Xbox-baas Phil Spencer ziet Call of Duty graag op Nintendo Switch

  • Nieuws

  • 27 okt 22 om 09:22

  • Erik

Phil Spencer laat weten dat hij toekomstige Call of Duty-titels graag op Nintendo Switch ziet verschijnen.

Het hoofd van Xbox wil de game een “Minecraft-aanpak” geven, dus op zoveel mogelijk platformen beschikbaar maken. Hij zegt het volgende in een interview met Wall Street Journal (via The Verge):

“Call of Duty is straks beschikbaar op PlayStation. Ik wil het graag op de Nintendo Switch zien. Ik wil het graag speelbaar zien op heel veel verschillende schermen. Onze intentie is om Call of Duty te behandelen zoals Minecraft.”

Microsoft heeft recentelijk Activision Blizzard overgenomen, dat de Call of Duty-franchise bezit. Als die deal doorgaat, is de kans groot dat de bekende shooter in de toekomst ook naar de Nintendo Switch komt.

Een afbeelding van de remaster van Modern Warfare II.

Spencer is niet de enige die de behoefte heeft geuit om de game naar andere platformen te brengen. Ook Microsoft-president Brad Smith zei eerder dit jaar dat ze de franchise “beschikbaar willen maken op Nintendo-apparaten”.

Eerder dit jaar onstond er al een gerucht dat de remaster van Call of Duty: Modern Warfare naar de Nintendo Switch zou komen. Dit gerucht heeft echter nog geen opvolging gekregen.

De laatste Call of Duty-game die verscheen voor een Nintendo-console, was Call of Duty: Ghosts (2013) voor de Wii U.

Bron: Wall Street Journal (via The Verge)

Like dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan acht jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

Legendary Entertainment: Detective Pikachu 2 nog altijd in ontwikkeling

0

Nieuws Legendary Entertainment: Detective Pikachu 2 nog altijd in ontwikkeling

02-02-2023

1

Rik

Mario Kart Tour onthult gloednieuw circuit: Piranha Plant Cove

2

Nieuws Mario Kart Tour onthult gloednieuw circuit: Piranha Plant Cove

02-02-2023

2

Rik

Bayonetta 3 themalied We Are As One krijgt eigen trailer

1

Media Bayonetta 3 themalied We Are As One krijgt eigen trailer

02-02-2023

2

Dennis

Discussieer met ons mee! 3

Zool

27-10-2022

#7279‍

249 comments

Ik ook

Apenknul

27-10-2022

#7285‍

427 comments

Ik zou het aanprijzen. Momenteel speel ik alleen Splatoon als het op shooters aankomt. Ook heb je Fortnite, maar ik hoef die troep niet. Op PC heb ik de Remake van MW, en die blijft leuk. Ik speel iig geen hele middagen, maar meer een uurtje ofzo. Enige probleem is wel dat CoD zowat elke dag een nieuwe update krijgt, en dus meer ruimte in beslag neemt. Maar ben meer een CoD fan dan een Battlefield fan. Komt door de kleinere mappen in CoD.

Ribbelchips

28-10-2022

#7291‍

155 comments

Graag! Ik zou er een moord voor doen om 's avonds in bed of op vakantie een paar potjes COD op de Switch te kunnen doen. Al was het een port van COD4 remastered of de vorige Modern Warfare game.