november komen er drie nieuwe amiibo uit, en van 12 tot en met 14 november is er een Splatfest in teken van Pokémon.

Alles over Splatfests
Beginnersgids
Onze review
Alle amiibo-bonussen

Bron: Nintendo

Like dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan acht jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

Fan Friday: Een Kirby Nintendo 64

0

Special Fan Friday: Een Kirby Nintendo 64

03-02-2023

1

Rik

Legendary Entertainment: Detective Pikachu 2 nog altijd in ontwikkeling

0

Nieuws Legendary Entertainment: Detective Pikachu 2 nog altijd in ontwikkeling

02-02-2023

1

Rik

Mario Kart Tour onthult gloednieuw circuit: Piranha Plant Cove

2

Nieuws Mario Kart Tour onthult gloednieuw circuit: Piranha Plant Cove

02-02-2023

2

Rik

Discussieer met ons mee! 2

Mitch

25-10-2022

#7252‍

339 comments

Lijkt een lekkere update te gaan worden.

Dabsol-Tamadachi

25-10-2022

#7254‍

261 comments

Dat is een lange lijst van vele fijne quality of life verbeteringen voor Splatoon 3! De simpele oplossing om een lobby te kunnen verlaten als je alleen overblijft als de rest is vertrokken en jij als enige hebt gekozen om door te gaan heet ik vooral zeer welkom want ik vond het erg storend dat voorheen hier geen enkele mogelijkheid voor was.