Splatoon 3 kondigt Zelda-splatfest aan (6 tot 8 mei)

  • Nieuws

  • 14 apr 23 om 18:50

  • Rik

  • 3

De laatste fase van de marketing voor The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom is aangebroken. Hierbij zet Nintendo zelfs Splatoon 3 in. Het volgende Splatfest zal een Zelda-thema krijgen ter ere van Tears of the Kingdom. Het Zelda-splatfest loopt van 6 tot 8 mei.

Het Zelda-Splatfest volgt het Legendarische Wezens-Splatfest op, dat werd gewonnen door Team Nessie. Splatoon 3-spelers kunnen ook dit keer weer kiezen uit drie teams voor het nieuwe Splatfest. Het thema van de teams verwijst naar de Triforce, het almachtige relikwie uit de Zelda-serie. De Inklings moeten bepalen welke van de drie deugden het best bij ze past: Kracht (Power), Wijsheid (Wisdom) of Moed (Courage). De inktkleur van de teams match met hun gebruikelijke kleuren uit de Zelda-serie: Team Kracht maakt gebruik van rode inkt, Team Wijsheid van blauwe inkt en Team Moed van groene inkt.

Voor het Zelda-Splatfest zal een exclusief nieuw level van stal worden gehaald. In het midden van dit ‘unieke level’ is een kleine piramide met het Triforce-embleem te zien. Het ‘Zelda-level’ zal exclusief gebruikt te worden voor Driekleurenoorlogen (Tricolor Turf Wars). Bekijk de eerste afbeeldingen van dit nieuwe level hieronder:

Het Splatoon x The Legend of Zelda-Splatfest duurt van 6 tot 8 mei.

Splatoon 3 kwam op 9 september 2022 uit voor de Nintendo Switch. The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom komt op 12 mei uit voor de Nintendo Switch.

Kies jij voor Team Kracht, Team Wijsheid of Team Moed? Vecht het alvast uit in de comments!

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

Dit zit er in de lente-editie van het Splatoon 3 Splatfest

1

Nieuws Dit zit er in de lente-editie van het Splatoon 3 Splatfest

20-04-2024

2

Karlijn

The Super Mario Bros. Movie officieel succesvolste gamefilm ooit

2

Nieuws The Super Mario Bros. Movie officieel succesvolste gamefilm ooit

15-04-2023

2

Erik

Pokémon Horizons animatieserie toont nieuwe Pokémon

1

Nieuws Pokémon Horizons animatieserie toont nieuwe Pokémon

14-04-2023

1

Dennis

Discussieer met ons mee! 3

Erik

14 apr 23 om 19:02

#9573‍

4908 XP | 354 comments

Vet!

Yosher

14 apr 23 om 19:58

#9574‍

5858 XP | 1085 comments

Dat level ziet wel echt tof uit. Jammer dat dit geen 2 vs 2 vs 2, of 3 vs 3 vs 3 is. (4 vs 4 vs 4 zou misschien net wat te veel zijn, maar zou ik ook tof vinden als de Switch het aan zou kunnen.)

Tof idee voor een Splatfest ook natuurlijk. Ben altijd wel in voor Splatfests die iets meepakken van andere Nintendo franchises!

Tamadachi

15 apr 23 om 11:39

#9582‍

5155 XP | 640 comments

Yeah, wat een geweldig idee van Nintendo op het eerstvolgende Splatfest in het teken van The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom te stellen met de klassieke vraag aan welke kant van de Triforce je staat! Zelf ga ik tijdens dit crossover Splatfest kiezen voor team wijsheid als strategische Splatoon spelers die de wapens en abilties op elkaar afstemt.