Splatoon 3 kondigt Hitteseizoen 2023 aan

  • Nieuws

  • 16 mei 23 om 16:19

  • Rik

Nintendo heeft het gloednieuwe Hitteseizoen (Sizzle Season) aangekondigd voor Splatoon 3. Het gaat om een reeks gratis toevoegingen aan de game, waaronder wapens, outfits, levels en meer. Het Hitteseizoen 2023 gaat vanaf 1 juni van start.

De bijbehorende trailer toont een gloednieuw level met het thema van een Amerikaanse Mall met de naam Winkelcentrum Poon & Zeehaan (Barnacle & Dime).

Het level Lekkerbektrack (Humpback Pump Track) uit Splatoon 2 keert eveneens terug. Ook Salmon Run krijgt een nieuw level in het Hitteseizoen: Graattraject (Jammin’ Salmon Junction). Zoals gebruikelijk worden er ook nieuwe wapens en outfits toegevoegd in het nieuwe seizoen.

De grootste toevoeging is echter de nieuwe spelstand Eventgevecht (Challenges). In Eventgevechten speel je levels met een nieuwe twist. De volgende Eventgevecht-standen zijn bekend gemaakt:

  • Trizooka-trammelant (Too Many Trizookas!), waarin elke speler een trizooka heeft.
  • De mist in (Foggy Notion), waarin je zicht wordt belemmerd door mist.
  • Op springen (Extreme Jump Battle), waarbij spelers hoger kunnen springen door verminderde zwaartekracht.

Het eerste Eventgevecht vindt op 3 juni plaats.

De aankondiging volgt in het kielzog van de uitslag van het Splatoon 3 X Zelda Splatfest, waar Team Kracht er met de overwinning vandoor ging. De nieuwe content van het Hitteseizoen is onderdeel van de originele aankoopprijs van Splatoon 3 en dus gratis te verkrijgen voor alle spelers na een update. Net zoals de vorige twee delen blijft Nintendo Splatoon 3 (twee jaar lang) gratis updaten met nieuwe content. Eerder konden Splatoon 3-spelers al aan de slag met het Bibberseizoen en het Bloeiseizoen. Naast de gratis toevoegingen is er ook een betaalde Splatoon 3 Uitbreidingspas beschikbaar.

Splatoon 3 is verkrijgbaar sinds 9 september 2022 voor de Nintendo Switch. Het Hitteseizoen gaat van start vanaf 1 juni 2023.

Wat vind jij de tofste toevoeging uit het Hitteseizoen? Laat het ons weten in de comments!

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

Datamine lijkt nieuwe Tears of the Kingdom amiibo te verraden

0

Nieuws Datamine lijkt nieuwe Tears of the Kingdom amiibo te verraden

06-06-2023

1

Rik

Maak jouw eigen kapitein in nieuwe trailer Pikmin 4

2

Nieuws Maak jouw eigen kapitein in nieuwe trailer Pikmin 4

06-06-2023

2

Evelyne

Cat_Mario_Film_The_Super_Mario_Bros

2

Nieuws Miyamoto bedacht dat Mario paddenstoelen vies vond in Mario-film

06-06-2023

2

Evelyne

Discussieer met ons mee! 4

Yosher

16 mei 23 om 16:36

#9915‍

845 comments

Tof. Klinkt goed! Laat het nieuwe seizoen maar door komen. 

De kaarten laten ook zien welke wapens we waarschijnlijk kunnen verwachten. Heavy Splatling Deco is er een van, dus ik ben blij.

Paul

16 mei 23 om 16:59

#9916‍

294 comments

Nou, daar is de content van juni. Nu augustus en beyond, nog.

Apenknul

16 mei 23 om 20:36

#9918‍

496 comments

Superkekke wapens, dat geef ik eerlijk toe. Ook de challenges lijken me tof, maar enige waar ik minder van ben is de nieuwe map, dat net als Brinewater Springs en Umami Ruins een Tetris blok vorm is. Oh, en alweer zit de Gold Dynamo er niet in

 

Voor de rest wel aardig trailertje.

Tamadachi

6 dagen geleden

#10077‍

467 comments

Wauw, dat is ongekend veel nieuwe content voor het aankomende hitteseizoen waarvan ik vooral uitkijk naar de nieuwe modus eventgevecht voor wat meer variatie tussen de turf war battles door maar daarnaast ziet de map in het winkelcentrum er ook veelbelovend uit dus laat de zomer maar losbarsten.