Microsoft brengt Call of Duty naar Nintendo-consoles komende 10 jaar

  • Nieuws

  • 7 dec 22 om 08:56

  • Erik

Call of Duty komt weer naar Nintendo-consoles als de overname van Activision Blizzard doorgaat. Microsoft belooft tien jaar lang spellen van de populaire shooter uit te brengen.

Dit nieuws komt van Phil Spencer, hoofd van Xbox. Hij zegt er het volgende bij (vertaald): “Microsoft streeft ernaar om games naar meer mensen te brengen, wat voor spelsysteem ze ook zouden kiezen.”

De samenwerking gaat van kracht bij het voltooien van de samengang tussen Microsoft en Activision Blizzard King.

 

In hetzelfde bericht meldt Spencer dat Call of Duty-spellen ook op Steam blijven staan, tegelijkertijd met Xbox-platformen. De bekende shooter blijft ook tien jaar lang naar PlayStation-platformen komen.

De Vice Chair en President van Microsoft, Brad Smith, bedankt Nintendo alvast voor de samenwerking op Twitter: “De acquisitie brengt Call of Duty naar meer games en meer platformen dan ooit. Dat is goed voor de competitie en voor de consumenten. Bedankt Nintendo.”

Spencer gaf in oktober al aan Call of Duty graag naar de Nintendo Switch te brengen.

Overname Activision Blizzard King

De uitspraak komt te midden de goedkeuring om de overname van Activision Blizzard King. Op dit moment beoordelen rechters of deze fusie Microsoft mogelijk niet te groot maken. Diverse media, zoals The New York Times, denken dat dit een manier van Xbox is om een wit voetje te halen bij betrokken partijen.

Sony wil de overname tegengaan: de games van Activision Blizzard vormen een aanzienlijk deel van hun aanbod. Een ander argument is dat Sony en Microsoft eigenlijk enkel met elkaar concurreren, en hierdoor de Amerikaanse gamegigant wel heel groot wordt. Xbox stelt hier tegenover dat Nintendo ook een serieuze speler is, met meer 18+ games dan op concurrenten.

Microsoft heeft begin 2022 60 miljard euro betaald voor Activision Blizzard. Als het doorgaat, is het met afstand de grootste overname in de games-industrie.

Call of Duty komt naar Nintendo-consoles voor 10 jaar

Mocht de overname doorgaan, kunnen we dus weer lekker knallen op de Nintendo Switch. Wat vind jij van deze ontwikkeling? Zie jij een nieuwe Call of Duty-game wel zitten?

Like dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan acht jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

Legendary Entertainment: Detective Pikachu 2 nog altijd in ontwikkeling

0

Nieuws Legendary Entertainment: Detective Pikachu 2 nog altijd in ontwikkeling

02-02-2023

1

Rik

Mario Kart Tour onthult gloednieuw circuit: Piranha Plant Cove

2

Nieuws Mario Kart Tour onthult gloednieuw circuit: Piranha Plant Cove

02-02-2023

2

Rik

Bayonetta 3 themalied We Are As One krijgt eigen trailer

1

Media Bayonetta 3 themalied We Are As One krijgt eigen trailer

02-02-2023

2

Dennis

Discussieer met ons mee! 6

Apenknul

07-12-2022

#7809‍

427 comments

Als fan van shooters zou ik het sowieso kopen. Ik zal het ook wel op PC blijven spelen, omdat ik dat inmiddels gewend ben. Maar CoD in de trein spelen of op vakantie lijkt me cool. Ik ben sowieso meer van de gewone multiplayer dan Warzone, tho.

Zool

07-12-2022

#7812‍

249 comments

Fantastische serie. Eigenlijk het enige wat ik nog miste op de Switch.

Martijn

07-12-2022

#7819‍

196 comments

Geen kans dat ik Call of Duty ga halen, want ik hou niet van First Person Shooters. Nee, ik hoop op iets anders. Als Activision-Blizzard dan toch onder Microsoft's vlag gaat varen, breng dan bijvoorbeeld ook de nieuwe Spryo the Dragon- en Crash Bandicoot-games naar de Nintendo Switch. Er zijn al lange geruchten dat er nieuwe delen in de maak zijn. Nu Crash en Spyro kwalitatief weer in orde zijn, wil ik die avonturen wel kunnen spelen, ook zonder Xbox. Zijn nog wel meer goede games die onder Activision-Blizzard vallen.

Maar tof voor Call of Duty-fans! Snap de strategie van Microsoft en Xbox niet goed, maar zolang ze games naar de Nintendo Switch blijven brengen, hoor je mij niet klagen. Extra punten dat ze het doen. Ze zouden het ook exclusief voor hun systemen kunnen houden, maar delen toch met Nintendo. Zijn al heel wat toffe Microsoft-games naar de Nintendo Switch gekomen. Geweldig dat ze dat blijven doen!

reporterdavid

07-12-2022

#7823‍

157 comments

Dit is waarschijnlijk weer een plaagstoot tegenover Sony's Playstation, hoewel ze het toch gaan doen. Ben benieuwd.  

Martijn

08-12-2022

#7834‍

196 comments

Is ook wel raar dat de vroegere Playstation-mascottes Crash en Spyro binnenkort nooit meer op een Sony-systeem te zien zullen zijn. Er zijn wat mindere jaren voor die reeksen geweest, maar sinds Crash Bandicoot: N. Sane trilogy staan beide series er weer gezond bij. Voortaan alleen voor Xbox, PC en misschien Nintendo dus. Klinkt toch wat raar...

rob1N

07-12-2022

#7826‍

668 comments

Zolang het maar geen cross platform wordt met PC. Mouse/keyboard wint het altijd van controller.