Splatoon 3 kondigt gloednieuw Bibberseizoen aan

  • Nieuws

  • 14 nov 22 om 16:28

  • Rik

  • 1

Op Youtube heeft Nintendo het gloednieuwe Bibberseizoen (Chill Season) aangekondigd voor Splatoon 3. Het gaat om een reeks (gratis) nieuwe toevoegingen aan de game, waaronder nieuwe wapens, outfits, levels en meer. Het Bibberseizoen gaat vanaf 1 december van start.

De aankondiging volgt in het kielzog van de uitslag van het Splatoon 3 X Pokémon Splatfest, waar team water er met de overwinning vandoor ging. De nieuwe content van het Bibberseizoen is onderdeel van de originele aankoopprijs van Splatoon 3 en dus gratis te verkrijgen voor alle spelers. Net zoals de vorige twee delen blijft Nintendo Splatoon 3 (twee jaar lang) gratis updaten met nieuwe content. Ook staat er een uitgebreide betaalde DLC op de planning.

De trailer toont een gloednieuw level met het thema van een Japans kasteel: Brinewater Springs. Het centrum van dit level lijkt open te zijn wat het uitermate geschikt maakt voor snipers. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de trailer eveneens een nieuw soort sniperwapen met meerdere schoten per charge laat zien. Ook het level Flouder Heights uit Splatoon 1 maakt weer zijn opwachting in het nieuwe seizoen. De terugkeer van dit level was al eerder bevestigd. Voor de inktkampioenen die S+-rang weten te bereiken in Chaosgevechten komt de nieuwe uitdagende X-gevecht modus beschikbaar.

Als laatste teaset de trailer dat ‘Big Run in aantocht is’ voor de Salmon Run modus. We zien onheilspellende beelden van een Salmonieteninvasie van het level Waterwonderland (Wahoo World). De invasie wordt geleid door het Salmonster (King Salmonid) Sumosalmo (Cohozuna).

Splatoon 3 is verkrijgbaar vanaf 9 september 2022 voor de Nintendo Switch. Het Bibberseizoen gaat van start vanaf 1 december 2022.

Wat vind jij de tofste toevoeging uit de trailer? Laat het ons weten in de comments!

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

LEVEL-5 stelt VISION 2024-presentatie uit tot ‘zomer 2024’

1

Nieuws LEVEL-5 stelt VISION 2024-presentatie uit tot 'zomer 2024'

19-04-2024

1

Rik

Xenoblade Chronicles 3 genomineerd voor TGA Game of the Year

6

Nieuws Xenoblade Chronicles 3 genomineerd voor TGA Game of the Year

14-11-2022

7

Rik

Nintendo Switch OLED zuiniger dan eerdere modellen

5

Nieuws Nintendo Switch OLED zuiniger dan eerdere modellen

14-11-2022

3

Evelyne

Discussieer met ons mee! 1

Selan

14 nov 22 om 18:19

#7491‍

2632 XP | 481 comments

Nieuwe level ziet er sick uit. Zin in!